fbpx Skip to content

Pár órával az iOS 11.2.1 és a tvOS 11.2.1 megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11.2.5, a watchOS 4.2.2, a tvOS 11.2.5 és a macOS High Sierra 10.13.3 első fejlesztői bétáit.

Az iOS 11.2.5 beta 1 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 4.2.2 beta 1 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 11.2.5 beta 1 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS High Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió (ez utóbbi egyébként már 12.11. óta).

Mik ezek a verziószámok az iOS és a tvOS esetén?

Igazából eléggé értetlenül állunk az iOS 11.2.5 és a tvOS 11.2.5 verziószámozása előtt, hiszen alig pár órával ezelőtt az iOS 11.2.1 és a tvOS 11.2.1 jelent csak meg, most pedig hirtelen 4-gyel ugrik a harmadik szám értéke.

Mindez egyúttal azt is előrevetíti, hogy még négy köztes verzió lesz, mire ez az újabb változat hivatalosan is megjelenik. Ezek a köztes verziók például sürgős hibajavításokat tartalmazhatnak majd, amik már ütemezve is vannak, bár abban meg az nem logikus, hogy miért szedné szét ennyi külön frissítésre őket az Apple. Persze ezek csak találgatások, meglátjuk, mit hoz a jövő.

De addig is lássuk, milyen újdonságokat hoznak az új béták.

iOS 11.2.5 beta 1

Az iOS 11.2.5 beta 1 build száma 15D5037e.

Újdonságok

Az iOS 11.2.5 beta 1-ben az alábbi, szembetűnőbb újdonságok találhatóak.

  •  A jelek szerint nincsenek szembetűnő újdonságok.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Downgrade?

Az iOS 11.2.5 bétájáról a megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11.2.5 beta 1 letöltési linkek

Az iOS 11.2.5 beta 1 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 4.2.2 beta 1

Az új build verziószáma 15S5530d.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 4.2.2 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 11.2.5 beta 1

Az új build verziószáma 15K5531d.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS High Sierra 10.13.3 beta 1

Az új build verziószáma 17D20a.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Egy majom elkezdte nyomogatni az Apple kozpontjaban a gombokat osszevissza? WTF?

  2. Mostanság elég furán mennek a dolgok Épüléknél. Remélem, jövőre minden jobb lesz és nem teszik tönkre a 6-os iPhone-t. 😀

  3. van értelme bárki számára is, hogy benne legyenek az iOS-hez a letöltési linkek a cikkben, vagy eltekinthetünk tőle a jövőben? elég macerás őket kiszedegetni mindig, akinek van fejlesztői profilja, az meg úgyis le tudja tölteni őket, akinek meg nincs, az használhatja a nyilvános bétát, amihez meg nem is kell az IPSW. most még beleteszem őket a cikkbe, de a következő bétáknál már lehet, kimaradnának. kérnék ezzel kapcsolatban visszajelzéseket, van-e értelme vacakolni a linkekkel.

  4. @Jadeye Szerintem igen van értelme benne hagyni, én mindig értékelem, hogy a szifonon mindig fent vannak, de persze ez csak az én véleményem! 🙂

  5. Mondjuk az nem világos, hogy ugye a letöltési linkben az van, hogy 11.2.2 seed és ugye a fájl nevében a verziószám 11.2.5 , elég érdekes.

  6. Én arra szavazok, hogy nincs rá szükség, ami inkább jobban jönne, hogy ha a kiadási információkat bekopiznád ide ha lehet.. Downgrade, jailbreak, shsh infók is feleslegesek talán.

  7. Én egyetértek lalamperrel, hogy nem kellenek sem a linkek sem a downgrade, shsh stb infók. Ezeknek lehetne egy gomb, ami egy új oldalt nyit és ott szépen le lenne írva minden. A linkeket is külön szekcióba raktam, a cikkben csak egy hivatkozás lenne. Ami számomra nagyon hiányzik egy ilyen cikknél az a fentebb is említett kiadasi információk.

