fbpx Skip to content

Az Apple társalapítója, Steve Jobs, aki több iparágban is jelentős nyomot hagyott maga után, 2011. október 5-én halt meg, amiről Tim Cook megemlékezett idén is.

Steve a napvilágot Abdulfattah Jandali és Joanne Scheible gyermekeként látta meg. A fiatalok a Wisconsin-i Egyetemen találkoztak, és akkori helyzetükben a kis jövevény örökbe adása mellett döntöttek. Így lett Steve végül Paul és Clara Jobs gyermeke.

A garázs, ahonnan az Apple indult
A garázs, ahonnan az Apple indult (forrás)

Steve híres volt arról, hogy a valóságot a saját szemszögéből nézte, így sokszor azt a saját kedve szerint formálta (jusson eszünkbe például az iPhone 4 esetén az “antennagate”), egyfajta “valóságtorzító mezővel”, így sok nemből tudott igent csinálni. Volt ugyan, hogy saját cégét is elvették tőle egy időre, de ekkor megalapította a NeXT-et, amit szintén képes volt sikerre vinni. Majd amikor visszatért a már haldokló Apple-höz, azt újból nyereségessé tette. Vezetői stílusa és maximalista hozzáállása miatt eléggé kiemelkedett az átlag közül, és emiatt sok kritikát is kapott.

Az iPod és az iTunes megváltoztatta a zenehallgatásai szokásainkat, az iPhone pedig azt, ahogyan az okostelefonokra tekintünk, az iPaddel pedig a táblagépek esetén is megszabta az Apple az irányt.

Tim Cook is megemlékezett ma Steve halálának évfordulójáról:

Steve 2011. október 5-i halála az elhúzódó hasnyálmirigyrákja miatt gyakorlatilag várható volt, mégis sokakat megdöbbentett – főleg mert Tim Cook pedig épp előtte egy nappal, október 4-én tartotta az iPhone 4S-ről, iOS 5-ről és az iCloudról szóló keynote-ot.

Korábbi cikkünk Steve életéről, képekkel: Steve Jobs élete képekben.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

 1. 🙁

 2. Senki sem tökéletes! De hogy egy zseni volt, és különleges ember ,az szerintem biztos!

 3. Bocsánat érte, de én itt:
  “…hogy a valóságot a saját szemszögéből nézte,…”, (?)
  meg itt:
  …“valóságtorzító mezővel”… (!!!)
  elakadtam.

 4. @Grace75: Persze, hogy nem tökéletes. És a munkahelyemen, ha rendszeresen hibázok a munkámban, mondani kell a főnöknek, hogy ez azért van, mert nem vagyok tökéletes.
  Nálad ez működik?

 5. @makimano: Az én munkahelyemen , az én főnököm szerint…nem hibázok rendszeresen. De előfordul. És igen!

 6. @Grace75: Én rendszeresről beszéltem, nem pedig az “előfordul”-ról.


Add a Comment