fbpx Skip to content

Az iPhone X tele van meglepetésekkel. Egyrészt mert nincs rajta Home gomb, és emiatt különböző gesztusokkal tudjuk irányítani, mint például kilépés, vagy multitasking.

iPhone X rejtett képességek, funkciók

Másrészt az új szenzoroknak köszönhetően még több, a valós életben észrevétlen, azonban sokszor hasznos funkciót hoz a készülék. A TrueDepth kameráról már írtunk bővebben, és arról is, hogy e tekintetben a külföldi gyártók több mint két évvel vannak lemaradva az Apple-höz képest. Az elmúlt időszakban három olyan funkció is kiszivárgott, amiről az Apple nem tett említést, de annál inkább érdekesek.

Értesítések megjelenítése

A Face ID segít abban, hogy az üzeneteid, vagy értesítéseidet ne olvashassa el más. Például, ha jön egy értesítés, és valaki ránéz a kijelzőre az iPhone X beolvassa az arcot, ami épp belenéz a szenzorba. Amennyiben a Face ID-hoz tartozó arcot ismeri fel, az értesítést teljes egészében mutatja, viszont ha más arcot észlel, akkor csak azt mutatja meg, hogy honnan érkezett az értesítés.

Automatikus képernyő fényerő

Az Apple új előlapi kamerája képes lesz felismerni, hogy épp nézed-e a kijelzőt. Ez azt jelenti, hogy magától tudni fogja, ha épp egy cikket olvasol, így a képernyő addig fog világítani, amíg be nem fejezted. Nincs több képernyőtapizás, hogy ébren tartsd a képernyőt.

Intelligens hangerő-szabályozás

Gondolom téged is zavar az, amikor sorban jönnek az iMessage üzenetek a háttérben, miközben Facebookozol, mert ilyenkor hangosan csilingel a készülék. Vagy például semmi értelme, ha teljes hangerőn megszólalna az ébresztő, miközben a készülék a kezedben van és épp a képernyőt nézed. Az iPhone X lehalkítja a csengőhang, illetve a riasztások hangerejét, ha a képernyőt nézed.

iPhone X videók

Az elmúlt időszakban egyre több videó bukkant fel, ilyen például az alkalmazás váltás, amit az alulról felcsúsztatott ujjunkkal tudjuk megtenni:

Ebben a videóban pedig az Instagramot nézhetjük meg, érdekes látvány a felül belógó káva:

Korábban pedig Brooke ugrott be az apukájához, hogy megnézze az iPhone X-et. Erről ebben a cikkben olvashattok: Brooke úgy döntött, hogy beugrik az apukájához az Apple Campus-ra megnézni az iPhone X-et (videó).

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Automatikus kijelző? 3éves LG tudja

  2. @vikk2670: Az jó, de az iOS rendszert nem képes futtatni szóval cseszhetem az LG-met.

  3. “TrueDepth”

  4. Nem lóg be a káva. A kijelző ment feljebb a szélén. Több adatot jelenít meg.

  5. Hát ez fantasztikus, és azt mikor fogják végre megoldani hogy az ébresztő ne csilingeljen hangosan a fülembe, amikor éppen telefonálok?

  6. Ha már ébresztő….miért nem lehet külön a hangerejét állítani? wááá

  7. @kvesdattil: Adom, annyira idegesítő, hogy lefekvés előtt fullra lekell halkítanom, hogy ne szakítsa szét hajnalban az agyam mikor kelek, ez nagyon amatőr 2017-ben, de ha mégis van rá megoldés és én vagyok a lame, akkor légszi osszátok meg velem!

  8. @Miklós Antal:
    Én az “Alvás” funkciót használom, azon belül is a “Koránkelő” dallamot. Ennek az ébresztés hangerejét külön tudod állítani. Nagyon bejön.

  9. Én csináltam audacitiben egy sajat ebreszto csengohangot, tenger, szel, madarak…. es vegen egy ajtó nyílás zak kicsit hangosabban… szoval ami nekem teccik. Es ott kicsit lejjebb vittem a master hangerot. Szoval ha csutka a hangero a telefonon az ebreszto akkor is halk. 🙂

  10. Annyira be van mindenki sz@rva ettől a gesztusvezérléstől, hogy “aztán még a multitászking is így működik”, igaz a BlackBerry már 2013-ban tudta ezt a Z10-zel. Ez megint a szokásos lemásolok mást epöl innováció lett. De cáfoljatok meg ha nem így van.

  11. @igerywhite: @diario: @fgyorgy: Az ébresztésről írnék egy külön cikket, de én nem használom az iPhone-t erre? Van még egyéb tippetek? Este mekkora hangerőre állítani a készüléket, snooze vagy inkább újabb ébresztés és így tovább… 🙂

  12. Pl. Nokia 6310i (2002)
    És még sok más hasonló telefon abban az időben.
    Szép lassan, fokozatosan emelkedő hangerejű és hangú csengés.
    (Elsőnek csak pittyent egyet, halkan. Aztán….szép halkan kezdi a trillázást egyre hangosabban és hosszabban…. És a végén már kiesel az ágyból.)
    Emlékszik még valaki?

