Népszerűek az ARKit játékok és alkalmazások

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple az iOS 11-gyel mutatta be az ARKitet, a kiterjesztett valóságot lehetővé tevő fejlesztői eszközt. A rendszer szeptemberi megjelenése óta folyamatosan jelennek meg az ezt használó alkalmazások. A Sensor Tower nevű elemző cég felmérést készített az ARKites alkalmazásokról.

ARKit

Elemzésük szerint az ARKitet használó alkalmazások 3 millió alkalommal kerültek letöltésre az App Store-ból. Nem nagy meglepetésre a listát a játékok vezetik, 35%-kal veszik ki részesedésüket abból az alkalmazástömegből, amelyek kifejezetten a kiterjesztett valóság használatára épülnek. Ebben nincsenek benne azon appok, amelyeknek nem lételemük a kiterjesztett valóság, például amelyeknél fotó módban vagy minijátékként lehet ezt a tulajdonságot használni. A listában a második az Eszközök kategória 19%-kal, míg harmadik a Szórakozás 11%-kal.

ARKit kategóriánként

A 35%-ból látszik, hogy a játékok dominálnak. Ha megnézzük a listát, látható, hogy az első öt alkalmazásból négy játék, mint például az AR Dragon, Zombie Gunship Revenant, The Machines és a Monster Park — Dino World. A játékok teszik ki az összes letöltés 53%-át és az alkalmazások által generált bevétel 62%-át.

ARKit Top appok

A játékokon kívül népszerűek még a távolságmérő- és a lakberendezési alkalmazások. Ilyen például az IKEA Place, amiről mi is írtunk.

ARkit egyéb appok

A használatban lévő iPhone-oknak és iPadeknek köszönhetően az iOS 11-gyel az ARKit lett a világon a legnagyobb kiterjesztett valóságot használó platform. Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója a héten jegyezte meg, hogy a kiterjesztett valóságot használó alkalmazások száma még nem nagy, de drámai növekedés várható – olyan, mint anno az App Store megjelenése után volt tapasztalható.

Kétségtelenül ez a jövő, kíváncsian várjuk újabb alkalmazások megjelenését.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Azt nem tudom minek veszik meg, ha jelenleg semmin sem futnak…. az hogy randomban, rohadtpontatlanul kirámol valamit a képre, még semmi jót nem jelent…

  2. Néztétek a LEGO katalógust? baromi jó. Egy bajom van vele, hogy a katalógus lapjára építi fel a cuccot. Nem tudom “kivenni alóla” a katalógust, hogy csak az asztal lapjára vetítve legyen a cucc. Egyébként zabálják ezek az aksit, viszont nem kell külön vasalót vinnem a nyaralásra 😀

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!