fbpx Skip to content

Az Apple megállapította, hogy az iPhone 8 modellek egy kis százaléka gyártási hibás alaplapokat tartalmaz. Az érintett készülékek esetén ez a hiba váratlan újraindulásokat, lefagyott kijelzőt eredményezhet, vagy azt, hogy a készülék nem kapcsol be.

A problémát a támogatási dokumentumban szereplő információk alapján az Apple díjmentesen orvosolja a készülék vásárlásától számított 3 évig. Nézzük, mit kell tudni ezzel kapcsolatban!

Jogosult vagyok-e?

A javítási programban kizárólag az iPhone 8 modellek vesznek részt, az iPhone 8 Plus és más iPhone-ok nem.

Az érintett készülékek 2017 szeptembere és 2018 márciusa között kerültek forgalomba Ausztráliában, Kínában, Hong Kongban, Japánban, Makaón, Új-Zélandon illetve az Egyesült Államokban.

Amennyiben a javítási program oldalán található ellenőrző szövegdobozt használva a készülékünk sorozatszáma alapján az beleesik a javítási programba, akkor azt az Apple az adott iPhone 8 első kiskereskedelmi értékesítésétől számított három évig díjmentesen megjavítja.

Így zajlik a javítás

A készüléket a legközelebbi Apple Store-ba vagy hivatalos Apple-szervizpartnerhez kell bevinned: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

iPhone 8 belső felépítése

A javítás időtartamára az Apple tájékoztatója nem ír semmit, viszont azt külön kiemelik, hogy a készülékeket minden esetben egy Apple szervizközpontban fogják megjavítani, ami azért az oda-vissza küldés miatt is hosszabbra nyúlhat.

A javítás előtt azt is ellenőrzik majd, hogy a készülék megfelelő állapotban van-e, és hogy jogosult-e a javításra. Ha a készülék sérült, például törött a kijelzője, és ez akadályozza a javítást, akkor először ennek a sérülésnek a javítása szükséges, aminek egyes esetekben költségei lehetnek.

Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Mielőtt leadnád a készüléked, mindenképp készíts biztonsági mentést az adataidról például az iCloud vagy az iTunes segítségével, majd kapcsold ki a készüléken az iPhone keresése opciót, illetve szüntesd meg az Apple Watch párosítását az iPhone-nal.

A szervizbe küldés előtti, pontos teendőkről részletesen ír az Apple vonatkozó támogatási szócikke: Az iPhone, az iPad vagy az iPod touch előkészítése szervizelésre.

További információk

Az Apple korlátozhatja a javítást arra az országra vagy régióra, ahol a készülék eredetileg forgalomba került.

Ez a csereprogram nem hosszabbítja meg az eredeti garanciaidőt.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt az Apple díj ellenében javította meg a készüléket, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot a visszatérítés érdekében. Visszatérítés csak az Apple vagy hivatalos szervizpartnerei által végzett javításra kérhető!

Ez a program a készülék eredeti értékesítésétől számított 3 éven belül érhető el.

(2018. 08. 31-i információk)

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Hong Kong, Makaó? Ellesznek a hazai szervízek a sok szürkeimportos (szürke a f*t, fekete az…) telefonnal…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Hong Kong, Makaó? Ellesznek a hazai szervízek a sok szürkeimportos (szürke a f*t, fekete az…) telefonnal…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for ef-dani