fbpx Skip to content

A Qi vezeték nélküli töltő szabvány már 10 éves múltra tekint vissza, viszont csak 2016 környékén kezdett igazán berobbanni a köztudatba és az okostelefonokba. Apple fronton az iPhone X és 8 2017-es megjelenésével jelent meg ez a fajta töltés is a készülékekben. A töltő és a töltendő készülék közt 5 és 40 mm közti távolságban működik a technológia, ami bőven lehetővé teszi telefonoknál a tokkal való töltést is.

Anker PowerPort Qi vezeték nélküli töltő

Amíg, lehet hiába várunk az Apple saját megoldású AirPower töltőjére, amivel egyszerre tudjuk az Apple Watch-unkat, iPhone-unkat és AirPods-unkat tölteni, addig vessünk egy pillantást, hogy más gyártók mit kínálnak számunkra, ha vezeték nélküli töltőt keresnénk, ezért összeszedtünk néhány töltőt az iKiegészítők.hu kínálatából.

Otthon és az irodában is használok vezeték nélküli töltőt az iPhone-om töltésére, egyszerűen a kényelmességük miatt. Az iróasztolomon egy IKEA RIGGAD lámpa áll Qi-töltős talppal, míg a munkahelyemen egy Anker PowerPort. Mindkettő a lehető legegyszerűbb 5W-os teljesítményre képes, de ez számomra bőven elegendő a hétköznapokra. Akit a téma jobban érdekel, az olvassa el korábbi cikkeinket a témában.

Anker PowerPort

Kezdjük is a legkisebb és legolcsóbb Qi-töltővel a listából, ez pedig nem más, mint az Anker PowertPort. Szerintem a gyártót nem igazán kell bemutatni, hiszen nagyon jó minőségű és ár-érték arányú kábeleket, külső akkumulátorokat, autós kiegészítőket és még sok mindenfélét kínál és mi is a Szifon.com-nál előszeretettel vásárolunk tőlük. Személyes kedvencem ez a töltő, mert nem tolakodóan nagy, az átmérője valamivel kisebb, mint egy iPhone X rövidebbik oldala, ami miatt igaz figyelni kell, amikor rátesszük a telefont, hogy biztos töltse és ne lökjük le később, de legalább nem foglal túl sok helyet az asztalon.

Anker PowerPort Qi vezeték nélküli töltő

A gumírozott aljának és tetejének köszönhetően nem csúszkál se azt asztalon, se rajta a tok nélküli telefon. A két állású visszajelző pedig folyamatos tájékoztatást ad arról, hogy a ráhelyezett telefon éppen töltődik-e vagy rosszul tettük rá. Mikro-USB kábelen keresztül jut áramhoz a töltő, de fontos megjegyezni, hogy kedvező árának a hátulütője, hogy hálózati adaptert nem adnak hozzá. Megvásárolni az iKiegészítők.hu-n tudjátok.

BOX Products Qi vezeték nélküli töltő

Az előbbi Anker töltőt imádom, viszont mivel töltés közben fekszik rajta a telefon a Face ID nem lát engem megfelelő szögben, ezért az értesítések megtekintéséhez le kell vennem töltőről a telefont, ami nem épp a legpraktikusabb dolog. A BOX Products töltője viszont már álló helyzetben tudja tölteni a telefonunkat, aminek köszönhetően folyamatosan láthatjuk a kijelzőt és a Face ID is működik így már rendesen. Persze aki nem ilyen állásban szeretné használni a töltőt, a kis tartó lábat kiszedheti és fektetve is elhelyezheti az asztalán vagy az éjjeliszekrényén.

BOX Products Qi wireless töltő

Gumírozott felületének köszönhetően biztos tapadást biztosít a telefonok számára és alumíniumból készült háza pedig kellően minőségi érzést nyújt. Teljesítménye ennek is 5W és a hálózati adapterről ennél is nekünk kell gondoskodnunk. Megvásárolni az iKiegészítők.hu-n tudjátok.

Spigen Essential F306W Qi vezeték nélküli gyorstöltő

Az előző két töltő csak a sima 5W-os teljesítményre volt képes, ami a Qi-szabványnak nem a maximuma, sőt, az iPhone-ok a támogatott töltőkkel képesek a 7,5W-os töltési teljesítmény felvételére is. A Spigen töltője Samsung és Google Pixel telefonok esetén tudja a 9W-ot is, és egészen 15W-ig működik, de ezt a teljesítményt támogató telefonok még nincsenek, de nem rossz, ha tudjuk, hogy ez a töltő már a jövőre lett tervezve.

