Mit tegyél, ha elhagytad vagy tönkrement a bal vagy jobb oldali AirPods-od?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Karácsonykor annyira sokan kerestek hazánkban AirPods-ot, hogy még az Apple oldalán is 2-3 hetes szállítás volt látható. Rengetegen vettek idén az Apple vezeték nélküli fülhallgatójából, így az ezzel kapcsolatos balesetek is megnövekedtek.

Érdekes statisztikai adat, hogy legkevésbé probléma az, hogy kiesik a fülünkből az AirPods és úgy hagyjuk el. Inkább valamiért valamelyik oldal tönkremegy, esetleg megrágja a kutya, vagy ténylegesen elhagyjuk véletlenül, mert nem rakjuk bele rögtön a töltőtokjába. Régebbi AirPods tulajdonosok sokszor találkoznak azzal is, hogy a párból az egyik jobban merül és így nem ugyanaddig tudjuk használni mindkettőt. Mit tehetünk ezekben a helyzetekben?

Hivatalos megoldás

Ugyan az Apple weboldalán nem találunk arra utalást, hogy a cégnél külön megvásárolhatjuk a bal vagy adott esetben a jobb oldali AirPods-ot, de erre van lehetőségünk. Ehhez valamelyik hivatalos Apple szervizhez kell fordulni, és jelenti, hogy elhagytuk, vagy éppen tönkrement a termék. Ilyenkor ott kell hagytunk a megmaradt AirPods tartozékokat és lerendelnek nekünk egy hiányzó darabot. Ennek az ára jelenleg 31.900Ft. (ez az ár változhat)

Nem hivatalos megoldás

Mivel viszonylag sokan esnek már hasonló helyzetbe így Facebook-on, különböző csoportokba is feltehetünk hirdetést (vagy akár itt hozzászólást), hogy éppen bal vagy jobb oldali fülest keresünk. Ebben az esetben az ár 15-20.000Ft, azonban kérdés, hogy mennyire használt, milyen akkumulátorral rendelkező fülhallgatót kapunk. Attól nem kell tartanunk, hogy nem fog működni, mivel a töltődoboz segítségével csatlakozik az AirPods a készülékhez, tehát magától konfigurálja a fülhallgatókat.

Mit tegyél, ha elhagytad, tönkrement a bal- vagy jobb oldali AirPods-od?

Az AirPods-ról korábban írtunk már több cikket is, amiket érdemes elolvasni, ha még nem vásároltál. Illetve hamarosan érkezik majd az új változat is, aminek a töltőtokja már vezeték nélküli töltési támogatást is kap majd.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Vásárolj egy újat . Ha az elsőre volt pénzed … Legyen a másodikra is!:grinning:
  Agyba dugós airpodsnak nagyon örülnék. Sajnos ez kiponyog a fülemből .

 2. Agent_H says:

  Vagy vegyél tőlem egy újszerűt (a tok max 10x volt feltöltve) :). Doboz megvan kábel ki se lett csomagolva. Kb fél éve ki se vettem a tokjából mióta megvan a Bose QC35.

 3. Yogi says:

  @Agent_H
  Szia4
  Mennylért árulod? .:slight_smile:

 4. nord says:

  @boki1981
  Ezerféle kiegészítőt lehet kapni az AirPodshoz, ami a kipotyogást megakadályozza.
  (Amúgy meg igen, ha valaki elhagy valamit, akkor azt ingyen nem pótolja egyik cég se… bizony meg kell venni…)

 5. Valaki meg tudja mondani, hogy kb mennyi az élettartama egy airpodsnak? Év, használati idő, vagy töltési ciklus alapján? Már egy bő fél éve használom, csak tudni szeretném, mire számítsak…

 6. Mi kezdetek óta használjuk, leginkább az akkumulátor az, ami már érezhetően kevesebbet bír. Mondjuk 30-40 perccel. (2év)

 7. Köszi! Zenehallgatásnál, beszélgetésnél, vagy vegyes használatnál? Én leginkább beszélgetésre használom, mondjuk 80/20 arányban.

 8. Mi leginkább zenehallgatásra használjuk. Sajnos ez várható, de gondolom az Apple ezért adja ki a kövi generációt majd idén, és akkor így lehet cserélni.

 9. Akkor ha 3 éves ciklust nézünk, kb 1600 ft/hó a “használati díj”. Egy iphone-nal összemérhető nagyságrendileg. Az kb 3400/hó szerény számításaim szerint.
  Érdekes dolgok ezek, egyszer írhatnátok erről egy cikket. Én pl azért (is) használok Apple cuccokat, mert 2-3-4 éves ciklus alatt nem veszít annyit az értékéből, mint egy hasonló kategóriájú droid, vagy win eszköz, így a használati költsége hasonló, vagy akár alacsonyabb.
  Ha hosszabb, mondjuk 5-6 évet nézünk, akkor meg mindenképpen. Pl a barátnőm használja a régi 6s-emet, amiben még mindig benne van 1-2 év (most 3), nem nagyon van olyan droid, amit ennyi ideig lehet használni (szerintem).

 10. Agent_H says:

  Szia,
  30 ezer

 11. akaszas says:

  Várjunk csak… Tehát ha jól értem, akkor ha az egyik elromlott, vagy irreálisan gyorsan merül, akkor is fizetnünk kell? Ezt remélem csak azokra értitek, amelyeknek már lejárt az 1 év gari.

 12. Nyilván :slight_smile: Garancián túl kell fizetni, kivéve ha elhagyod.

 13. “(Amúgy meg igen, ha valaki elhagy valamit, akkor azt ingyen nem pótolja egyik cég se… bizony meg kell venni…)”
  ellentmondanék…Mind Logitech, mind PL HTC pótolt már nekem saját hülyeségből elhagyott ezköz egy egy elemét. ráadásul a Logitech-es már garis sem volt. Ingyen hozta a futár mindkettőt.

 14. Hát ez attól függ milyen áru dolog.

 15. Szia!

  Engem érdekelne ennyiért :slight_smile:

 16. Agent_H says:

  Szia, kuldesz egy mail címet ahova írhatok?

 17. Agent_H says:

  Küldesz egy mailt ahova írhatok?

 18. ha meg van a mail, kérlek írj ide, törlöm.

 19. Köszi, megvan törölheted :slight_smile:

 20. defned says:

  Megvan még az AirPods?

 21. Agent_H says:

  Nincs, bocs, elkelt.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!