fbpx Skip to content

A napokban már nagyot futott az a hír, hogy egy fekete pontnak látszó karaktersorozattól akadtak fent az androidos készülékek, amin biztosan jót kacagott bárki, aki nem ilyen eszközt használ. De az nevet igazán jól, aki utoljára nevet: ahogyan az várható volt, iOS-re is elkészítették az említett karaktersorozat kicsit módosított változatát – és bizony az Apple-nek is szó szerint jár a fekete pont, mert megakadnak tőle az almás készülékek is.

Az évek során már nem egy esetben voltak fagyást vagy összeomlást okozó hibák, amikor adott szöveget vagy karaktert tartalmazó üzenet érkezése után a készülék vagy az adott app megakadt, és az app kilövése illetve a készülék újraindítása sem feltétlenül hozta azt helyre. Nézzük, most mit lehet tenni.

Mi okozza a black dot (fekete pont) hibát és miért?

Hogy pontosan mi és miért okoz problémát, azzal kapcsolatban ezt a videót érdemes megnézni:

Hogy néz ki ez a hiba egy készüléken?

A vizuális típusok számára pedig ez a videó mutatja be mindezt iPhone-okkal:

Hogyan előzhető meg?

Sajnos a megelőzése most sem olyan egyszerű, mint a korábbi esetekben, mert itt már az üzenet megérkezése is elegendő lehet a probléma kiváltásához, ráadásul bármely, üzenetküldésre alkalmas app működése megzavarható vele, és még az iOS 11.4 bétája is érintett jelenleg.

Várhatóan hamarosan érkezik minden szoftverhez a gyorsjavítás.

És ha már megtörtént a baj?

Ha esetleg valaki már vicceskedett velünk, és így már beakadt az adott üzenetküldő app vagy akár az egész rendszer, akkor a készülék kényszerített újraindítása után nyomjunk rá >> erre << a linkre, ez megnyit egy új üzenetet, amiből nyugodtan lépjünk vissza a beszélgetések listájába, és töröljük a vicceskedő üzenetváltást.

A kényszerített újraindítás (reset) lépései az újabb készülékek esetén:

Az iPhone 6s és régebbi modelleken pedig mindössze tartsuk egyszerre lenyomva 10 másodpercig a bekapcsoló és Home gombokat.

A külső fejlesztők alkalmazásai esetén a cél szintén a problémás karaktert tartalmazó beszélgetés törlése.

A vicceskedő ismerőssel szembeni lépéseket pedig most is az olvasóra bízzuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. iPhone 7, 8, X esetén nem írtad le a reset módját csak akartad? 🙂

  2. Nem is tudtam, hogy lehet törölni gyári alkalmazásokat a telefonról. Nekem sikerült és gondolom ez valamiféle hibának köszönhető. Iphone SE ios 11.3.1 próbáljátok törölni pl. a naptárat. Nem engedi? Tedd össze egy mappába nás alkalmazással és onnan próbáld törölni fogja döbbenet! Eltünik az ikon legalábbis a készülékről. Restart után sen jön vissza. Lehet, hogy ez csak egyedi eset?


Add a Comment