fbpx Skip to content

Ahogyan az a mai Apple eseményen várható volt, az Apple végre bemutatta az új iPhone X készüléket, így az iPhone 3 év után teljesen új külső designt kapott.

Apple iPhone X árak, megjelenés, technikai adatok

Az előzetesen kiszivárgott pletykák teljesen igaznak bizonyultak a külső megjelenést illetően, hiszen szinte teljes mértékben úgy néz ki az iPhone X, mint ahogyan az az előzetes fotókon és koncepciókon látható volt.

Kijelző és design

A legnagyobb változást kétségtelenül az új kijelző jelenti, amely mostantól szinte a készülék teljes előlapját lefedi. Az új, Super Retina kijelző egy továbbfejlesztett OLED-technológiára épül, amely kiküszöböli a megszokott OLED-kijelzők gyengébb fényerejét, szűkebb színspektrumát és színhelyességét, ezáltal egy közel tökéletes kijelzőt alkotva.

Természetesen ez az új kijelző is támogatja a True Tone technológiát, amely a kijelző színhőmérsékletét a készülék külső környezetéhez, fényviszonyaihoz igazítja.

A felbontást tekintve egy 2436×1125 pixeles kijelzőről beszélünk, ami 5.8-inches méretben 458ppi pixelsűrűséget jelent, tehát bátran kijelenthető, hogy a legélesebb kijelző, amelyet valaha iPhone készülékben láthattunk. (Az iPhone 8 pixelsűrűsége 326ppi, míg az iPhone 8 Plus esetén ez 401ppi.)

Összességében tehát adott egy mostaninál fényesebb kijelző, amely valós fekete árnyalatok megjelenítésére alkalmas, 1 000 000:1-hez kontrasztaránnyal, True Tone technológiával, kiemelkedő színhelyességgel, HDR, Dolby Vision, HDR10 és 3D Touch támogatással.

Az iPhone X kerete szebészeti minőségű rozsdamentes acélból készült, míg a hátlap üvegborítást kapott annak érdekében, hogy támogassa a vezeték nélküli töltést. Maga a hátlapon és az előlapon található üvegréteg is frissült, amely még ellenállóbb és erősebb lett – természetesen a jelenlegi mértékű víz- és porállóság megtartásával.

Face ID

A kijelző után az iPhone X második legnagyobb újdonsága a Touch ID-t leváltó Face ID technológia, amely lehetővé teszi, hogy az arcunkkal feloldjuk a készülék zárolását.

Annak érdekében, hogy a Face ID működjön, rengeteg különböző szenzor kapott helyet az előlapi kamera mellett.

Az arcfelismerés közben az iPhone X több mint 30 ezer, láthatatlan IR-pontot vetít ki az arcra, amelynek mintáját azonosítja később. Ez a technológia kizárólag csak az arca összpontosít, tehát a haj megváltoztatása, a szemüveg vagy szakál viselése egyáltalán nem tudja befolyásolni a működését.

Tehát itt nem egy egyszerű képfelismerésről van szó, hanem a háttérben az úgynevezett A11 Bionic chip végzi a munkát, amely a valaha volt legerősebb chip a mobilpiacon, ami saját neurális motorral is rendelkezik. A neurális motor pedig a gépi tanulás elengedhetetlen része. Tehát a Face ID folyamatosan tanulja és monitorozza az arcunkat, nyomon követve az öregedést, a haj vagy szakáll növekedését és mindig alkalmazkodik.

Természetesen egy ilyen remek és komplex technológia használható mókásabb dolgokra is, mint például az iMessage Emoji ikonok valós idejű mozgatása és animációja az aktuális arckifejezésünknek megfelelően, avagy más néven: Animoji.

Kamera

Szintén elvárt igény volt, hogy a kamera is tovább fejlődjön az iPhone X készülékben, amely bár felbontását tekintve marad 12 megapixeles, immár dupla képstabilizálással rendelkezik, valamint szoftveresen rengeteget fejlődött a képfeldolgozás, amelynek eredményeképpen a portré mód mellett valós idejű stúdiómegvilágítás-effekteket is kapunk.

Itt fontos kiemelni, hogy a stúdiómegvilágítás-effektek nem hagyományos filterek, hanem a mélységérzékelős kamerákat és az arcfeltérképezést egyesítve műtermi megvilágítás hatását alkotja.

