fbpx Skip to content

Nem akarok erről hosszadalmas cikket írni, de azért nézzünk is utána egy picit, hogy várhatóan mennyibe fog kerülni az iPad 3. Az iPad 1 és az iPad 2 között 1 év telt el, ahogy most az iPad 2 és iPad 3 között is. 2011. március 2-án mutatta be Steve Jobs az iPad 2-t, aminek ára teljesen megegyezett az előző készülékével, vagyis:

Az USA-ban alig kellett 2 hét, és március 11-én az Apple elkezdte forgalmazni kint a készüléket, és újabb 2 hétre március 25-én nálunk is elérhető vált az iPad 2. Az árak itthon a következők voltak:

 

Jól lehet látni, hogy ami dollárban van kint, azt simán átrakták itthon euróba. Tehát az iPad 2 megjelenésekor csak szépen átváltottunk dollárról euróra.

iPad 3

Teljesen egyértelmű, hogy az iPad 3 árai kint továbbra sem fognak változni, ugyanúgy 499 dollártól már megkaphatjuk a legkisebb modellt. Azonban az itthoni árak már merőben eltérhetnek. Egyrészt, azóta változott az árfolyam, nem éppen számunkra pozitív irányba, másrészt pedig az Apple is emelte az itthoni árakat. Talán a dollár-euró átváltást tartani fogja az Apple, de nem hinném, hogy ugyanazt árat kapjuk majd, mint múlt évben, ha már most drágábban vásárolhatunk iPad 2-t, mint amikor megjelent.

Tehát míg az USA-ban ugyan azokkal az árakkal számolhatunk, hazánkban már több mint valószínű, hogy drágább lesz az iPad 3, mint 2011-ben az előző modell.

Végül a megjelenés. Szerintem tartjuk ugyan ezt az ütemtervet, mint 2011-ben, körülbelül 4 hétre rá fog hazánkban megjelenni az iPad 3 a bemutatástól számítva. Természetesen idén is lesz itthon iPad 3 Start, de ez most még nem aktuális. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Ne használjátok már ezt a dollárt átváltják euróra 1-1-ben elméletet. Az amerikai árak nettó árak, az európai meg bruttó. Ha az európaiból is leveszitek az áfát, máris nem lesz ugyanannyi.

  2. A lényegen nem változtat, a jelenlegi árfolyamok mellett a legolcsóbb kivitel is 145-150.000 körül fog alakulni ha igazak a hírek.

  3. na most néztem meg valutakalkulátoron!!!499 USD átváltottam EUR-ba és nemegész 364-re jött ki.Ez meg forintba is átváltva picivel több mint 103 ezer forintra jött ki!Szoval sztem hagyjuk ezeket a találgatásokat,mert ennyiért ugysem lesz kapható.Csatlakozom az elöttem szolóhoz,mert szerintem is 150 ezer körüli lesz a legkisebb változat!!!!Annyiért meg meg is veszem mert gondolkoztam már rajta hogy veszek egy iPad-et,hamár van van minden fajta mac cuccom.

  4. @gaaloliver: az amerikai ár az 499 + adó. tehát a 499 az csak nettó ár. tehát azt hiába számolod át, ha az adott szövetségi államtól függő adót még nem adod előtte hozzá.

  5. @Jadeye: 9-19% tax államtól függően, én ezért vásárolok Californiában ott kevés az adó… 🙂

  6. Ja és itt, kis hazánkban (Neverland) már 27% az áfa 🙁

  7. @draft:

    Fl 6-7% 🙂

  8. Szerintem az átváltás alatt a pénznem kicserélésére gondolt a szerző, azaz ami kint 499$, az itthon 499€. És ez így már egyből “reális” árat eredményez.


Add a Comment