fbpx Skip to content

Az Apple magyar idő szerint ma kora délután két új iPadet jelentett be egy sajtóközlemény kiadásával és az online Apple bolt frissítésén keresztül.

Az új iPad Air. Forrás: Apple

Az új, 10,5 hüvelykes iPad Air lényegében a 2017-es 10,5″-es iPad Pro utódjának tekinthető, míg a továbbra is 7,9 hüvelykes iPad mini végre egy jól megérdemelt frissítést és Apple Pencil támogatást kapott.

Mindeddig az iPad Pro modellek kiváltsága volt a Smart Keyboard – az iPad speciális érintkezőjén keresztül csatlakozó külső billentyűzet – támogatása, de az új iPad Air megjelenésével ez most megváltozott. Az egykori 10,5 hüvelykes iPad Pro billentyűzetével és az első generációs Apple Pencillel kompatibilis iPad Air így a legtöbb embernek jó alternatíva lehet a jóval drágább iPad Pro-val szemben. A szintén az első generációs Apple Pencillel használható iPad mini a kompakt mérete miatt pedig könnyen művészek és diákok kedvencévé válhat.

Mindkét új iPad az Apple tavaly szeptemberben, az iPhone Xs/Xs Max/Xr-ben debütált A12 Bionic processzorát kapta, annak gépi tanulásért felelős neurális motorjával együtt. Bár az A12 elmarad a tavalyi iPad Pro-kkal érkező A12X forradalmi teljesítményétől, a 2018-as iPadhez képest ezzel az új iPadek így is 70%-kal gyorsabbak lesznek, grafikus sebességük pedig a korábbi modell kétszeresét is elérheti. Az A12 chipnek és kameráiknak köszönhetően mindkét iPad teljes egészében támogatja a kiterjesztett valóság (AR) technológiákat.

Az iPad Air egy 10,5 hüvelykes, 2224 x 1668-as, míg az iPad mini egy 7,9 hüvelykes, 2048 x 1536-os felbontású kijelzővel rendelkezik. Mindkét kijelző laminált, támogatják a P3-as, széles színtartományt, illetve talán ami a legfontosabb, True Tone technológiával is rendelkeznek. A True Tone lényege, hogy az iPad szenzorain keresztül a külső fényviszonyok alapján szabályozza a kijelző fehéregyensúlyát, hosszabb távon is kényelmessé téve az iPaden való munkát és olvasást. A 120 Hz-es frissítésű Pro Motion kijelző technológiát megtartotta az Apple az iPad Pro-knak, illetve FaceID helyett az új iPadek továbbra is Touch ID authentikációt használnak, a megszokott módon, a Home gombba építve.

Az új iPad mini, Apple Pencil támogatással. Forrás: Apple

Az új iPadek kamerái az egyetlen pont, ahol a tavalyi, 9,7 hüvelykes iPadhez képest nem történt lényegi előrelépés, de azok dokumentum szkennelésre és kiterjesztett valóság (AR) felhasználásra továbbra is kiválóan alkalmasak. A vezeték nélküli kapcsolatok terén viszont nem kell kompromisszumokra számítani, mindkét iPad 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 5.0 és gigabites LTE támogatással érkezik. Az iPad Pro-kkal ellentétben az iPad Air és az iPad mini modellek továbbra is Lightning-csatlakozóval rendelkeznek és a négy helyett csak két hangszórót tartalmaznak.

Az új iPad Air ezüst, asztroszürke és arany színben, 64GB-os, 256GB-os, valamint Wi-Fi és Wi-Fi + LTE verziókban lesz megvásárolható. A 64GB-os, Wi-Fi-s alapmodell iPad Air ára 194.990 Ft.

Az új iPad mini szintén ezüst, asztroszürke és arany színben és 64GB-os, valamint 256GB-os kapacitással kapható. A 64GB-os, Wi-Fi-s iPad mini 154.990 Ft-ért vásárolható meg.

Vásárlás előtt a biztonság kedvéért mi azért már inkább megvárnánk, mit is mutat be március 25-én az Apple.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!