A videó tekintetében most már lehetőség van 4K 60 fps, illetve 1080p 240 fps lassított felvételeket készíteni.

A kamera esetén fontos megemlíteni, hogy nem csak a hátlapi kamerák, hanem az előlapi kamera is frissült, így akár szelfi készítés közben is lehet Portré módot használni.

A11 Bionic chip

Ahogyan azt a Face ID résznél megemlítettem, az A11 Bionic chip egy teljesen egyedülálló a mobiliparágban, amelynek legfontosabb tulajdonsága a neurális motor.

A teljesítményét tekintve négy energiatakarékos magja akár 70%-kal, a nagy számításigényű feladatokat kiszolgáló két magja pedig akár 25%-kal gyorsabb az A10 Fusion chiphez képest. Amennyiben pedig szükség van rá, akkor akár mind a 6 magot képes használni a rendszer egyszerre.

Mind ez a teljesítmény adja az alapját a neurális motornak, amely a gépi tanuláshoz lett kifejlesztve, a gépi tanulás pedig a mesterséges intelligencia egy formája, amely lehetővé teszi, hogy a készülék megfigyelésre építve folyamatosan tanuljon. Ez szükséges az arcfelismeréshez, valamint a kiterjesztett valósággal kapcsolatos műveletek hatékony elvégzéséhez.

Vezeték nélküli töltés

Az Apple töretlenül halad előre egy vezeték nélküli világ megteremtésében, így ezúttal a töltő vezetéken volt a sor, hogy felváltsa egy sokkal modernebb, vezeték nélküli megoldás – amivel ráadásul már az sem probléma többé, ha valaki a Lightning-csatlakozós fülest bedugva szeretné tölteni a készülékét zenehallgatás közben.

A gyakorlati megvalósítást tekintve az iPhone X Qi szabványú töltőkkel kompatibilis. Ilyen típusú vezeték nélküli töltőket már forgalmaz például a Belkin vagy a Mophie is.

Egy mondat erejéig érdemes megemlíteni még az AirPower-t is, ami az Apple saját vezeték nélküli töltője lesz, és egyszerre fogja majd tudni tölteni az új iPhone, Apple Watch és AirPods termékeket, a 2018-as megjelenést követően.

Megújult iOS

Mivel az iPhone X esetében már nincs többé Home gomb, ezért számos alapvető iOS funkciót újra kellett gondolniuk a tervezőknek.

A Főképernyő elérése innentől egy felfelé söprő mozdulattal fog történni, hasonlóan, mint ahogyan eddig a Vezérlőközpontot tudtuk aktiválni.

A Vezérlőközpontot pedig úgy fogjuk tudni elérni, mint ahogyan most az Értesítési központot. Egyelőre tehát kérdés marad, hogy az Értesítési központot innentől hogyan fogjuk majd tudni elérni. Úgy véljük, hogy a kijelző kinyúló “szarvacskái” esetén a bal oldalin lefelé húzva az Értesítési központ, a bemutató videók alapján pedig a jobb oldalin a Vezérlőközpont lesz elérhető.

Itt megjegyeznénk, hogy az Apple a fejlesztőknek nem engedi, hogy a belógó előlapi érzékelőkkel, a TrueDepth kamerarendszerrel egy színű állapotsort adjanak az alkalmazásaikhoz, hogy így az érzékelősáv a háttérbe olvadjon.

A Siri eléréséhez pedig elég majd hosszan tartani a bekapcsoló gombot.

iPhone X árak és megjelenés

Az iPhone X október 27-től lesz előrendelhető és november 3-tól lesz megvásárolható az első körös országokban, amibe a jelek szerint most hazánk is beletartozik.

A hazai árak tekintetében a 64GB-os változat 379 990 Ft, a 256GB-os változat pedig 436 990 Ft-ért lesz megvásárolható.

Olvasd el a hozzászólásokat is

65 Comments

  1. Sziasztok. Hova lett az Apple pay az iMessage ből?

  2. A vezeték nélküli töltés működne a Samsung S8 töltőjével is? Ennyire kompatibilisek ezek az eszközök a közös szabvánnyal?

