fbpx Skip to content

Egy héttel a legutóbbi béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11.4, a watchOS 4.3.1, a tvOS 11.4 és a macOS High Sierra 10.13.5 ötödik fejlesztői bétáját.

Az iOS 11.4 beta 5 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 4.3.1 beta 5 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 11.4 beta 5 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS High Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 11.4 beta 5

Az új build verziószáma 15F5077a.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog nem közöl semmi használhatót, így egyelőre nem ismertek az újdonságok.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t. Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11.4 beta 5 letöltési linkek

Az iOS 11.4 beta 5 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 4.3.1 beta 5

Az új build verziószáma 15T5567a.

kiadási információk most sem árulnak el semmit, tehát marad a sablonszöveg, hogy ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 4.3.1 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 11.4 beta 5

Az új build verziószáma 15L5576a.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS High Sierra 10.13.5 beta 5

Az új build verziószáma 17F70a.

kiadási információk itt sem fednek fel újdonságot.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Amíg jön ki újabb 11.x, addig él bennem a remény, hogy egyszer feltámad az ájpedminikettő. Kár reménykedem, ugye?

  2. Aki tud adjon már linket légyszi az új beta profil letöltéséhez, mert az eddigi ahogy látom 12.-én lejárt.
    Köszi előre is!

  3. Semmi már bejött a lejárttal is, de ez mitől majd 2Gb ?

  4. @Gunar:

    Szia.
    Nekem is 1,98Gb 6s. Furcsa. Build szám alapján nem, de lehet hogy végleges?

  5. @pAnk: iPad Mini 2-3 -ra a hülyék rakták csak fel a 11-et de még a 10-et is. 😀
    Arra max az iOS 9 való de még az is túlzás. xD

  6. @LeslieE30: mivel már elég régóta van nyilvános béta, ami ráadásul újabban már csak pár órával később szintén elérhető, mint a fejlesztői, teljesen felesleges nem fejlesztőként a fejlesztőit feltenni.

  7. @Farkas63
    Hmmmm 10.3-al egész jól és mozgékonyan dolgozik a Mini3.
    Lehet mert clean installal ment fel a 10-es főverzió 🙂

  8. @farkas63: Bízva az epöl profizmusában és a 10-és ájóesz gördülékenységében be mertem vállalni a 11-et, de ezek szerint csak egy hülye vagyok. Köszönöm az építő jellegű hozzászólásod, legközelebb nyugodtan csendben maradhatsz.

  9. @pAnk: Ne foglalkozz vele, én a 11-et is felraktam Mini2-re, mert nekem fontosabb a biztonság, a friss rendszer, mint a sebesség. Tény és való, hogy lassabb lett, lehetne gyorsabb, de én inkább annak örülök, hogy még mindig támogatott az eszköz és kapja a javításokat.

    Akinek ez nem tetszik, nyugodtan válthat androidra, ott nem feltétlen fenyegeti ilyen veszély.

  10. @lalamper: Vagy válthat Pro-ra akinek a gyorsaság kell, ahogy én is. 😀
    Mini 3-at váltottam Pro-ra mert baromi lassú a gépezet, és én nem szeretem ha egy ici picit is szöszmötöl valami. 🙂

  11. macOS-ben a három ujjas megfogomazablakot és arrábbteszem funkciót kilőtték. Ez azért fájt, én használtam.

  12. @angyalz: az eddig ott volt a Rendszerbeállítások, Kisegítő lehetőségek, Egér és trackpad, Trackpad opciók alatt, szerintem már sima macOS Sierra óta.

  13. @Jadeye: Valóban, köszi! Határozottan arra emlékszem, hogy ez a beállítás korábban a Rendszerbeállítások –> Trackpad menüben volt állítható. A legutóbbi frissítésig működött is. Ezek szerint átkerült, és a legutóbbi frissítésben a default érték változott.
    Viszont újabb felfedezés: a csereszövegek megint nem szinkronizálódnak iCloud-on keresztül, macOS alatt megint kiürült a lista. Remélem nem ez lesz a hivatalosan kiadott verzió.

  14. @farkas63 Olvasva legutóbbi hozzászólásod ,,, elég gyenge lehet az idegrendszered 🙂


Add a Comment