fbpx Skip to content

A Consumer Reports közzétett egy cikket, melyben a 10 legjobb kamerával rendelkező okostelefont sorakoztatta fel. Természetesen a listában néhány iPhone is megtalálható.

iPhone X kamera

A Consumer Reports elsősorban állókép-teszteket végzett, többek között a felbontás, a dinamikatartomány és a színpontosság alapján állt össze a toplista.

Talán nem meglepő módon az első helyet az iPhone X kapta, a mindkét kamerában elhelyezkedő optikai képstabilizátor egyértelműen sokat javít a fotók minőségén. A második helyen az iPhone 8 áll, míg a harmadik helyet az iPhone 8 Plus kaparintotta meg. A Samsung Galaxy S8+ követte a sort, a top 10-es lista pedig a következő:

  1. Apple iPhone X
  2. Apple iPhone 8
  3. Apple iPhone 8 Plus
  4. Samsung Galaxy S8+
  5. Apple iPhone 7
  6. Apple iPhone 6s Plus
  7. Samsung Galaxy S8
  8. Samsung Galaxy Note8
  9. Apple iPhone 7 Plus
  10. Samsung Galay S8 Active

Az eredmény jól mutatja, hogy az Apple és a Samsung még mindig verseng egymással, nem csak a kamera terén. A Consumer Reports a felmérésben a videókészítésre is figyelmet fordított, szerintük az iPhone X és az iPhone 8 “kiváló” minőségű kamerával rendelkeznek, míg az iPhone 8 Plus-t “nagyon jónak” jellemezték a videózás terén. Emellett az iPhone 7 és az iPhone 6s Plus is “nagyon jó” minősítést kaptak a videó és az állóképek szempontjából, a listán az ötödik és hatodik helyet szerezték meg. Az iPhone 7 Plus a kilencedik a sorban, szintén “nagyon jó” minősítéssel büszkélkedhet mind a két szempontból.

Szerintetek is az iPhone X-nek van a legjobb kamerája?

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Hogyan lehetséges, hogy az iphone 7 és 8 telefonoknál nem a plus verziónak jobbak a képességei fényképezés terén? 🙂 (nem vagyok tag a consumer oldalon, hogy lássam az elemzést 🙂 )

  2. Én sem értem. Ok, az X ver mindent, de utána nem a 8 Plus-nak kellene következnie?

  3. Ezek szerint az S9-et nem is próbálták, mert az még az X-et is veri sajnos, és nagyon. 🙁

  4. Érdekes összeállítás. Kár, hogy a Google Pixel 2 és a Samsung Galaxy S9+ lemaradt a listáról.
    A DxOMark tegnapi tesztje alapján egyébként új király született. 🙂
    (az ottani rangsor pedig kicsit életszerűbb, ahogy itt a kommenteket látom)

  5. Ezt a Plus nem plus dolgot most en sem igazan ertem. Teljes erteku teszteles volt es a 2.kamera huzta le az eredmenyt, vagy a nagylato obi a sima 8-ban jobb lenne vmiert?

  6. S8, s8+, ha sebességben nem is de kamerában elkeni wz iphone X -et. Huawei csúcskészüléke sincs benne a listában!

  7. Ez mi vót’ ez? ????

  8. Ez totál sületlenség…
    iPhone-k között alapból a X és a 8 Plus van az élen.

    A Samu új készülékét még nem néztem, de összességében (iPhone tulaj vagyok) a Pixel 2 szarrá verte eddig is az iPhone-okat.

    Hagyjuk már…

  9. igen ez elég érdekes sorrend… viszont látványban szerintem normál usernek nem sok difi van egy Pixel / S8-9 / iX között… Ha mellétesznek egy 20Mpixeles közép fölött lévő kompakt SOny gépet mondjuk na ott látható már a difi hogy AZ följebb van de ezek közt a telefonok között szerintem értelmetlen az “elkeni” meg “elveri” jelző mert nincs igazán értékelhető különbség.

  10. Megtennéd, hogy belinkeled?

  11. @rgbx: Wáááooohhh, megnéztem ezt a DxOMark listát, kemény 2 pontal lemaradt a legújabb Samsung mögött, azta. Nem tudom ez egy átlag usert érdekel vagy sem. Az asszony “vacak” 5S-el és SE vel lövöm a családi fotókat. Van egy pár képem egy kölcsönkapott X-el is, de öszintén szólva nem látok rajta semmi extrát. Most meg is mutattam az asszonynak placebóból felcseréltem a képeket, hogy az X az SE és fordítva és kicsit nézegette majd unottan kibökte az újabb (X) tényleg jobb. AMi igazából az SE 🙂 Szóval szerintem már nem nagyon van olyan, hogy rossz kamera 100.000 Ft -nál drágább telefonokon….

  12. Szerintem ez a top 10-es lista nem objektív. Számomra hiteltelen.

  13. Egy statisztika, összehasonlítás ezer oldalról létrehozható, attól függ milyen eredményt akarsz. Szerintem tök mindegy, hogy azok szerint melyik a jobb, ebben a kategóriában a felhasználók nem éreznek különbséget. Aki meg profi cuccot akar, vesz majd cserélhető objektíves gépet. Arra pont jó ezek a telefonos fényképezők, hogy feltegye vele magát a fészbúkra, hogy lássa mindenki, hogy új cipője van.

  14. @Ferenc1: Ez pontosan így van. Annyi különbséggel, hogy aki pedig a profi és a telefon között akar valamit, az is talál komolyabb kompakt gépet, normális méretű optikával.

    @suny5539: Persze, nagyon apró különbségeket lehet csak találni, és nem is minden képen lehet egyáltalán felfedezni ezeket az apróságokat. De akkor is összességében az S9+ kamerája (a kiszolgáló elektronikát és szoftvert is beleértve) egy icipicivel mégis jobb az iX-énél. Például az alacsony fényben jóval kevésbé szemcsésedik a kép, az automata fókuszbeállítása jobb és megbízhatóbb, a digitális zoom használata mellett is részletgazdagabbak lesznek a képek, ezeket egy laikus is észre fogja venni, természetesen nem a telefon kijelzőjén egy képernyőnyi méretre zsugorított képen. Ott van a teszt, meg lehet nézni az 1:1-re nagyított mintakép-részleteket, hogy miben jobb. Természetesen van, ami gyengébb, például a háttérelmosás (bokeh), a képek is egy kicsivel több tömörítési/feldolgozási hibát (artifactot) tartalmaznak, de mindent összevetve jelenleg mégis az S9+ -é az aranyérem. Viszont szerencsére a fényképezés, videózás minősége nem az egyetlen szempont az okostelefon választáskor, így a legtöbbünket teljesen hidegen hagy, ha XY márka Z modellje egy paraszthajszállal többet tud, mint az, ami egyébként minden másban jobb.

  15. Hát ez a lista egy szép álom… 😀 Hol van a többi telefon? 😀

  16. A statisztika olyan, mint a bikini: Sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja.

    Aamúgy én azt vallom, hogy a fotózáshoz jó minőségű fényképezőgép kell, egy pillanat gyors megörökítéséhez vagy egy dokumentum szkenneléséhez pedig gyakorlatilag bármelyik modern telefon megfelel.

  17. Megint egy olyan cikk lett lehozva amin az iphone nyert pedig lassan mindenki tudja hogy nem igy van applefan oldal mást nem is adhat le.


Add a Comment