Spigen F306W Qi töltő

Ez is egy fekvő kialakítású darab, ami lehet nem mindenkinek felel meg, viszont számos okosság van benne, ahogy azt a Spigen minőségtől elvárhatjuk. Figyel arra, hogy ne töltse túl a telefont és a kialakításának, szellőzésének köszönhetően meggátolja azt is, hogy töltés közben túlmelegedjen és leálljon a töltés. Fémlappal és bankkártyás tokkal viszont értelemszerűen nem használható, mert azok leárnyékolják. Alumínium háza minőségi érzést biztosít és a gumi borítás itt sem maradhatott el a csúszásmentesség és karcmentesség érdekében. Jó hír végre, hogy ehhez a töltőhöz végre nemcsak kábel jár, hanem a hálózati adapter is, ráadásul Qualcomm Quick Charge 3.0-s, hurrá! Megvásárolni az iKiegészítők.hu-n tudjátok.

miniBatt PowerAir páros vezeték nélküli töltő

Az eddig összes töltő, amit bemutattunk, teljesítménye és mérete miatt egyszerre csak egy készülék töltésére képes. Ez a legtöbb felhasználónak bőven elengedő, de aki két telefont használ, vagy a család egy helyen tölti esténként a telefonjait, azok számára érdekes termék lehet a miniBatt töltője, ugyanis erre ráfér két telefon és a teljesítménye is kiszolgálja bőven mindkét készüléket.

miniBatt PowerAir Qi töltő

Már a termék neve és kialakítása is erősen hajaz az Apple talán sosem megjelenő AirPowerjére, de ezen lépjünk is túl. A töltő összteljesítménye 15W, amit egyben még nem támogat egy telefon se, viszont a két töltő pontja miatt mondjuk két iPhone-t képes 7,5-7,5W-os teljesítménnyel tölteni, ami azért nem rossz. Természetesen azok a telefonok, amelyek 9W-os töltést is tudnak, azok annyit kapnak, de kettő ilyen esetén csak 7,5W jut fejenként. Túltöltés ellen ez is véd és a töltés végeztével le is kapcsolja magát, és ahogy már megszokhattuk és már-már felesleges leírni, a gumírozott borításának köszönhetően ez is biztos tapadást ad a telefonunknak. Hálózati adapter nélkül, viszont USB-C kábellel érkezik. Megvásárolni az iKiegészítők.hu-n tudjátok.

Kenu Airbase Wireless autós tartó és Qi töltő

Szerintem bőven elég otthoni megoldást mutattunk már nektek, pattanjunk inkább autóba és nézzük meg, ott milyen lehetőségeink vannak, ha nem szeretnénk kábelekkel vacakolni. Az iPhone 7 megjelenésével eltűnt az iPhone-okról a jack csatlakozó és csak egy darab Lightning port maradt töltésre és zenehallgatásra. Vezetés közben nem szeretek rádiót hallgatni, sok a reklám, duma és a rossz számokat nem lehet átugrani, ezért szereztem egy Bluetooth-os FM-transmittert, hogy a Lightning port megmaradjon töltésre és a saját zenéimet hallgathassam. Azonban továbbra is vacakolnom kell a kábellel, mert azért hosszabb úton a zene és a navigáció rendesen meríti a telefont, hogy töltés nélkül ne bírja ki rendesen az utat, illetve sokszor nehéz megtalálni azt az üres frekvenciát a transmitterrel, amivel egész úton recsegésmentes lenne a zene.

A Kenu Airbase töltője viszont egyben egy tök jó autós tartó, amit a szélvédőre, vagy műszerfal műanyag borítására is rácuppanthatunk és kedvünkre forgathatjuk és mellette egy 10W teljesítményű Qi-töltő is. A két gumis felületű rugós kar biztosan tartja a telefont vezetés közben és kialakításának, szellőzésének köszönhetően akkor se melegszik túl, ha órákig rá süt a nap, miközben tölti a telefonunkat. Teljesítményének hála az Apple telefonoknál tudja a 7,5W-os töltést is, Samsungoknál pedig a 9W-osat. A dobozban nemcsak a töltő van és egy hozzá passzoló USB-C kábel, hanem egy 12V-os Qualcomm Quick Charger 3.0-s két portos autóstöltő is további készülékek kábeles töltéséhez, ami számomra nagyon szimpatikus lépés a gyártótól. Megvásárolni az iKiegészítők.hu-n tudjátok.

iOttie iTap Wireless Qi vezeték nélküli mágneses autós töltő és tartó + fém lapok

Sokaknak már a kábelek bedugása is macerát jelent vezetés közben és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyire könnyen vagy épp nehezen tudják a telefont a tartóba elhelyezni. Számukra lehet jó választás az iOttie töltője. Ez egy olyan autós tartó, ami mágnesesen tartja a telefont, ha annak a hátuljára egy kis fém keretet ragasztunk, és egyben vezeték nélkül is tölti a telefont.

iOttie iTap autós Qi töltő iOttie iTap autós Qi töltő

Mivel a vezeték nélküli töltés fém hátlapon keresztül nem működik, ezért a felragasztandó fém lapka csak egy keret, ami a rögzítéshez elegendő és nem akadályozza a töltést se. Ezt a lapkát tehetjük közvetlenül magára a telefon hátlapjára is és tokot is tehetünk rá, de persze a tokra is felragaszthatjuk, kinek mi a szimpatikusabb, vagy melyik módot engedi meg a tokja. Kialakításának és szellőzésének köszönhetően bírja a napfényt és a hőt, úgyhogy nem melegszik túl töltés közben se. A négy erős mágnes pedig biztos tartást ad a telefonnak. Mikro-USB kábel természetesen jár hozzá, de szivargyújtós adapter nem, erről külön kell gondoskodnunk. Megvásárolni az iKiegészítők.hu-n tudjátok.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok