fbpx Skip to content

Az Apple megállapította, hogy az iPhone X modellek egy része esetén érintésérzékeléssel kapcsolatos hibák jelentkezhetnek a kijelzővel egy alkatrész meghibásodása miatt. Ilyenkor a kijelző egésze vagy csak egy része nem reagál megfelelően az érintésre, vagy az akkor is érintést érzékel, amikor valójában hozzá sem érünk.

Az Apple és hivatalos szervizpartnerei díjmentesen kicserélik az érintett eszközök meghibásodott kijelzőit a készülék vásárlásától számított 3 évig. Nézzük, mit kell tudni ezzel kapcsolatban!

Jogosult vagyok-e?

A javítási programban kizárólag az iPhone X modellek vesznek részt, más iPhone-ok nem. A hiba a gyakorlatban például így néz ki:

Így zajlik a javítás

A készüléket a legközelebbi Apple Store-ba vagy hivatalos Apple-szervizpartnerhez kell bevinned: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

(Fotó: iFixit)

A javítás időtartamára az Apple tájékoztatója nem ír semmit, erről a kiválasztott szervizpartner tud pontosabb információval szolgálni.

A javítás előtt azt is ellenőrzik majd, hogy a készülék megfelelő állapotban van-e, és hogy jogosult-e a javításra. Ha a készülék sérült, például törött a kijelzője, és ez akadályozza a javítást, akkor először ennek a sérülésnek a javítása szükséges, aminek egyes esetekben költségei lehetnek. (Noha az Apple ezt így tényleg leírja, ennek a mondatnak épp egy kijelzőcsere-program esetén valójában nincs sok értelme, hiszen törött kijelző esetén egyébként is annak a cseréje szükséges, amivel pedig már eleve szükségtelenné válik a csereprogram igénybevétele is.)

Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Mielőtt leadnád a készüléked, mindenképp készíts biztonsági mentést az adataidról például az iCloud vagy az iTunes segítségével, majd kapcsold ki a készüléken az iPhone keresése opciót, illetve szüntesd meg az Apple Watch párosítását az iPhone-nal.

A szervizbe küldés előtti, pontos teendőkről részletesen ír az Apple vonatkozó támogatási szócikke: Az iPhone, az iPad vagy az iPod touch előkészítése szervizelésre.

További információk

Az Apple korlátozhatja a javítást arra az országra vagy régióra, ahol a készülék eredetileg forgalomba került. Az EGT országaiban vásárolt készülékek más EU-s országokban is szervizeltethetőek.

Ez a csereprogram nem hosszabbítja meg az eredeti garanciaidőt.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt az Apple díj ellenében javította meg a készüléket, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot a visszatérítés érdekében. Visszatérítés csak az Apple vagy hivatalos szervizpartnerei által végzett javításra kérhető!

Ez a program a készülék eredeti értékesítésétől számított 3 éven belül érhető el.

(2018. 10. 09-i információk)

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Számomra nem tiszta, ezért elnézést a buta kérdésért, de honnan tudom, hogy az én X-em bele tartozik-e ebbe a hibás szériába? Mert ugyanis produkál ilyen hibákat. Előre is köszi a választ.

  2. Az enyémmel pont ez történt még a nyáron. Egyik pillanatra a másikra használhatatlan lesz a készülék. El kezd ugrálni a kijelzö össze-vissza. Nem reagál semmire. Még visszaállitani se tudtam a telefont. Nekem akkor az Apple Storeban kicserélték, persze garis volt még, meg van care±om.

  3. Nekem ezt iPhone SE-vel csinálja mostanában :confused: mióta volt egy aksi csere

  4. valszeg rosszul rakták össze

  5. Hát akkor rip istlye :confused:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for csak1nick Avatar for Szifon Avatar for martonv Avatar for mexx.viktor Avatar for 83miki83