It’s show time – Apple esemény március 25-én a Steve Jobs Theater-ben

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A korábbi pletykák igaznak bizonyultak, az Apple valóban tart egy hivatalos eseményt március 25-én a Cupertinóban lévő főhadiszálláson, azon belül pedig a Steve Jobs Theater-ben.

Az esemény az “It’s show time” címet kapta, tehát minden bizonnyal szoftveres, szolgáltatásokkal kapcsolatos bemutatóra számíthatunk, mint például Netflix-szerű iTunes előfizetés. Filmek, könyvek válhatnak elérhetővé havi előfizetéses formában, mint az Apple Music.

Szolgáltatások

Tim Cook azt ígérte az Apple befektetőinek, hogy az Apple 2020-ra évi 50 milliárd dollárt fog szerezni szolgáltatásokból, így egyáltalán nem meglepő, hogy a cég több irányba terjeszkedik.

Az egyik új szolgáltatás az Apple News kiterjesztése lenne, amivel lehetővé válna, hogy magazinokra is előfizethessünk a cég hírolvasó alkalmazásában.

Az Apple már az iOS 5-ben bemutatott Newsstand mappa óta próbálja összehozni, hogy iOS-en könnyű és egyszerű legyen a hírolvasás és az Apple News iOS 9-es bevezetése óta szerkesztői szerepet is vállalt a profitszerzés mellett.

Egy új előfizetési modellel az Apple forradalmasíthatná a szöveges tartalomfogyasztást, ahogy azt az alkalmazások (App Store) és különböző médiatartalmak (iTunes Store és Apple Music) beszerzésével is tették.

A magazinos szolgáltatás mellett elképzelhető, hogy érkezik egy Apple TV szolgáltatás is, ami lehetővé teszi majd, hogy sorozatokat és filmeket nézhessünk egy előfizetéssel, hasonlóan ahhoz, ahogy jelenleg az Apple Music működik.

Amivel az Apple egyedivé tenné a szolgáltatást és megkülönböztetné a Netflixtől és társaitól, az az egyedi tartalmakban rejlene. A cég ugyanis rengeteg tehetséges színészt (Jennifer Anniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Aaron Paul) és rendezőt (J.J. Abrams és Steven Spielberg) kaparintott meg saját műsorok készítéséhez.

A harmadik új szolgáltatás pedig az App Store játékaihoz kapcsolódna. Erről eddig még nem sok minden derült ki és az se biztos, hogy most érkezik, de azért érdemes megemlíteni.

Hardver?

Továbbra is kérdés, hogy lesz-e hardver bemutató ezen az eseményen. Mi már nagyon várjuk az AirPods újabb generációját és persze az AirPowert is, azonban ezekről továbbra sincs semmilyen információ, hogy az Apple bemutatja-e őket. iPad minire vonatkozóan is érkeztek korábban pletykák, azonban ezt sem erősítette meg semmi, hogy biztos bemutatja 25-én az Apple.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Én kicsit félek attól, hogy a News csak egy Premium előfizetési modellt fog kapni, de nem lesz kiterjesztve a nagyvilágra.

  Ugyanez a VoD platformra is… Kb mint az EKG, US only.

 2. Jadeye says:

  ó, az EKG az csak rosszabb lesz: azt már geofencinggel is korlátozni fogja az Apple az USA-ra, pedig most még “csak” annyi a feltétel, hogy amerikai vásárlású óra legyen…

 3. Nyilván az Apple is rájött, hogy a korábbi US only szériaszám könnyen kijátszható, éppen ezért újabb korlátozásokat vezet be. Ami mondjuk ebben az esetben még ha kicsit szájhúzva is de érthető.

  A többivel nem értek egyet, mégpedig hogy a legtöbb tech cég szemében a világ = Észak-Amerika meg Nyugat-Európa, mindenki más b*szódjon meg…

  Szerk: BTW, folyamatos geo-fencinggel csak maguk alatt fogják vágni a fát. Teszem azt, mi van, ha elmegyek 2 hétre Dél-Afrikába nyaralni? Akkor arra a két hétre nem lesz EKG mérés mert a szolgáltató alapján nem támogatott helyen vagyok? :smiley:

 4. Jadeye says:

  lehet csak az aktiválásnál kéri majd a GPS-t, és lehet, hogy ugyanúgy ki lehet majd játszani, mint ahogyan mondjuk a DJI drónok esetén az FCC módot megcsinálni.

 5. Régen csináltatok az eseményekhez wallet jegyet. Nagyon jó lenne, ha folytatnátok e jó szokásotokat, de én még egy karakteres calendar eventnek is nagyon örülnék

 6. Jadeye says:

  sajnos a korábban használt megoldás már elvben nem működik, de megnézzük, mit tudunk tenni az ügyben! :slight_smile:

 7. Ezt az appot próbáljátok ki hozzá, nekem bevált :blush:

 8. Neo78 says:

  Pedig most készültem lecserélni az órámat a USA-ban. Ezek szerint akkor nem fog működni az EKG? Aktiválni sem fogom tudni míg kint leszek, vagy csak majd itthon fog leállni?

 9. A kép nekem egy space gray aluminium hátlapot próbál mitatni, ami szerintem egy lehetséges hardware lehet. Amit rég frissítettek, az az iMac (2017), sima iPad esetleg, az iPad Mini és a Mac Pro. Nagyobb valószínűséggel Mini-t fogják frissíteni.
  Szrintem a film streaming szolgáltatás inkább a WWDC-re lenne jó, de majd kiderül.

 10. Jadeye says:

  ha még kint aktiválod rajta az EKG-t, akkor várhatóan működni fog otthon is.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!