  3. Köszönöm a beszámolót az iphone X-ről. Tényleg alapos.

    Ma délután el voltam foglalva. Este 10-re értem haza. Gondoltam, semmi baj, majd a szifon-on visszaolvasom a közvetítést az apple mai bemutatójáról. Hát sajnos én nem találom 🙁 Csalódtam. Szerintem nem csak én vagyok így ezzel…

  4. @[email protected]: Szia! a http://live.szifon.com tudod vissza nézni, de hamarosan az sem lesz elérhető. Nálunk ezeket nem nagyon lehet utólag megnézni, ezért írunk összefoglalókat. 🙂

    Dani kolléga pedig köszöni szépen az elismerést. 🙂

  5. @admin: Köszönöm a linket! Megnéztem. Tényleg jó volt a közvetítés, és az összefoglaló is. Sajnos a linket magamtól nem találtam meg. Az elmentett naptár emlékeztető sem tartalmazta, ezért gondoltam, hogy írok nektek. Jó az oldal, általában ezt használom a témában elsődleges forrásként.
    Egy javaslat: Azért itt írtam, mert a főoldalon hiányzik egy közvetlen chat link az admin-nal. Tudom, hogy e-mail-t küldhetnék, de a beállított e-mail címem céges, és nem onnan szeretnék veletek értekezni.
    Nem piszkálni akarok, csak segíteni szeretnék. További jó munkát, sok sikert! Üdv, Krisztián

  6. Krisztián egy tipp: ha érdekel a Keynote az Apple oldalán visszanézheted a felvételt.
    Amúgy tényleg jó összefoglaló lett, bár én a streamet is néztem. Személy szerint nem is tudok dönteni, hogy 8 legyen, vagy X. Szerintem túl nagy tepsi lett az X, vagy nem annyira vészes?

  7. Azért az vicces volt, hogy Keynote alatt elsőre nem sikerült Face ID- val bejelentkezni… azt írjatok szemüveg nem akadály ezzel szemben Keynote alatt fel kellett tenni a szemcsit, hogy beengedje a rendszer…

  8. @Afulop:

    Ott nagyot néztem én is, kicsit elbizonytalanodtam…

  9. @Afulop: A keynote alatt nem hibázott a készülék, pontosabban valamiért lezárt, vagy eleve le volt zárva. Ez látszik ebben a videóban is: https://www.youtube.com/watch?v=QjpuZAalt6k&feature=youtu.be

    “your passcode is required to enable Face ID” = tehát jogosan nem engedte be, ezután váltott készüléket, ami már eleve nyitva volt és így azonnal ment is a Face ID.

  10. @[email protected]: Teljesen jogos volt amit írtál, valóban nem jeleztük sehol az aldomaint. Legközelebb erre odafigyelek! 🙂

  11. vártam a nagydurranást, de semmi olyan forradalmi dolgot nem mutattak mint amikor bejött az iphone. ráadásul az ára is az egeket veri, úgyhogy semmi értelmét nem látom annak hogy a mostani telómat lecseréljem. csalódott vagyok, mert ez így amit most csinál az apple mint a többi konkurrens teló. szóval sztem a színvonal esik nem kicsit.

  12. Én idén váltok. A 6-osom, asszony megkapja, én meg benevezek egy 8 Plusra, Amire kíváncsi vagyok, az az aksi és a ram méret, ezekről eddig sehol sem olvastam. Meg, ha jól értem a 8 Plus és a X között a kijelző, meg az arcfelismerő a különbség? Nekem egyik sem éri meg a felárat.

  13. 4 éve ezen a desingen ültek, ennyire bazári Iphone talán sose volt. Minek ekkora kijelző? Egy jobb sminkmester meg úgy fogja nyitogálni a FaceID mint ha csak erre találták volna ki! Szóval még most is inkább kényszerből(I6) fogok váltani sima 8ra mintsem azért mert tényleges újjitás kapok!

  14. No, megmarad egy csomó pénzem úgytűnik…
    Elég sajnálatos, hogy ennyi év fejlesztés után ezzel tudtak előállni.

  15. Kicsit úgy éreztem magam, mint gyerekkoromban, mikor kikutakodtam a karácsonyi ajándékot, aztán nagy mű meglepődéssel vettem elő a fa alól. Nem tartom fair dolognak ezt a “kutakodást”, pláne a publikálását. Értem, hogy újságírás, meg hogy az olvasottságból élnek, meg hogy az emberekben zsigerből meg van a kíváncsiság, de akkor is! Trollkodásnak tartom ezt az egészet!!

