fbpx Skip to content

A HomePod 2017 júniusában mutatkozott be a WWDC-n, sajnos itthon hivatalosan nem kapható, azonban más országokban úgy tűnik, igen nagy sikere van.

HomePod HomeKit

Az Apple a becslések szerint mintegy 600 ezer HomePodot adott el 2018 első negyedévében a Strategy Analytics szerint, így 6 százalék részesedése van az okoshangszórók globális piacán.

Az Amazon és a Google azért még mindig jelentősebb szeletet birtokol: körülbelül 4 millió Amazon Echo talált gazdára 2018 első negyedévében, ezzel 43,6 százalékos piaci részesedést birtokolva, míg a Google körülbelül 2,4 millió Google Home-ot szállított, ezzel elérve a 26,5 százalékos piaci részesedést. A listán közvetlen az Apple előtt szerepel az Alibaba, 700 ezer eladott okoshangszóróval, a Xiaomi pedig 200 ezer darab eladással büszkélkedhet.

Az Apple célja, hogy felzárkózzon az Amazonhoz és a Google-höz. Az Amazon piaci részesedése évről-évre csökkent, köszönhetően a Google készülékeinek és a piacra belépő, újabb gyártóknak, mint például az Apple, az Alibaba és a Xiaomi, de a vállalat továbbra is az első számú okoshangszóró-gyártó a világon.

HomePod-2018-q1

Összesen több mint 9,2 millió intelligens okoshangszóró talált gazdára 2018 első negyedévében, ami jól mutatja, hogy abszolút van jövője ennek a termékágnak. Az Apple jelenleg a negyedik legnagyobb gyártó a HomePoddal, valószínű, hogy tovább is fogják fejleszteni az eszközt a közeljövőben.

Az is közre játszik az eredményben, hogy a Google illetve az Amazon szélesebb kínálattal rendelkezik, valamint az árazásuk is más, több esetben kedvezőbb. A HomePodért jelenleg 349, a Google Home-ért 129, az Amazon Echo-ért 99,99, az Echo Dot-ért pedig 49 dollárt kérnek el az egyes a gyártók.

HomePod teszt vélemény

Az Apple nagy hangsúlyt fektetett a hangminőségre a HomePod megalkotásakor azzal a reménnyel, hogy a fogyasztók előrébb helyezik a minőséget az árnál. A cupertinói cég mondhatni még csak most lépett be a piacra, így még gyerekcipőben járnak, de a jövőbeni termékek fejlesztései drasztikusan megváltoztathatják majd a pozícióját, és ez versenyhelyzetet teremthet majd az Amazonnal vagy éppen a Google-lel. A legfrissebb pletykák szerint az Apple egyébként tervez kiadni egy olcsóbb HomePodot is, amely 150-200 dollárba kerülhet majd.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Ez jobban szól mint a Bose SoundLink mini 2?

  2. A képen a saját otthon alatti infók (hőmérséklet, páratartalom…) honnan jönnek?

  3. @Agent_H: HomeKit eszközökből, Pl: Elgato Eve termékekből.

  4. @admin:
    Ahh, OK. Amúgy Netatmo weather station-ből is jöhetnének ezek?

    Sajna az elb@szott evohome nem homekit kompatibilis pedig akkor zónánként megjeleníthetné. Mondjuk a páratatralom akkor is kérdés :). KöszKösz

  5. @Agent_H: Netatmo-hoz szükséges HomeKit kompatibilitás, amihez kell egy Raspberry Pi és egy HomeBridge szoftver. Ezután már menne. 🙂

  6. @admin
    Ugyerted az evohome-hoz?
    Tudom, ezt mar emlietted de nem akarok megegy kutyut :).

  7. @White64GB
    Ez a valami “jobban szól” valaminél azért erősen szubjektív: függ a műfajtól, a használati helytől és a hallgató fülétől, izlésétől. Van aki szereti a pumpáló mélyeket, van aki nem stb. Volt szerencsém alaposan kipróbálni mindkettőt, de nincsenek egy kategóriában: a Bose kisebb és hordozható, a HomePod-ban nincs akku! A legendás kis Bose a méretéhez képest tényleg szépen szól, de mára már sok gyártó beérte, sőt. A HomePod trükkösen “beméri” a helyet és akár 360 fokban sugároz, valamint ugye nagyobb is ergo nyilván nagyobb hangerőre képes. Árban sem egy liga, a HomePod 2x annyiba kerül. Valószínű tehát, hogy a legtöbben azt mondanák, hogy “jobban szól”. De még egy sztereóban működő HomePod pár is nehezen összemérhető egy középkategóriás hifi erősítő/hangfal szettel, a fizika (méret) nehezen kitrükközhető törvényei miatt.

  8. @Agent_H: Nem, sajnos az evohome túl zárt, a netatmora gondoltam.

  9. @admin:
    Amúgy full nem értem a Honeywell-t megrekedtek egy szinten, pedig még mindig az övék a legjobb rendszer a piacon, és nincs Homekit támogatás.
    Annyi lenne, hogy kiadnak egy új központot, nem okozna csere esetén túl nagy kiadást (azoknak akiknek a régi típusok vannak) mert gondolom a jelenlegi árát nem nagyon drágítaná a Homekit.

  10. @Agent_H: A HoneWell-t én is nézegettem, de végül Amazon és HomeKit támogatás miatt én a Netatmo mellett döntöttem. Tökéletesen működik.

    Sajnálom hogy az a cég ennyire nem dolgozik azon hogy a felhasználók boldogok legyenek.

  11. Amúgy ez a termék nem kapható jelenleg. Akkor meg milyen számok ezek amiket itt összehasonlítanak? 1-2 országban van jelen ez a homepod a vetélytársak meg worldwide szinten kaphatók… Komolyak ezek a cikkek?


Add a Comment