fbpx Skip to content

Kezdhetném azzal is, hogy ez várható volt. A 27%-os ÁFA miatt tulajdonképpen hazánkban a legdrágább az iPhone X, és itt most nem is egész Európáról beszélünk, hanem elértük azt, hogy a világon is az elsők legyünk ebben.

iPhone X magyarországi ár

Ez egyébként nem újdonság, szinte minden Apple termék drágább hazánkban, de az iPhone kifejezetten az. Minden évben, az európai országokhoz képest drágábban vásárolható meg nálunk a készülék. Az Apple egyébként minden évben emel az árain, de idővel csökkenti is őket, tehát ezek az árak nyilván csak az első egy évre érvényesek, ezután már jóval olcsóbban kaphatunk meg 1-1 készüléket. Amerikában, államtól függően, körülbelül 259 000Ft-tól már meg lehet vásárolni az iPhone X-et, míg ugyanez Magyarországon 379 990Ft!

Az Index készített egy összefoglalót, ahol legdrágább iPhone X-et vették alapul, ami ugye hazánkban 436 990Ft. Ugyanez a készülék Angliában 391 000Ft, Németországban és Ausztriában 405 000Ft, Franciaországban 409 000Ft, Olaszországban pedig 419 000Ft.

Magyarország iPhone X ár

Ez az ár egyébként mindenkinek rossz. Nem csak a vásárlóknak, hanem a kereskedőknek is. Hogy miért? Mert ebben az esetben elindul a szürke import, és külföldről próbálják a magyarok beszerezni a készüléket. Az elején ez még nem is számít, mert az alacsony raktárkészlet miatt még ennél is drágábban lehet majd hozzájutni, azonban karácsonykor betehet a magyar piacnak. Sokan nem az Apple-től, hanem innen-onnan próbálják majd beszerezni, olcsóbban.

Ez nyilván az egyszerű felhasználónak jó, de ha jobban belegondolunk, a hazai vásárlással hosszú távon jobban járunk. Egyrészt, ha magánszemélyként vásároljuk meg, hivatalos viszonteladótól, tehát az apple.hu-n, vagy APR-től, akkor a hivatalos 1 éves garancián felül van érvényes 1 éves szavatosság is. Tehát rögtön két évig van garanciánk. Amennyiben úgy romlik el a készülék, hogy egyáltalán nem kapcsol be, akkor sokszor a számla is szükséges a garanciális ügyintézéshez, így ezt is érdemes észben tartani.

Amennyiben több évre veszünk készüléket, már megéri kifizetni azt az X ezer forintos különbséget, és hivatalos helyről beszerezni, mint külföldről megvásárolni. Természetesen az amerikai árral nem lehet versenyezni, de az európai áraknál el lehet gondolkozni a fentieken. Nyilván, ha spórolni akarunk, mindig lesz egy “GSM bolt” ami olcsóbban adja majd az iPhone-t.

Az iPhone X-ről részletesen ebben a cikkben írtunk: Az Apple bemutatta az iPhone X-et – árak, megjelenés, technikai adatok.

Olvasd el a hozzászólásokat is

34 Comments

  1. Szinte már megszokott, hogy negatív dolgokban mindig elsők vagyunk! Hajrá Magyarország!

  2. @Balogh Ádám: ????????????

  3. Facebookon kering egy kep ami arrol szol hogy amerikaba egy retur repulo jegy kerekitve 60.000 kimesz 259ert megveszed es jossz vissza 310be megallt amerikaba is voltal es sporoltal is???????????????????????? kar hogy nem lehet ide kepet betenni bemasoltam volna????

  4. És hol a legolcsóbb? Az USA valamelyik tagállamában? NEM! Egy afrikai országban, Angolában (ez egy régebbi cikk, de valószínűleg most is így lesz): https://qz.com/886408/the-worlds-cheapest-iphones-are-sold-in-angola-a-report-says/

    De ne csak a negatívumokat nézzük! Például az iPhone SE még olcsóbb lett (ilyen olcsón még sosem kínált iPhone-t az Apple), és sokunknak az is tökéletesen megfelel. iOS 11 támogatás, ARKit, Apple Pay, stb. https://www.cnet.com/news/iphone-se-forget-the-x-apples-cheapest-phone-gets-cheaper/

  5. @Gencsi:
    ez viccesen hangzik de nem hülyeség én is kint fogom megvenni mert 137ezerrel olcsóbban megveszem mint itthon és azért nem mindegy.