  16. face id:
    ha csak meg akarom nezni, nennyi az ido, akkor felold?!
    ????

  17. Na mit mondtam? a kakis dolog igaz lett, ha valaki látta a bemutatót akkor tudja. 😀

    Ár: brutális.
    Nem károgok, de HTC-k nek (is) volt ez hogy koppinkasz és a kijelző életre kel. Szuper is, de annyi panasz jött hogy betették beállítások alá hogy ki lehesse kapcsolni.
    A másik dolog a feloldás, rohadt sokan fogják feloldani annélkül hogy akarnák. (felfele húzás) valamint a multitask is ugyan ez. Felfele huzod, ok de ha gyorsan akarok egy oldal pörgetni? Érdekes lesz majd meglátjuk. Mivel Apple bejelentette hogy ez az eddigi legerősebb üveg ami telefonon valaha is volt, annyi töréstesztet fogunk látni yt on amennyit még soha. 😀 Biztos jó telefon, meg brutális hardver, de a face ID az nálam egy nulla.

  18. Kiváncsi leszek az iPhone 8 eladoskra.., nekem 6s van , 2 éves, nem cserélném le rá! / ha netán elromolna, akkor sem biztos, hogy a 8 -ast válastanám / , az X nekem túl drága…, Eddig , 2 évente cseréltem de úgy látom , hogy ezentúl 3-4 év lesz.

  19. Hát, én nem nagyon kívántam meg, valahogy végig olyan magyarázkodás szaga volt az egésznek. Az eddig hiperbiztonságos touchID hirtelen 1:50000 gagyi lesz? Amúgy is gáz a faceID, akárhogy is reklámozzák. Eddig fekve is fel tudtam oldani a fekvő (vagy akármilyen helyzetben lévő telefont, most meg oda kell rángatnom a pofám elé… Meg egy majd’ félmilliós telefont arckövető szar-emotikonnal bemutatni…? És mi ez már megint, hogy “vegyétek meg most, jövőre aztán adunk hozzá egyéb alkatrészeket is”??
    Kíváncsi vagyok a csilivili kamerára is. Sok grafikai (retus) munkát csinálok, hát sírnivalóan okádék képeket csinál az összes iPhone.
    Biztos kurva jó telefon, nem vitatom, ha majd cserélnem kell, biztos ilyet veszek, de azért ez így cinkes.
    Az meg milyen gáz már, hogy nem lehet beolvasztani az érzékelőket?? Baromi hülyén néz ki az a két szarv, de mondjuk még elviselhető, ha a telefon alapfunkcióját vesszük, de egy játéknál, vagy még inkább egy film nézése közben nagyon szar lesz. Oda ki kell húzni egy fullscreen videót? És akkor leharapnak a széléből? Mivan??

  20. Nem. Csak kinyílik a lakat. A felfelé suhintassal jön a fokepernyő, ha akarod.

  21. A kijelző méretéhez képest nem lett nagy, hiszen alig nagyobb mint az i7 de nőtt 1.1”-lal
    Igen kérdéses minek szabadalmaztak egy akar üveg alól is működő ujjlenyomat olvasót ha a faceID ennyire jó és sokkal biztonságosabb is!?

  22. @gunar: Valószínűleg nem tudták (időben) megoldani a tökéletes működést. Majd jövőre az lesz a duma, hogy mostantól választhat az ember, hogy melyiket használja, de, akár együttes működést is előírhatnak, így aztán ötvenmilliárd az egyhez az esélye, hogy más is kinyissa, a telefon neve meg iPhone Fort Knox lesz.
    Amúgy fogadni merek, hogy senki nem fogja ájfóntennek nevezni, ami ráadásul egetverő baromság is. Most az alap iPhone a nyolcas, ha mennek tovább a szokásos ütemben, három év múlva nem lesz hova nevezni az új szeriákat. 8S, 9, 9S, 9SS, 9SSS?

  23. OFF

    Most jönni fog olyan Airpods amit lehet tölteni vezetéknélkül? Vagy a jelenlegi is tudja? Csak most akarok majd venni de ha jön az új inkább várok.

