fbpx Skip to content

Karácsonykor annyira sokan kerestek hazánkban AirPods-ot, hogy még az Apple oldalán is 2-3 hetes szállítás volt látható. Rengetegen vettek idén az Apple vezeték nélküli fülhallgatójából, így az ezzel kapcsolatos balesetek is megnövekedtek.

Érdekes statisztikai adat, hogy legkevésbé probléma az, hogy kiesik a fülünkből az AirPods és úgy hagyjuk el. Inkább valamiért valamelyik oldal tönkremegy, esetleg megrágja a kutya, vagy ténylegesen elhagyjuk véletlenül, mert nem rakjuk bele rögtön a töltőtokjába. Régebbi AirPods tulajdonosok sokszor találkoznak azzal is, hogy a párból az egyik jobban merül és így nem ugyanaddig tudjuk használni mindkettőt. Mit tehetünk ezekben a helyzetekben?

Hivatalos megoldás

Ugyan az Apple weboldalán nem találunk arra utalást, hogy a cégnél külön megvásárolhatjuk a bal vagy adott esetben a jobb oldali AirPods-ot, de erre van lehetőségünk. Ehhez valamelyik hivatalos Apple szervizhez kell fordulni, és jelenti, hogy elhagytuk, vagy éppen tönkrement a termék. Ilyenkor ott kell hagytunk a megmaradt AirPods tartozékokat és lerendelnek nekünk egy hiányzó darabot. Ennek az ára jelenleg 31.900Ft. (ez az ár változhat)

Nem hivatalos megoldás

Mivel viszonylag sokan esnek már hasonló helyzetbe így Facebook-on, különböző csoportokba is feltehetünk hirdetést (vagy akár itt hozzászólást), hogy éppen bal vagy jobb oldali fülest keresünk. Ebben az esetben az ár 15-20.000Ft, azonban kérdés, hogy mennyire használt, milyen akkumulátorral rendelkező fülhallgatót kapunk. Attól nem kell tartanunk, hogy nem fog működni, mivel a töltődoboz segítségével csatlakozik az AirPods a készülékhez, tehát magától konfigurálja a fülhallgatókat.

Mit tegyél, ha elhagytad, tönkrement a bal- vagy jobb oldali AirPods-od?

Az AirPods-ról korábban írtunk már több cikket is, amiket érdemes elolvasni, ha még nem vásároltál. Illetve hamarosan érkezik majd az új változat is, aminek a töltőtokja már vezeték nélküli töltési támogatást is kap majd.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.