  13. Megint a sírás meg hogy már sokkal előbb tudta ez az is meg ellopott/másolt innováció!
    Csengőhangot lehet letölteni ingyé akinek meg az sem jó az tud csinálni is olyant amilyent akar, csak vmi jó progi kell hozzá (google segít ebben) az androidnál is sok olyan van amit ha egyéni igények vannak akkor kell hozzá app, vagy szerkeszteni kell hangot akát, mert nem lehet minden egyedi igényt beépíteni.
    Az éjszakai fényerő viszont ha vki pl az ágy mellett tartja a telót és éjjel ránéz kiég a szeme, erre kellene vmi beállítható dark mód vagy egyéb sztem.
    @ha5abe: Persze, de az megint csak ízlés és használati hely kérdése volt hasznos-e vagy sem. Én pl nem találtam hasznosnak, mert mint csengőhang autóban az amúgy is állandó zene mellett (nem 1000W-tal) mire hallhatóvá vált kb le is tette aki hívott, zajos helyen megint csak azonos szitu, igaz ébresztőnek jó lehetett volna, csak hát ez megint ébredési szokások kérdése. Nálam ha elérem tutira folytatom az alvást mert még félálomban kinyomom végleg, ha meg nem akkor is lehet visszadőlök, így maradt ami elrepült és el kellett kapnom a kikapcsoláshoz ébresztő óra, igaz azt is néha megpróbáltam vmivel reptében ágyból “megsemmisíteni” 😀 miután nem talált eredményt értem el időnként más bánta az ébresztőmet, volt hogy drága lett a reggel, így ez is ugrott. Most az iwatch-ra kelek több méterre az ágytól és ez bejött eddig. 🙂

  14. Azért arra kíváncsi leszek hány olyan vido lesz a youtube-on amiben sminkmesterek megcsinálnak vkit hasonmásnak és azzal feloldják a telót, már amennyiben lehetséges, talán az apple is gondolt erre, (vagy nem olvastam el vmit) de ha ez lehetséges akkor hamar ki fog derülni és sokan nem veszik majd meg akiknek fontos a telefonjukban tárolt dolgok biztonsága és olyan lehetőség fennáll hogy bárkinek is megéri maszkoltatni magát ezért.

  15. @Gunar: Egy sima fotó nem elég neki? Kitalálja, hogy nem élő?

  16. @ha5abe: kitalálja, mert a fotó nem 3D-s, de ezt elmondta az Apple a keynote-on.

  17. @ha5abe: Aminek elég az a “csoda samsung S8” amit egyesek szerint másol az apple. Pedig pont azok tesznek bele mindent azonnal amit olvasnak hogy lehet bármelyik új de az övéknél később megjelenő készülékben. Csak hogy az övékben legyen és elsők lehessenek, ezért nem volt elég az S8 családba a “faceID” és kellett hátulra az ujjlenyomat olvasó is. Tudták ők ezt előre, de elmondhatják, a konkurencia kullog utánuk, hehehe!

  18. @Jadeye: Na jó de amit én hoztam föl, hogy maszkolja/…tatja magát vki?

  19. @Gunar a telefonban van egy pont projektor, ami 30 000 pontot vetít az arcra. És azzal elemzi az arcot. Szóval, ha nekem mondjuk vékonyka az állam a pofacsontom meg vastag, hiába sminkkel hasonlót egy beauty Channeles csajszi az csak optikailag lesz olyan. Geometriailag nem. ????

  20. A gesztus vezérelt multitask nem annyira új, mert már a 6s óta használjuk.
    A fenyerő meg egyébként is automatán van szabályozva így nekem éjszaka még sose vakitotta ki a szemem, mert mindig minimális módban indul ha sötét van.

  21. @AppleFan: Már tegnap frissítettük a cikket, de köszi az infót.

  22. @admin: Ja ok, azt nem olvastam. 😀

  23. @daniel00: Konkrétan eszembe sem jutott egy 1xű festés amit azok tudnak.
    Én smink mesterre gondoltam aki arcot is tud csinálni, persze neki sem fog menni ha pl az én arcom kerek és széles állam lenne, hogy egy vékonyabbat kreáljon belöle vki, mert a kisebből lehet csak nagyobbítani, szélesíteni, mert hát nem plasztikai sebészetről beszélek. De van aki maga sajátította el az alapokat netről, vagy más forrásból és utána lett profi meló közben, jó ennek sok éve és kint élt az USA-ban (diszidens) :9 na ilyenre gondoltam akár. Azt pl nem hiszem, hogy az érzékelő tudná az arcon pótlások vannak, vagy akár teljes maszk, ha létezik a filmeken kívül is a belebújós cucc. Azt mondjuk csak addig kell felvenni ilyen esetben míg feloldja, vagy ha arc felismerő biztonsági kamera miatt kell, amit nem hétköznapi emberek telefonjai miatt fognak kihasználni amennyiben lehet.

  24. A keynote-on nem arról volt szó, hogy még profi maszkmestereknek se sikerült feloldani.


Add a Comment