  6. USA-ból behozott iPhone X készülékkel lehet valami gondom, azon kívül, hogy esetleg nehézkesebb a garanciás ügyintézés?

  7. @TooCool:
    Semmiféle gondolom nem lesz meg a garanciális ügyintézés sem mert ugyanúgy ha bármi baja van idehaza beviszed egy apple boltba és ugyanúgy intézik nekem a garanciális dolgokat. Lényegében semmi más nem változik csak annyi kint vettél uSA-ban egy telefont.

  8. Az amcsik hozzánk utaznak fogsort csináltatni. Ugyanez az utazási vállalkozás pedig iPhone vásárlókat vihet ki a másik irányba. 🙂

  9. Tök mindegy az ár. Úgy is verni fogja az eladásokat. Én 64GB X-et fogok venni. Remelem nem bánom meg a Touch ID-t.

  10. Miért nem lep meg?

  11. Szerintem az X egy kisérleti telefon.. egy “összecsapott” cucc.. Gondolom kényszer alatt született meg a telefon.. Nem volt idő befejezni. Most van egy évük, átgondolják javítanak rajta, lesz újbol touch id stb.. majd a következő lesz igazán ütős, nem hiába hagyták meg a régi vonalat, mert félnek attol, hogy hátha nem lesz olyan sikere az X nek, mint ahogy várnák.. Szerintem a 8plusz a legjobb most, azt venném ha nem lenne 7pluszom 128gb-al.. Ez is egy szemétség, hogy kivették a 128-at, nert az bőven megfelelne mindenkinek… Senki sem venne 256-ot…

  12. “X” ezer… ééérteeed?! ????????

  13. Nagyszerű cikk, ismét a liberális bunkóság, szánalmas hogy már a szifon is itt tart. Először is, hogy lehet eldönteni hogy a legdrágább a világon Magyarországon, amikor a fél világon még nincs is hivatalos ár? ????
    http://www.telegraph.co.uk/technology/2017/09/14/much-does-iphone-x-cost-around-world/

    Másodszor: nem, elárulom, keletre Magyarországtól mégdrágább lesz. Romaniaban még hivatalos ár nincs de román oldalak már pletykálnak erről, mondom is az árakat fontban mivel a cikkben is úgy van

    Magyarország 1109 font, 27% ÁFA
    Románia, 1169 font, 19% ÁFA

    Hoppá, mégsem a legdrágább és mégsem a 27% ÁFA a gond

    És elárulom, Bulgáriában ennél is drágább lesz, Moldovában még drágább, Ukrajnában még drágább és így tovább. Ez az EU politikája, megnyomorítani Kelet-Európát.

  14. @farrvince: a cikk a jelenlegi állapotot írja le. jelenleg semmit nem számít, hogy Romániában mennyibe kerül (majd), ha egyszer – ahogyan te is írod – ott még nincs is kint az ár. az szintén nem tekinthető mérvadónak, hogy mit pletykálnak.

  15. @Put2:
    Mindig azt mondják, h ez a modell kényszer alatt született és hogy majd a következő lesz ütős lesz…
    🙁
    Várom…

  16. Románia 5300 ( 352.344 ft) lej iphone x

  17. Wyla Amikor hozod be akkor vám + ÁFA.
    Ott tudsz fogni valamit ha nem nálunk hanem másik uniós országban vámolod.

  18. @Wyla: amikor be hozod akkor vám és Áfa.

  19. @Acs Ferenc: Amerikából iPad3-at hoztam annak idején. Igaz ki volt bontva de dobozostul hoztam. Nem foglalkozott vele senki.

  20. @sacaboy:
    ezért nem értem milyen vám+áfáznak 😀 az egyik haverom már 2x vett kint telefon egyszerse volt ilyen

  21. @Acs Ferenc:
    az egyik haverom már 2x vett kint telefon egyszerse volt ilyen. meg kibontom nem is lesz a dobozában senki nem fog azzal törődni főleg h a doboza üresen lesz a nagybőröndbe

  22. @sacaboy: hivatalosan 430 euró felett nem mehetnél ki a zöld folyosón (az iPad 3 annak idején 499 dollárral indult). az, hogy nem vizsgáltak át, és így behoztad, más kérdés, de hivatalosan az csempészésnek minősülhetett volna, ha elkapnak vele.

    @Wyla: ha a haverod az EU-n kívülről hozta be, akkor mivel nem vallotta be, hogy van nála, hanem csak kisétált vele a zöld folyosón, az nem volt szabályos. az, hogy a kutya sem törődött vele, az nem jelenti azt, hogy ez minden esetben így lesz.

