fbpx Skip to content

A fejlesztők és a nyilvános béta program résztvevői már január óta próbálgatják az iOS 12.2-t és mivel valószínűleg március végén érkezik majd a végleges változat, érdemes lehet vetni egy pillantást a kevésbé látványos változásokra is, amiket ez a frissítés hoz.

Guilherme Rambo a 9to5Mac-nél összegyűjtött 4 érdekességet, amikről eddig kevés szó esett az iOS 12.2 kapcsán: az első az EKG-t érinti, a második a garanciális ügyintézést, a harmadik a Wallet alkalmazást és az utolsó pedig az AirPowert. Vágjunk is bele!

Még erősebb EKG megszorítások

Az Apple úgy döntött, hogy az iOS 12.2-ben még jobban figyel arra, hogy véletlenül se használják az Apple Watch Series 4 EKG funkcióját az Egyesült Államokon kívül.

Korábban elég volt, ha Egyesült Államokban vásárolt Apple Watch-ot használtál az EKG méréshez, de úgy tűnik, hogy az iOS 12.2 egy államokbeli SIM-kártyát is meg fog követelni – legalábbis a funkció aktiválásakor. Ahogy az alábbi képen is látszik, muszáj a készüléknek hálózathoz csatlakoznia, és egyúttal GPS helyzet meghatározás is kell a SIM-kártya ellenőrzése mellett. Tehát jóformán megkerülhetetlen lesz ez a korlátozás. Amennyiben nem az USA-ban vagyunk, valószínűleg nem fogjuk tudni aktiválni az EKG-t. (Kérdés persze, hogy a SIM mennyire lesz fontos, illetve hogy a GPS-t időközben is folyamatosan ellenőrzi-e, mert a GPS Xcode-dal átverhető.)

A jelek szerint ha már aktiválva volt a funkció az óránkon, akkor az az iOS 12.2-re való frissítés után is aktív marad, viszont a watchOS 5.2 hivatalos verziója még nem jelent meg, ami még változtathat ezen.

Mi a megoldás?

Jelenleg kizárólag az, hogy amikor megjelenik az iOS 12.2 és a watchOS 5.2, nem frissítjük sem az iPhone, sem az Apple Watch készülékünket, ezáltal meghagyva azt a lehetőséget, hogy hazánkban is használhassuk az EKG-t. Új Apple Watch vásárlása esetén szerencsésnek kell lennünk az szoftvert illetően, mivel ha megjelenik az iOS 12.2 és a watchOS 5, akkor már csak arra enged majd frissíteni a szoftver, és így várhatóan korlátozva leszünk.

A döntés mögött valószínűleg jogi okok vannak, ami teljesen elfogadható, mivel az egészségügy nem játék. Ennek ellenére kínos lehet ez a frissítés azoknak, akik direkt az Egyesült Államokból szerezték be az órájukat, hogy tudják rajta használni az EKG funkciót.

AppleCare a Beállításokban

Jelenleg ha elfelejtetted, hogy mikor vásároltad az iOS eszközödet, akkor az Apple honlapján vagy az Apple Store alkalmazáson keresztül tudtad csak ellenőrizni a garanciád vagy AppleCare-ed állapotát.

Az iOS 12.2-ben ez megváltozik, ugyanis a frissítés lehetővé fogja tenni, hogy a Beállítások, Általános, Infó alatt is meg tudod majd nézni, hogy hogy áll a garanciád és az is elképzelhető, hogy ugyanerről a felületről AppleCare-t is vásárolhatsz majd.

Tevékenység körök a Wallet alkalmazásban

Ha lehet hinni a The Wall Street Journal híreszteléseinek, az Apple a Goldman Sachs-szal együttműködve egy olyan virtuális bankkártyán dolgozik, ami egyedi előnyöket nyújtana a felhasználóinak.

Az egyik ilyen előny az lenne például, hogy a felhasználók beállíthatnának költési célokat/korlátozásokat, amiket a Wallet alkalmazás a Tevékenység alkalmazáshoz hasonlóan egy körön reprezentálna.

A funkció még közel sem befejezett a jelenlegi bétában, de ígéretesnek tűnik,  főleg olyanok számára, akiknek problémája szokott akadni a pénzköltéssel.

AirPower támogatás

Az Apple még az iPhone 8 bemutatásakor, 2017 szeptemberében jelentette be az AirPower vezeték nélküli töltőállomást, de azóta se került a termék a boltok polcaira.

Rambo szerint az iOS 12.2 olyan változtatásokat is tartalmaz, amik az AirPowerrel kapcsolatosak, vagyis elképzelhető, hogy végre kiadja az Apple!

További érdekességek

Ha még több infó érdekel az iOS 12.2 béta kapcsán, ide kattintva elolvashatod a tegnap megjelent ötödik bétáról írt összefoglalónkat.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.