Phil Schiller a február 9-én érkező HomePodról és annak képességeiről

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogyan egyre jobban közeledik február 9., a HomePod megjelenésének napja, úgy igyekszik az Apple a marketingeseményein és újságírói interjúkon belecsempészni a beszélgetésekbe az okoshangszóró képességeivel és hangminőségével kapcsolatos információkat.

HomePod Apple Music

Legutóbb Phil Schiller ült le a Sound and Vision újságírójával, hogy megvitassák, mi változott az iPod Hi-Fi óta, mennyire inspirálta a HomePod megszületesét.

Schiller véleménye szerint – amikor a megalkotásáról kérdezték – a HomePod a legújabb technológiai víványok kvázi szerelemgyermeke. Például a hangszóró a gépi tanulás segítségével észleli környezetét és határozza meg a térbeli elhelyezkedést, míg az A8 chip azt a szoftvert hajtja meg, ami a valósidejű akusztikus modellezésért, a hangsugárzásért és a visszhang csillapításáért felel.

HomePod

Ami az Apple részesedését illeti az okoshangszóró piacon, Schiller válasza nem optimista, inkább egy óvatos álláspontot sejtet az Apple részéről: “Nehéz meghatározni, hogy mit hoz a jövő, de számos olyan integrációval és szoftveres szolgáltatással, megoldással rendelkezik az Apple, ami a jelenlegi technológiát előrébb tudja hajtani.”

“Az olyan technológiák, mint Siri, egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek, ezt a heti több mint 2 milliárd lekérdezés is jól mutatja.” – folytatta Schiller. “Ezek a lekérdezések segítenek minket, hogy megértsük hogyan is kommunikálnak a felhasználók a mobileszközeikkel, miket kérdeznek, ezen információk alapján pedig lehetőségünk nyílt egy olyan eszközt megalkotni, ami hozzáadott értékkel bír az otthoni környezetben.”

HomePod

Az interjú kitért a HomePod térbeli érzékelésének működésére is, ami segítségével az okoshangszóró képes érzékelni a környezeti változásokat és automatikusan kalibrálja magát a megváltozott térhez.

Az A8 chip gyorsulásmérője a kibocsátott és visszaverődő hanghullámok alapján pillanatok alatt képes érzékelni a bekövetkezett változást, és szinte azonnal reagál is rá az eszköz a hullámok változó erősségű generálásával, így érve el a lehető legjobb hangminőséget még a szoba sarkában is.

Természetesen a HomePod nem az első audiopróbálkozása az Apple-nek, hiszen az iPod Hi-Fi bő 11 évvvel ezelőtt jelent meg, amit végül 2015-ben próbáltunk ki: Kipróbáltuk az iPod Hi-Fi-t.

Maga Schiller is elismeri, hogy nem csak a technológia fejlődött egyértelműen sokat az elmúlt évtizedben, de az audio csapatuk is jelentős változáson és kompetencianövelésen ment keresztül.

Ti várjátok már a HomePod megjelenését?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Tuti bennem van a hiba, de nem értem, hogy miért szeretnék egy mono hangszórót ennyiért megvásárolni.

  Ennyiből már komolyann hangcuccot össze lehet pakolni, akár olyan erőlködővel, ami ios-t is támogat.

 2. @farkas63 amazon echo is beszél. Valamint nem csak homekites méregdrága cuccokkal kompatibilis. Továbbá van audiókimenete, amivel bármilyen hangeszközre lehet csatlakoztatni.

 3. @totopad: Más az elvárás. Ezt azok veszik meg, akik lerakják és csak zenét akarnak hallgatni. Nem kütyüzni, kábelezni, összerakni, szenvedni, tesztelni, cserélgetni stb. 🙂 Én sem venném már meg, de pl 5-6 éve még tuti inkább ezt szereztem volna be. Más embereknek való.

 4. Szerintem ha nem lesz Spotify kompatibilis akkor simán bukja az Apple a vásárlók felét. Akik várnak még. Simán be fogjak kattintani az echot. Tudom hogy amit írtam az nem Apple fan duma de így gondolom.

 5. @admin:
  Mennyire stabilak a Tradfri izzoid a Hue bridge-el? Neked csinal olyat, hogy fesz kimaradas visszaterese utan vilagit az osszes? A Philipsek ezt csinaljak mostanaban…
  Most jutottam el odaig, hogy a teljes vilagitas vezerlest hang illetve mozgaserzekelo alapura cserelem a hazban, az ikea izzoi baratsagosabbak ami az arukat illeti :).
  HomePod, meg jo lesz kozpontnak, persze csak, ha johangu lesz…

 6. Nem tudom egyesek mit vártak ettől a terméktől, ismerve az Apple üzletpolitikáját… Már a bemutatás előtt teljesen egyértelmű volt, hogy érdemben csak az Apple saját rendszerében lehet majd használni.

 7. @admin: Valóban céloztál rá, hogy zárt a rendszer… de azt hogy nem tudom “sima” hangszóróként használni az gáz.. (nem mintha venni akarnék… ) Bulvár pletykák szerint meg 1 kütyü 1 ember elven alapul, kvázi más nem tudja majd használni, csak aki hozzá van rendelve. A bulvárra meg visszatérve… mindenki találgat…. a Pc World, Te, és a Kuo is… na meg a handras is, akiről tudjuk hogy szokott szarral gurigázni…

 8. @Balazs Pali: 😀 PC World-öt valamikor kikövettem Facebook-on mert 10-ből 10 cikke volt Apple negatív, sosem tudtak pozitív, de még csak semleges cikket sem lerakni. Lehet azóta változott, de engem elvesztettek.

  Sajnos a HomePod ilyen, engem sem nyert meg, de a hangjára azért kíváncsi leszek. 🙂

 9. @admin: Én elolvasok minden cikket ami apple, függetlenül a forrástól… persze én mint “fogyasztó” laikus vagyok. Csak a tapasztalatom van meg, mivel 2007 novemberben vettem meg az első szifonom… (még megvan, dobozostól, számlástól) Az elmúlt több mint 10 év tapasztalata azért nem kevés. Most egy X (boldog?) tulajdonosa vagyok, márkahűségem töretlen, igaz ez nem is csoda, 35,5 év házasság után…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!