  23. @Jadeye:
    tehát ha veszek kint cipőt pólót és behozom akkor csempészek ha nem fizetek vámot ?
    de ha egyből beüzemelem a telót ott lesz nálam mint akárkinél 1 telefon honnan tudják h kint vettem ?

  24. @Wyla: ha túlléped vele a 430 eurós értékhatárt (légiutasként), és nem vallod be őket, akkor hivatalosan az nem szabályos. de itt a külföldi beszerzésről szóló cikkünk, ebben minden részlet benne van, még a NAV vonatkozó oldala is: https://szifon.com/2016/12/31/gyakori-kerdesek-iphone-vasarlasa-kulfoldrol/

    a nagy értékű dolgoknál az itthonról való kivitel előtt kellene/érdemes vámnyilatkozatot tenned, amiben szerepel az adott termék sorozatszáma például, és azzal tudod igazolni, hogy már eleve itthonról vitted ki, és akkor nem piszkálhatnak vele. anélkül viszont megkérdőjelezhetik.

    persze ettől még legtöbbször tényleg a kutyát nem érdekli, és az ilyen 1-1 nem feltűnő darabbal nem foglalkoznak.

    engem egyszer megállítottak pár konyhai edénnyel, gondolom mert nagy, színes dobozban voltak (nem az én csomagom volt, csak én toltam a kocsit), kinyittatták, aztán amikor látták, hogy konkrétan tényleg használt edények, legyintettek – mondjuk ennek most köze nincs az iPhone-hoz. 😀

  25. @Jadeye:
    amúgy a kinti garancia jó itthon ?

  26. @Wyla: igen, de tényleg érdemes szerintem végigolvasni az általam linkelt cikket, mert minden ilyen kérdésre ott a válasz benne. 😉

  27. @Jadeye: köszi elolvastam 🙂

  28. @farrvince:
    Nah, megjött a politikusunk… Legalább tudnád, mit jelent az a szó, hogy “liberális”. 😛
    Bocs, de a kutyát se érdekli, hogy pl. Csád vagy Afganisztán milyen árképzést használ majd. Két dolog biztos: az EU jelentős részében drágább; illetve az, hogy a világelső áfánk vastagon benne van ebben az árban. És ennek semmi köze a szifon.comhoz. Ugye nem azt kéne b@sztatni, aki a rossz hírt hozza, hanem azt, aki ilyen magasan tartja az adókat, plusz a fantasztikus Artisjus díjat kitalálta.

  29. Elírtam: az EU jelentős részében olcsóbb az iPhone.

  30. Mindig bírom amikor valaki az USA árakat nézi, csak azt felejti el, hogy ott a gyökerek az ÁFÁ-t nem teszik rá…
    Azt aláírom, hogy biztos alacsonyabb mint itthon, de azt sosem szabad alapul venni

  31. @farrvince: Nem baj, majd fényes tekintetű diktátorunk kivezet minket ebből a szennyből… Minta a ruszki meg a kínai diktatúra…

  32. @dik_
    Pl Romániában kisebb az ÁFA mégsem olcsóbb mint Magyarországon.
    De nyugaton sem ugyanannyi mindenhol pedig az ÁFA terén nincsenek nagy eltérések arrafelé.

    Ez a hülye EU miatt van.

    És a 27% ÁFA nem szórakozásból lett, hanem mert muszáj volt. Le fogják vinni 2018-tól fokozatosan.
    Lehet, hogy a világ legnagyobb ÁFA-ja de Romániában IS több adót vesz el összességében az állam mint Magyarországon, hiába 19% az ÁFA

  33. @farrvince: továbbra sincs kint az ár Romániában. a cikk a jelenlegi állapotot írja le. jelenleg semmit nem számít, hogy Romániában mennyibe kerül majd, ha egyszer – ahogyan te is írtad pár hozzászólással korábban – ott még nincs is kint az ár. az szintén nem tekinthető mérvadónak, hogy mit pletykálnak.

  34. @farrvince: : Azt honnan veszed, hogy az ÁFÁt le fogják vinni? Legfeljebb akkor, ha nem a fényes tekintetű győz. Mellesleg nem CSAK az ÁFA miatt drága nálunk. Az Artisjus szemét sápja miatt is magas az ár. Holott telefonon gyakorlatilag alig hallgatnak illegálisan letöltött tartalmat, mióta a Spotify és az Apple Music elérhető itthonról is.


Add a Comment