fbpx Skip to content

Mivel az Apple még mindig nem dobta piacra sem az AirPower-t, sem a beépített vezeték nélküli töltő adapterrel ellátott AirPods tartót, így várható volt, hogy ezt az űrt mások fogják kitölteni.

A Hyper terméke, a HyperJuice adapter pont ezt hivatott megoldani: készítettek egy “felcsattintható” tokot az AirPods tartójához, aminek köszönhetően vezeték nélküli töltővel is tölthetjük azt. Vezeték nélküli töltő adapter egy töltő tartóhoz? Elég furán hangzik – de ha nem ragaszkodunk a kábelekhez, akkor bizony kényelmes tud lenni.

Maga a termék valójában egyszerű, mint a faék, így mikor kinyitjuk a dobozát, kicsit meglepő is lehet, hogy miért volt szükség ekkora dobozra. Mivel a működéséhez semmiféle tartozék nem szükséges, csak nyilván egy Qi-s töltő és ugye maga az AirPods, így a dobozban nincs mellé semmi, csak maga az adapter, ami anyagában ugyanaz a fényes felületű, fehér polikarbonát, mint amiből maga az AirPods tartó is készült, így tökéletesen passzol hozzá.

A használatához egyszerűen csak bele kell helyezzük az AirPods tartóját, és már tehetjük is rá őket a vezeték nélküli töltőnkre:

 

Érdemes kiemelni, hogy az adapter kialakítása miatt az AirPods tartónak a háta és így az egyetlen gombja kell kifelé nézzen, amit az adapter vonalvezetése is jelöl, illetve ebben a helyzetben tudjuk csak teljesen kinyitni az AirPods tartójának a fedelét. Természetesen fordítva behelyezve is működik a dolog, viszont akkor az adapter felnyúló hátlapjába beleütközik a tartó fedele, így az nem nyitható fel teljesen, bár ekkor is gond nélkül ki tudjuk venni belőle a fülhallgatókat.

Ahogyan a képeken is látható, tényleg érezhetően nagyobb lesz tőle az AirPods tartója, ami rögtön fel fog tűnni számunkra az elején, ha az AirPods-t a zsebünkben hordjuk. Ez természetesen megszokható, de azért ne érjen minket váratlanul.

Negatívum, hogy bár a termék leírásában még a gyártó oldalán is az szerepel, hogy az alján található LED töltés közben narancssárga, feltöltött állapotában pedig zöld, de nekünk a LED csak zölden világít még a töltés közben is – ez persze nem csak nekünk tűnt fel, hanem a külföldi oldalak szerkesztői is belefutottak. Így sajnos arról nem kapunk visszajelzést az adapter használatakor, hogy ténylegesen feltöltött-e már az AirPods tartója, vagy még nem.

Maga az adapter bármely, Qi-szabványú töltővel működik, és 5W-os teljesítményre képes. Ezzel a teljesen lemerült tartót nagyjából másfél óra alatt tudjuk feltölteni, ami hozzávetőleg fél órával több, mint ha kábelen keresztül töltenénk. Mivel az adapter alján nincs Lightning-aljzat, ezért ha beletettük az AirPods tartóját, azt csak vezeték nélkül tudjuk tölteni.

Ezektől eltekintve egy kényelmi szempontból eléggé jópofa kiegészítő az AirPods-unk mellé, egyedül az ára az, ami megfontolandó lehet. Itthon megvásárolható például a Styleboltban, 19 980 Ft-ért, hazai garanciával.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.