Elérhető az iOS 11.4, a watchOS 4.3.1, a tvOS 11.4 és a macOS High Sierra 10.13.5 ötödik béta verziója

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy héttel a legutóbbi béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11.4, a watchOS 4.3.1, a tvOS 11.4 és a macOS High Sierra 10.13.5 ötödik fejlesztői bétáját.

Az iOS 11.4 beta 5 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 4.3.1 beta 5 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 11.4 beta 5 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS High Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 11.4 beta 5

Az új build verziószáma 15F5077a.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog nem közöl semmi használhatót, így egyelőre nem ismertek az újdonságok.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t. Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11.4 beta 5 letöltési linkek

Az iOS 11.4 beta 5 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 4.3.1 beta 5

Az új build verziószáma 15T5567a.

kiadási információk most sem árulnak el semmit, tehát marad a sablonszöveg, hogy ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 4.3.1 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 11.4 beta 5

Az új build verziószáma 15L5576a.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS High Sierra 10.13.5 beta 5

Az új build verziószáma 17F70a.

kiadási információk itt sem fednek fel újdonságot.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. @LeslieE30: mivel már elég régóta van nyilvános béta, ami ráadásul újabban már csak pár órával később szintén elérhető, mint a fejlesztői, teljesen felesleges nem fejlesztőként a fejlesztőit feltenni.

 2. @farkas63: Bízva az epöl profizmusában és a 10-és ájóesz gördülékenységében be mertem vállalni a 11-et, de ezek szerint csak egy hülye vagyok. Köszönöm az építő jellegű hozzászólásod, legközelebb nyugodtan csendben maradhatsz.

 3. @pAnk: Ne foglalkozz vele, én a 11-et is felraktam Mini2-re, mert nekem fontosabb a biztonság, a friss rendszer, mint a sebesség. Tény és való, hogy lassabb lett, lehetne gyorsabb, de én inkább annak örülök, hogy még mindig támogatott az eszköz és kapja a javításokat.

  Akinek ez nem tetszik, nyugodtan válthat androidra, ott nem feltétlen fenyegeti ilyen veszély.

 4. @lalamper: Vagy válthat Pro-ra akinek a gyorsaság kell, ahogy én is. 😀
  Mini 3-at váltottam Pro-ra mert baromi lassú a gépezet, és én nem szeretem ha egy ici picit is szöszmötöl valami. 🙂

 5. @Jadeye: Valóban, köszi! Határozottan arra emlékszem, hogy ez a beállítás korábban a Rendszerbeállítások –> Trackpad menüben volt állítható. A legutóbbi frissítésig működött is. Ezek szerint átkerült, és a legutóbbi frissítésben a default érték változott.
  Viszont újabb felfedezés: a csereszövegek megint nem szinkronizálódnak iCloud-on keresztül, macOS alatt megint kiürült a lista. Remélem nem ez lesz a hivatalosan kiadott verzió.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!