    ON

  24. @Before:
    Valószínűleg azért lett “X”, hogy ne zavarjon be a számozásba… 10 évmúlva majd “XX” lesz…
    Ez a face ID egy baromság, nem egyszer nyitom úgy a telefonom ami az asztalon van, hogy nem hajolok fölé, csak rányomok a táccs ájdira, most minden esetben fel kell emelni és rá kell nézni.
    De a lényeg, hogy lehessen beszélő szart küldeni…

  25. @Agent_H:
    Azt már meg se említem, hogy a tükörpolírozott káva úgy gyűjti majd a karcokat mintha muszáj lenne…
    Meg ez a vezetéknélküli töltés, kb úgy adták elő mintha még sehol máshol nem használnák, rossz rádöbbenni arra, hogy kiveszett az innováció, már árnyékai önmaguknak.

  26. Az jo kerdes, es valszeg senki nem tudja meg, hogy a megadott felbontas a felso felszigettel vagy anelkul ertendo? Hatarozottan benan nez ki a teteje, hagyhattak volna egyenesen. 370ezertol ????????????

  27. Alig használt 13 éves családi autómat értékegyeztetéssel iphone X-re cserélném

  28. Sziasztok!

    A home gomb eltűnésével ez azt jelenti, hogy addig nem is tudom kioldani még nincs az arcom előtt?
    Mert pl ha én felveszem a telefont akkor egyből a home gomb nyomásával teszem, hogy mire használnám, már ki legyen oldva.
    Biztos nagyon jó a technika és nem kell pont magam előtt tartani, de ez előre lépés?

  29. @mightymo3: “Sminkmester”…:DDDD Istenkém, ezek a tipikus mindennapos és életszerű megoldások (mint amikor az ujjlenyomatnál is jöttek az ujjlevágástól rettegők). Már ha egyáltalán működne az arcmásolás, de azt is kétlem, hogy a sminkmestered reprodukálni tudná az illető koponyájának és testrészeinek milliméter pontos formáját.

  30. Aria Stark át tudná baszni a face ID-t azt hiszem. 😀 😀 😀

    Én maradok a féléves iphone SE 128gb-ommal, imádom. Az ára nem nekem való a tudása nem fogott meg. No jack, no touch ID, mire megszoktam h van touch id, kivezetik LOL. Ettől függetlenül biztos rohadt jó telefonok!

  31. @Phetuska: Gyakorlati tesztben lesz majd ez megválaszolható. Az uszodás demóban eléggé nem volt előtte a telefon mégis feloldotta. Valamennyire meg magad elé kell venni a telefont: tök természetes igény hogy NYILVÁN akkor használod a telefont ha valamennyire rá is néz az ember… Akkor meg már felold azonnal…

  32. Nagyon kíváncsi vagyok hogy mennyien fognak az X-re szavazni: a kialakítás és az ár miatt szerintem sokan lemondanak róla. Nagyon-nagyon húzós az ár egy telefonért, főleg annak akit nem különösebben érdekel a téma. Beszélő szar: nincs más, EZZEL tudják sok embernek eladni/demózni hogy mit jelent az hogy real-time le tudja olvasni az arckifejezésed a telefon és rávetíti egy 3D modellre… A snapchates demó esetében jóval előremutatóbb a dolog, bár gyakorlati haszna annak sincs (már a FB-t se nagyon használom próbálom hanyagolni).

