fbpx Skip to content

Az Apple megállapította, hogy egy alkatrész meghibásodása miatt az iPhone 7 modellek egy kis százaléka a “Nincs szolgáltatás” feliratot jelenítheti meg még akkor is, ha egyébként van térerő.

Az érintett készülékeket 2016 szeptembere és 2018 februárja között gyártották, és Kínában, Hong Kongban, Japánban, Makaóban valamint az Amerikai Egyesült Államokban kerültek forgalomba.

Így zajlik a javítás

A készüléket a legközelebbi hivatalos Apple-szervizzel javíttathatod meg. A javítás időtartamáról a kiválasztott szervizpartner tud pontosabb információval szolgálni. Az Apple hivatalos szervizpartnerei azt is ellenőrzik majd, hogy a készülék megfelelő állapotban van-e, és hogy jogosult-e a javításra.

A modellszám elhelyezkedése a készülék hátoldalán.

A készülék alapvetően akkor jogosult a javításra, ha annak modellszáma A1660 vagy A1779 vagy A1780:

Táblázat képe: érintett készülékek modellszámai és az értékesítési országaik.

A magyarországi piacon értékesített készülékek nem érintettek ebben az esetben, mert itthon nem forgalmazzák ezeket a modellszámú készülékeket. Ha mégis ezzel a hibával találkozol, de azt a készülék szoftverének visszaállítása vagy a SIM-kártya cseréje sem oldja meg, és szolgáltató általi letiltás sincs a készüléken, akkor vedd fel a kapcsolatot az Apple Supporttal.

Ha a készülék sérült állapotú, például a kijelző be van törve, akkor a javítás előtt a kijelző cseréje is szükségessé válhat, aminek költségei lehetnek.

Ez a program csak az iPhone 7 készülékek esetén és csak az Apple-nél és annak hivatalos szervizpartnereinél érhető el, a mobilszolgáltatóknál nem, tehát a mobilszolgáltatótól vásárolt készüléket is az Apple-höz vagy szervizpartneréhez kell bevinni.

Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Előkészületek a készülék leadása előtt

Mielőtt leadnád a készüléked, a következő lépéseket mindenképp tedd meg:

További információk

Az Apple korlátozhatja a javítást arra az országra, ahol a készülék eredetileg megvásárlásra került.

Az Apple a visszatérítés kapcsán emailben értesíti azokat a vásárlókat, akiknek emiatt a probléma miatt korábban díj ellenében végezték el a javítást. Ha úgy gondolod, érintett vagy, de 2018 márciusának végéig nem kapsz emailt a visszatérítéssel kapcsolatban, úgy vedd fel a kapcsolatot az Apple-lel.

Ez a program a készülék eredeti értékesítésétől számított 2 éven belül érhető el, és nem hosszabbítja meg a készülék garanciaidejét.

(2018. 02. 03-i információk)

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Nem lennék meglepve, ha a trógerektől vásároltak közt lenne szép számmal kinai/makaói változat…

  2. Tavaly ősszel kint voltam egy hónapot Amerikában és akkor vettem magamnak egy 7-es készüléket. Ami így pont “érintett” ezzel a hibával. Viszont én nem tapasztaltam semmi hibát a készülékkel kapcsolatban. Viszont, ha még is akkor mitévő lehetek?

  3. @Jofejsrac: bemégy vele egy hivatalos szervizpartnerhez, ahogyan a cikk is írja.

  4. @Jadeye: Az tiszta, de ahogyan a cikk is írja: “Az Apple korlátozhatja a javítást arra az országra, ahol a készülék eredetileg megvásárlásra került.” – emiatt kérdeztem. Visszarepülni ezért nem fogok Amerikába, ha ez így van.
    De ha eddig nekem nem volt ilyen problémám akkor később előjöhet?

  5. @Jofejsrac: ha az Apple javítási programot indított erre, akkor előjöhet. hogy itthon el tudod-e intéztetni, azt a kiválasztott szervizpartner tudja megmondani. ha nekik engedélyezi az Apple, akkor megoldható.

  6. @Jadeye: Shit happened :), bár úgy gondolom mivel a készülék 3 hónapos így a hivatalos garanciából is van még 9 hónap. Emiatt itthon is meg kéne, hogy javítsák akármilyen baja van (garanciális időn belül).

  7. @Jofejsrac: Kérdés, hogy az iPhonera világgarancia vonatkozik-e már, vagy még mindig csak “kontinentális”.

  8. @ef-dani: Valamiért azt gondoltam világgarancia van apple készülékekre.

  9. @Jofejsrac: világgarancia van, de ettől még korlátozhatja az Apple.


Add a Comment