fbpx Skip to content

Végre! Az Apple bejelentette, hogy január 26-tól előrendelhető a HomePod, ami február 9-én már szállításra kerül, illetve egyes Apple Store-okban is kapható lesz. A készülék azonban első körben csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában lesz elérhető.

HomePod megjelenés

Valamikor nyáron csatlakozik hozzájuk Franciaország és Németország, azonban sajnos hazánk a lista végén lehet, mivel Siri sincs a nyelvünkön, már pedig a HomePod egyik fő funkciója ez. A HomePod ára $349, £319, illetve A$499, így egyáltalán nem mondható olcsó terméknek. Több érdekesség is kiderült, mióta elérhető az Apple.com-on a HomePod frissített aloldala, nézzük meg őket.

A teteje érintőgombokkal rendelkezik. Ezeket többféleképpen is megnyomhatjuk: hosszan, röviden, egyszer, többször – mindegyikre egy-egy funkciót tett az Apple.

HomePod gombok

A gombok mellett természetesen a hangunkkal, Sirivel is irányíthatjuk. Például: Hey Siri, volume up! vagy Hey Siri, increase the volume, esetleg, Hey Siri, next song! Lényegében ugyanazokat a Siri parancsokat adhatjuk ki, amiket már most is használunk. A HomePod képes irányítani a HomeKit termékeinket, tehát ha már belevágtunk az okosotthonba, akkor ezeket kényelmesen a hangunkkal is irányíthatjuk.

A HomePodon fogadhatjuk a hívásokat és Siri segítségével küldhetünk üzenetet is, természetesen angolul. Tim Cook azt mondta korábban, hogy a HomePod fő funkciója a zenehallgatás, tehát nagy hangsúlyt fektettek a hang minőségére, optimalizálására. Az eszköz különböző algoritmusok segítségével képes analizálni a helyiséget és optimalizálni a hangot hozzá.

Én erre rendkívül kíváncsi vagyok, mert a Sonos-nak volt hasonló funkciója, de abban annyira nem éreztem változást. Nyilván az Apple nem véletlen reklámozza ezt a funkciót.

Néhány funkció csak később lesz elérhető: ilyen a két HomePod esetén a sztereó mód, illetve az AirPlay 2, ami a multi room-ért is felelős. A HomePod továbbra is csak az Apple Music-kal kompatibilis, tehát Siri segítségével csak azt irányíthatjuk, azonban AirPlay-en kiküldhető rá a Spotify vagy más szolgáltatás is.

Mi rendkívül kíváncsiak vagyunk a hangjára, amint elérhető lesz egy teszt példány, minden bizonnyal beszámolunk majd róla!

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Ezzel a partial awarnessel évtizedek óta próbálkoznak a hangfalgyartók. Meglepne, de el tudom képzelni, hogy tényleg sikerült megcsinálni nekik.

    Ami viszont jó hír, hogy ha esetleg eljutna ide, akkor úgy néz ki Európára nem az iX-féle elrugaszkodott átváltást alkalmazták, nem kell majd bruttó 200-at kicsengetni érte ????

  2. Úgy illene, amikor itthon is debütál a HomePod, érkezne mellé magyar Siri is. Azért ne legyünk túl optimisták, a továbbfejlesztett AppleTV is megérkezett magyar Siri nélkül…

  3. Azokra a nyelvekre fókuszál a cég amelyek magasan tartják a részvényeket.

  4. Én nagyon várom már.


Add a Comment