  33. Azt gondolom a normál irány az lett volna, ha nincs iPhone 8. Illetve van, de abba pakolják bele az arcfelismerőt, az OLED kijelzőt, a magasabb felbontást, a két kiló szenzort, stb. Akkor beszélhetünk valós fejlődésről, innovációról az évek alatt. De nem, kaptunk egy negyedik generációs iPhone 6-ot, a tényleges újdonságot meg egy jubileumi készülékkel adják el. Én elhiszem, hogy sosem volt ilyen nyereséges az Apple, mint napjainkban, de ezt akkor is pofátlanságnak érzem. Kiröhögik a piacot. Valaki meg tud győzni arról, hogy miért éri meg 6S-ről 8-ra váltani? Mi az a “must have feature”, ami megér legalább +100-120 ezer Ft-ot? És hogy lesz jövőre? Hány termékvonal lesz? Egy év múlva megjelenik egy iPhone 8S új procival és kamerával és annyi, vagy megkapja az OLED kijelzőt és az arcfelismerőt az X pedig nem egy fejlesztendő típus és nem jön rá upgrade, vagy hogy lesz? Az árakról nincs mit írni különösebben, mert ez nem magyar piachoz van igazítva. Majd veszik az emberek hitelre, mert az itthon nem a gazdaságosabb vásárlást jelenti, hanem a vásárlás egyetlen lehetőségét.
    Egyébként az X rohadt jó. Ha akkorát nem is üt, mint anno az iPhone, de erre szívesen váltanék. Viszont ennyit biztos nem adok egy telefonért. Az egyetlen furcsaság számomra a kijelzőből kiharapott rész az érzékelőknek. A fura, hogy a két kis fülre kihúzza a videót, képeket, és az egészből takar ki a fekete sáv. Nekem jobb megoldásnak tűnt volna, ha ott mindig csak a szolgáltatói és készülékinfók vannak, teljes képernyős videózásnál meg egyszerűen kifeketíti, hogy egy vékony fekete sáv legyen a belógó résszel egybefüggően.

  34. Amiket talán még érdemes megemlíteni:
    2 órával tovább bírja az aksi
    6mm-rel vastagabb mint a 7es (végre nem arra mentek rá, hogy elmondhassák, hogy a legvékonyabb telefon 😀 )

    Plusz infó a cikkhez: az Értesítési központot középen vagy balrafele lehúzva érhető el.

    Érdekes, hogy csak engem zavar az, hogy mostantól a Control Center előhozása 2 kezes vagy nagyon nyúlkálós lesz!? Nem is értem…kapunk hiperegyszerű feloldást, home-ra ugrást meg app váltást, de a következő talán leggyakrabban használt dolog meg konkrétan nehézzé vált. Remélhetőleg iOS 11 vmelyik alverziuójában javítják 🙂

    A másik, amit nem értek, hogy 64 és 256? De miért? Egyik túl kevés másik túl sok…El nem tudom képzelni ez, hogy jött ki.

    FaceID teszt videókra majd nagyon kiváncsi leszek, kicsit kétkedem, de szerintem, olyan lesz mint, ahogy mondták, tehát észrevehetetlen, ami ha igaz, nagyon jó lesz.

  35. Videó mézése közben ha az általad mondott teljes képernyős videóra kettőt rákoppintasz, akkor kicsit kisebb képpel de teljes videót kapsz. Így láttam az egyik videón

  36. @RKG: “A másik, amit nem értek, hogy 64 és 256? De miért? Egyik túl kevés másik túl sok…El nem tudom képzelni ez, hogy jött ki.”

    Mivel a 64es kicsi, ezért muszáj nagyobbat venned, igy hogy kivették a 128ast, több bevételük lesz 😉

  37. @Ronaldo a két szituáció legalább annyira egyforma mint a te meg én!
    Képzeld el hogy elég egy képről felsminkelni valakit. Láttál már profikat… akkor miért vagy meglepve?! Amit te írsz ahoz meg emberi újjat kell levágni 🙂

  38. Sokan irjatok a feloldast faceid-val engem a fizetes erdekelne.hogy tartod oda es nezed is?!? Foleg ha viszintesen kell tartani hozza a telot akkor hajolj fole? Nyilvan megoldottak,de erdekelne higyan!?

  39. @pete66: az simább ügy. 2 katt a side gombra, előjönnek a kártyáid, kiválasztod, amit akarsz, még magad előtt van a telefon, ami így beazonosít és után tartod oda ahova kell és így már autentikálva fizetsz és kész

  40. Engem az eddig hangoztatott biztonság érdekelne. Az ujjlenyomat érzékelő párosítva volt az alaplappal, állítólag a biztonság érdekében. Most hogyan lesz? Az egész érzékelőrendszer párosítva lesz? Vagy már nem is olyan lényeges a párosítás?

  41. @mightymo3: Továbbra sem hiszem, hogy egy sminkes milliméter pontosan(!) lemásol neked valakit néhány fotó alapján és TÉRBEN. Hiába van mondjuk egy elölnézeti és egy oldalnézeti képed, a két nézet közötti pontos íveket csak saccolni lehet. Márpedig ez az új arcfelismerő elvileg térben vizsgál, tehát fontos, hogy minden görbület mélységében is a helyén legyen. Egy pontos másolathoz, minimum gipszbe kéne nyomni az illető fejét vagy körbe kéne szkennelni valamivel.