  8. Nekem múltkor a linkek jelentették a megoldást. OTA frissítés folyamatos rebootba esett, előrébb lépni csak iTunes-sel lehetett. Ehhez pedig beta esetén kell a fájl.
    Másik alkalommal még a 11.0 betái közül az egyiknek volt egy olyan (emlékeim szerint nem nagyon kommunikált, de csendben és gyorsan javított) hibája, hogy a rendszer csordultig foglalta a szabad tárhelyet, így az alkalmazások eltávolítása sem volt megoldás az OTA frissítéshez. Főverzió betáinál a downgrade pedig nem nagyon lehet megoldás, mert az aktuális biztonsági mentés nem nagyon használható (illetve körülményesen).
    Tehát tényszerű, hogy ritkán kell, de akkor nagyon.

  9. @lalamper, @dzsukenaj: újabban nincs konkrétan semmi a kiadási információkban (a kiadási információk tartalma egyébként non disclosure alatt van), nézzétek meg a 9to5mac-en mondjuk, és láthatjátok, hogy az egyszeri felhasználó számára nulla hasznos információ van benne, ha egyáltalán van benne bármi a sablonszövegen kívül.

  10. Sziasztok!

    A Public Beta még nem jelent meg?
    Köszi!

  11. Ipad air2. Iphone7+. Nem tudtam telepiteni. Probáltam a fejlesztöi béta profilal de engedélyezés után nem jött új vagy hogy töröltem a profilt de így sem történt semmi. A letöltési linket nem tudtam le tölteni a droboxal probáltam. Segitséget kérek! Mit javasoltok?

  12. Számomra nagyon hasznosak a linkek, mert az OTA frissítést rühellem, developer accountom pedig nincs, így mindig leszedem innen az IPSW-t, betallózom és mehet a frissítés. Emiatt a magam részéről örülnék, ha maradnának a linkek a cikkben.

  13. Szerintem jó dolog hogy kiteszitek a linkeket, én speciel minden frissítésnél “innen” töltöm le.

    Viszont a .shsh, downgrade, JB információk posztolása szerintem is fölösleges, én hanyagolnám a témát (kivéve persze ha valami fenomenális történik, pl.: valami csoda folytán kijön egy JB, szabad downgrade az adott készülék kiadáskori verziójára), értem én, anno ez nagyon hasznos volt, a JB fénykorában, IOS 3-5, ott minden kis hasonló info morzsa értékes volt, de ennek mint látjuk sajnos vége.

  14. @Gabor Boros: Akkor ezt hogyan teszed fel, ha sem devacc-od sem beta profile-od? Ergo ezt nem ide kellett volna írnod, mert itt konkrétan a beta-król van szó! A címben ha elolvasod ott figyel a beta szó.

  15. Tökéletesen jó helyre írtam én, bétáról beszélünk. A letöltéshez és telepítéshez nem kell developer account, sem béta profil (már egy pár éve), csak egy IPSW. Ami meg adott bárki számára, köszönhetően annak hogy itt az oldalon benne vannak a cikkben a letöltési linkek.

  16. @Gabor Boros: Lehet akkor sorry! Bár én mindig OTA telepítek és szvsz ha azzal vmi nem stimmel akkor ott már vmi gubanc ütötte fel a fejét, mert szinte csak erről olvasni itt az oldalon, hogy ez nem jó meg az sem és nálam pl csak elvétve fordult elő hogy bugot tapasztaltam, mint az előző beta után hogy kizárólag ha a telón (SE) diktálva az imessage-t kint maradt a kapcsolatot jelző kis fogó ikonocska és csak restart után tűnt el, de ezzel a beta-val megjavult az is.
    Erre szoktam én azt mondani, lehet nem lett 100%-os a 11-es IOS de folyamatosan javítják és nem hagyják fél évig v tovább is szívni vele a usereket, amennyiben adott problémára elég visszajelzés fut be, s azok alapján behatárolható, reprodukálható akár, akkor jön is rá az “orvoslat” ellenben a sok állítással, hogy sosem lesz jó mert már csak a profit a lényeg és a droid jobb, meg hasonlók amikkel találkozni egy-egy új IOS kiadása utáni pár hónapban (2-3)


Add a Comment