Mi várható az idei szeptemberi eseményen? iPhone, Apple Watch, Mac!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Még mindig meglep, hogy az elmúlt években megszokottak ellenére is újdonság valakinek a szeptember eleji Apple esemény, ami a hónap vagy első, de inkább a második hetében szokott lenni. Ilyenkor általában a hét elején van a bemutató, majd pedig pénteken az előrendelés, és rá egy héttel a megjelenés.

Apple őszi esemény

Idén szeptember 12-re eshet az őszi esemény dátuma, itt mutathatják be a már említett iPhone-okat. Időközben olyan pletykák is érkeztek, hogy az Apple Pencilt is támogatni fogja az LCD-vel felszerelt változat, illetve jobb, gyorsabb vezeték nélküli töltést kaphat az iPhone Xs, továbbá az olcsóbb készülék 699 dollártól indulhat majd. Ez itthon megközelítőleg 230-260.000Ft lehet, ami ugye megfelel a jelenlegi iPhone 8 árazásának.

iPhone 9 es iPhone X Plus

Az iPhone-okról tovább evezve, a Boomberg szerint érkezik a Retina MacBook Air. Igen, jól olvassátok, végre retina kijelzőt kaphat a legolcsóbb hordozható Apple laptop, és ha minden jól megy, az ára sem lesz az egekben. Az új Air megkaphatja a legfrissebb, káva nélküli retina kijelzőt, frissülhet processzorban és memóriában is, de árban továbbra is a MacBookok alatt lesz, ami jó hír az “ez lesz az első Mac-em”típusú felhasználók számára. Gurman azt is írta, hogy az Apple bemutathat egy Mac mini Pro-t is, de további információkat erről nem közölt. A Mac mini lassan 4 éve nem frissült, reméljük, nem csak egy Pro gépet kapunk brutális árcetlivel.

Apple Watch frissítésre is számíthatunk ősszel, bár én kezdek kételkedni, hogy a fentiek mind mind beleférnek egy eseménybe. Az biztos, hogy frissül az óra is, mivel az Eurázsiai Gazdasági Bizottság adatbázisában megjelent 6 új modell: A1977, A1978, A1975, A1976, A2007 és A2008. Ez arra enged következtetni, hogy a már említett nagyobb kijelzős Apple Watch-okat is bemutathatja az Apple, és a 6 modell várhatóan LTE, sport, és rozsdamentes acél változat lehet, idén megszűnhet a kerámia Apple Watch. Hol vannak már azok a szép, arany Apple Watch Edition órák… Időközben egyébként számos szíj sem kapható már külföldön, tehát várhatóan jönnek az őszi szíjak is.

(Az első generációs Apple Watch megjelenésekor rengeteg opció közül választhattunk.)

Az Apple az utóbbi években úgy variálta az órákat és a szíjakat, hogy egyre kevesebb választásunk legyen. Leginkább sport szíjjal vehetjük meg őket, és külön vásárolhatjuk meg a további szíjakat. Mondjuk ezzel egyetértek, mert pár évvel ezelőtt még 38 féle óra közül választhattunk, ennyi félét vásárolhattunk meg dobozban, különböző szíjakkal! Aztán múlt évben megjelent az LTE-képes Apple Watch Series 3 is. Erről írtunk mi is, de sajnos közel 1 év alatt sem sikerült hazánkban elérhetővé tenni, bár az utóbbi időben már a Telekom elkezdte fejleszteni hozzá a hálózatát is.

Így manapság szinte alig válogathatunk az órák között, de remélhetőleg a szeptember elején bemutatandó Apple Watch Series 4 LTE-képes órája már itthon is használható lesz. Én személy szerint megvárom majd a Telekom kínálatában és ott veszem meg a frissített, LTE-s órát.

Ezzel lényegében el is érkeztünk a pletykák végére. Összefoglalva tehát elvileg szeptember 12-én mutathatja be az Apple az új iPhone-okat, Apple Watch-okat és Mac-eket. Minden bizonnyal megjelenik végre az AirPower is, és persze az iOS 12 végleges változata, ami az új készülékekkel egyidőben válhat elérhetővé.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. info1 says:

  a macmini jobb árazással és hasonló erővel jöhetne mint most a legerősebb macbook.
  akkor biztosan lenne piaca.

 2. Ha esetleg a watch 4 megkapja az lte támogatást, akkor egy frissítéssel a 3 is megkapja?

 3. He? Ahhoz specifikusan olyan hw kell, tehat LTE-kepes ora.

 4. Nem arról van szó hogy a 3 as is tudja csak a szolgáltatók nem támogatják ?

 5. szeko says:

  iPhone SE2-ről akkor ezek szerint semmi pletyka?

 6. ef-dani says:

  Van LTE kepes variánsa. Ha a Tleekomnál elindul a Watch ilyen irsnyú támogatása, akkor a meglévő LTE képes Watchok is működni fognak, de a többi nem.

 7. Jadeye says:

  nem, nem erről van szó. hardveresen más az LTE-s óra, hiszen kell bele a mobilkommunikációhoz is elektronika. a nem LTE-s típusokban ez a komponens benne sincs. azért nem megy itthon, mert a szolgáltatók még nem támogatják, és nem támogathatják, ameddig az Apple nem dönt úgy. tehát jelenleg ha külföldön veszel egy LTE-s órát, az LTE funkciót nem fogod tudni használni itthon. később, ha már itthon is támogatott lesz, akkor várhatóan egyszerűen aktiválható lesz rajta.

 8. martonn says:

  új iPad Pro - ra akkor nem is tippelünk, vagy azt majd csak egy külön bemutató alkalmával?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!