  42. Mindjart azt talalja mar ki valaki hogy a fotomat kinyomtatja 3d nyomtatoval levagja az ujjam es igy mar a 2 kozul valamelyik jo lesz ha a “tamado” nem tudja hogy milyen iphone-om van????????

    Sajnos amugy elottem szolokhoz kell csatlakozni,mindig erdekelt es raporogtem ezekre a bemutatokra igy volt ez most is,de amikor meglattam a 8at semmit se ereztem kb 7s-nek gondolom inkabb,aztan jott az X de az sem adja ertem en hogy szuper retina meg ilyenek,de 3-4 majdnem 500e ezert nem eri meg szerintem,kb a 8 az 200 es ha mar az X dragabb kell legyen akkor 250-300 en ennyi kulonbseget latok a keszulekek kozott de nem azt hogy majdnem duplaja a 8nak az X (merettol fuggoen)

  43. Hát meglepetés az nem ért, mert szinte már mindent tudtunk előre, köszönve ezt a hír adóknak és a hír továbbítóknak is. És min kellene most csodálkozni, meglepődni? Mondjuk az árán! De azon nagyon. Négyszázakárhányezerér egy telefon enyhén túlzás, bármiből is van. Tökéletesen meg fog felelni a 8 is. Engem ez az arcfelismerős dolog nagyon nem győzött meg. Ha napszemüveg van rajtam, akkor is működik? Mert olyat nem mutattak, csak átlátszó lencsével készült dioptriás szemüveges emberkét. Én egy olyan ember vagyok, aki pl munkában, de otthon is, a telefont az asztalra teszem tőlem kb fél méterre és ha jön valami üzenet, vagy jelzés, akkor csak odanyúlok és így tipitapizom, amit kell és még látom is ha a telefon le van fektetve, akkor is. És ez így tök jó. Az van, hogy nekem eszembe sem jutna uszodában a “partra” letenni a telefonom miközben úszom, de még az uszodába sem vinném ki. Most vagy úszom és jól érzem magam, vagy a telefonomat babrálom, mert anélkül már élet sincs. Hát bakker. Egy irodában prezentált arcfelismerős emberkét jobban elhittem volna, hogy olyankor mi történik. Hát ennyit erről az arcfelismerős dologról. Ha vásárlás előtt minimum egy hétig kipróbálhatom, hogy hogyanis működik ez az arcfelismerős cucc és tényleg működik, akkor esküszöm veszek egyet.

  44. @makimano: az ára is kiderült, azon sem volt mit csodálkozni.

  45. Még valami: ez az arcfelismerős cucc egy vagyonért (436.990,- forintért) NE HIBÁZZON egyszer sem. Ugye ez elvárható.

  46. @makimano: ha végignézted a keynote-ot, ott azzal találkozhattál, amit a Touch ID esetén is láthatsz, ha újraindítod a készüléket: az ujjlenyomat-olvasás engedélyezéséhez első alkalommal a jelkód megadása szükséges, itt ugyanez volt a Face ID-val, világosan látszik, ahogy írja, hogy jelkódot kér.

  47. A Naptár még mindig szar az iOS 11 beta GM-ben is. De nem érdekes. Ennyi pénzért nem várható el, hogy egy tisztességes szoftvert is adjanak egy méregdrága telefonhoz? Ha ők erre szarnak, én nem fogom megtenni nekik azt a szivességet, hogy majdnem félmillióért vásároljak tőlük egy telefont. Ezek megőrültek!

  48. @Jadeye: Ezt most mire írtad?

  49. Nem tűnt még fel, hogy amit az Apple ki akar emelni, arról órákon át pofázik. Amit viszont elhallgat, ott bibi van.. Azaz NEM FOG menni napszemüvegben, különben verték volna a vállukat vele.

  50. Szerintem az iPhone X csak egyszeri alkalommal lesz kiadva, mint a mac-ek esetén is volt már anniversary gép nagyon drágán:
    http://apple-history.com/anniversary

  51. @makimano: erre: “NE HIBÁZZON egyszer sem. Ugye ez elvárható.”

