fbpx Skip to content

Az Apple az iOS 11-gyel mutatta be az ARKitet, a kiterjesztett valóságot lehetővé tevő fejlesztői eszközt. A rendszer szeptemberi megjelenése óta folyamatosan jelennek meg az ezt használó alkalmazások. A Sensor Tower nevű elemző cég felmérést készített az ARKites alkalmazásokról.

ARKit

Elemzésük szerint az ARKitet használó alkalmazások 3 millió alkalommal kerültek letöltésre az App Store-ból. Nem nagy meglepetésre a listát a játékok vezetik, 35%-kal veszik ki részesedésüket abból az alkalmazástömegből, amelyek kifejezetten a kiterjesztett valóság használatára épülnek. Ebben nincsenek benne azon appok, amelyeknek nem lételemük a kiterjesztett valóság, például amelyeknél fotó módban vagy minijátékként lehet ezt a tulajdonságot használni. A listában a második az Eszközök kategória 19%-kal, míg harmadik a Szórakozás 11%-kal.

ARKit kategóriánként

A 35%-ból látszik, hogy a játékok dominálnak. Ha megnézzük a listát, látható, hogy az első öt alkalmazásból négy játék, mint például az AR Dragon, Zombie Gunship Revenant, The Machines és a Monster Park — Dino World. A játékok teszik ki az összes letöltés 53%-át és az alkalmazások által generált bevétel 62%-át.

ARKit Top appok

A játékokon kívül népszerűek még a távolságmérő- és a lakberendezési alkalmazások. Ilyen például az IKEA Place, amiről mi is írtunk.

ARkit egyéb appok

A használatban lévő iPhone-oknak és iPadeknek köszönhetően az iOS 11-gyel az ARKit lett a világon a legnagyobb kiterjesztett valóságot használó platform. Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója a héten jegyezte meg, hogy a kiterjesztett valóságot használó alkalmazások száma még nem nagy, de drámai növekedés várható – olyan, mint anno az App Store megjelenése után volt tapasztalható.

Kétségtelenül ez a jövő, kíváncsian várjuk újabb alkalmazások megjelenését.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Azt nem tudom minek veszik meg, ha jelenleg semmin sem futnak…. az hogy randomban, rohadtpontatlanul kirámol valamit a képre, még semmi jót nem jelent…

  2. @dnp: mit értesz az alatt, hogy jelenleg semmin sem futnak?

  3. 8-tól fölfele van meg hozzá a hw, az alatt kb semmire sem jó a dolog.

  4. Már korábban említettem,hogy se a 6-osomra,se az Air 2-mre nem jön le.Erről beszél szerintem dnp is.Inkább ajánlj valami jobb mérőt.

  5. @István: Mivel az ARKit minimális követelmenye az A9, talán nem olyan meglepő, hogy az A8/A8x-es eszközeidre nem tudod őket letölteni…

  6. A csajom AR játék kutyával játszik. Meg van érte őrülve. Jó irány ez.

  7. @István: az App Store-ban láthatod, hogy melyik eszközökkel kompatibilis az adott app. ha a készüléked nem támogatja, akkor használj mondjuk mérőszalagot.

  8. @Jadeye: ????????????

  9. @White64GB: Mi melóhelyen az AR Basketballért vagyunk megőrülve. Persze szigorúan csak ebéd szünetben, nem az íróasztalunkra tesszük ki a mini kosárpalánkot????

  10. @dnp: Milyen 8-tól? 6S-től tudod használni az AR kit-t, meg iPad Pro-tól.

  11. @farkas63: olyan is… szemre pontosabban mérek bármit… ködben is.

  12. @dnp: Én kipróbáltam és elég pontos, nem mindegy milyen távolságról tartod oda.

  13. @dnp: Rosszúl fogod :D.

  14. Néztétek a LEGO katalógust? baromi jó. Egy bajom van vele, hogy a katalógus lapjára építi fel a cuccot. Nem tudom “kivenni alóla” a katalógust, hogy csak az asztal lapjára vetítve legyen a cucc. Egyébként zabálják ezek az aksit, viszont nem kell külön vasalót vinnem a nyaralásra 😀


Add a Comment