    @lalamper: napszemüvegben nem látszik az arcod nagy része, mert kitakarja. értelemszerű, hogy nem fog működni. ahogyan mondjuk símaszkban sem. vagy akkor sem, ha te vagy Aria Stark.

  52. @Jadeye: Na én ezért mondom hogy egy fos a face ID. Pl.: Kalifornia, de amerika nagy részén, tavasztól októberig meg lehet vakulni napszemüveg nélkül. De akár nálunk is nyáron…Most akkor minden alkalommal vedd le a napszemüveged ha fel akarod oldani a telefon? És vezetés közben? Lekapod, belenézel a telefonba miközben vezetsz és már 70% kal növelted egy baleset lehetőségét. szuper

  53. @AppleFan: Engedélyeztem. 🙂

  54. @admin: köszi 🙂

  55. @AppleFan: igazából tökmindegy, mert soha semmi nem jó. ha meg valami igen, rögtön lehet találni mást, amibe helyette bele lehet kötni. én egy ideje ezt látom csak. eddig nem volt vezeték nélküli töltés. most lett. azonnal más probléma adódott. persze amikor meg más gyártónál volt hasonló funkció, akkor meg az volt a baj, hogy az iPhone azt nem tudta. sosem lesz jó semmi, mert tökéletes készülék nem létezik.

  56. “Itt megjegyeznénk, hogy az Apple a fejlesztőknek nem engedi, hogy a belógó előlapi érzékelőkkel, a TrueDepth kamerarendszerrel egy színű állapotsort adjanak az alkalmazásaikhoz, hogy így az érzékelősáv a háttérbe olvadjon.”

    Szerintem úgy nézne ki jól, ha alapból beleolvadna a fekete kamerasávba a két kis szarv. Legalábbis nem fullscreen alkalmazások esetén biztosan. Fullscreen videólejátszás/játék esetén kíváncsi vagyok, lesz-e valami normális megoldás, mert az tényleg zavaró lehet, hogyha leharapja azt a kis darabot a kép széléből.

  57. Ha jól emlékszem, múltkor amikor erről volt szó, nem rajongtál a vezeték nélküli töltésért. Mert hogy haszontalan dolgog, közben nem lehet semmit sem csinálni. Tökéletes eszköz természetesen nincs, és nem is lesz. De ez a blog pont azért van hogy eszmét cseréljünk. 🙂

  58. @AppleFan:
    A napszemüvegre van 1 nagyon kézenfekvő megoldás, sztem ha azzal az arcon is csinálsz nyitó ID-t, persze ha elfogadja a ketyere.

  59. @gunar: Nem fogja elfogadni, mivel a nyitott szemeddel jelzed felé, hogy ezt te valóban fel akarod oldani. Biztos vagyok benne, hogy keresi a nyitot szemet.
    Ez nem képmást rögzít, mint a többi, ott a hátizsákodat is megadhatod. Ez egy sokkal fejlettebb technologia.

  60. Akkor ezt tényleg elszúrták mert ha fényre sotetedo a dioptrias szemüveg napon már azt sem fogja akkor elfogadni? Az azért sokakat meg fog állítani a vásárlásánál !

  61. Így van. Keynote-ot is mondták hogy csukott szemmel nem fog működni, tehát “szemkontaktus” feltétele a feloldásnak. Na innentől kezdve mondtam hogy nagyon felejtős. (részemről) :/

  62. @gunar: Én olyan fényre sötétedőt még nem láttam amin kívülről ne látszana a szemed. (A marketing fotókat leszámítva)

  63. (Közben kiderült, hogy még sok olyan napszemüveggel is működik, aminél azt hinnénk, hogy nem)

  64. @Agent_H: Ez igaz! A lassan 3 éves Lumiám is QI töltős. Egy iPhone SE -nek is tudnia kéne már a QI töltést, nem egy nagy etwas!

  65. @Cylon: Szerintem is egy 128Gb-os iPhone SE még évekig jó telefon lesz. Sőt! Röhej, de én a sima iPhone 5 -ömben akkut kicseréltettem és simán jól működik iOS 10 -zel. Telefonálni, iMessage, stb. még a sima 5 is jó.


Add a Comment