fbpx Skip to content

Az Apple 2011 októberében mutatta be a digitális asszisztensét, ami mára már rendkívül népszerű azon külföldi országokban, ahol az emberek anyanyelvükön is tudják használni.

Siri

Sajnos magyarul továbbra sem érhető el a Siri, de már tudunk diktálni a telefonunknak, vagy az óránknak is az anyanyelvünkön. Előbb-utóbb talán Siri is megért majd minket. Visszatérve az eredeti kérdéshez, vajon Siri tényleg tudja-e mindazt, amit a reklámokban látni? Erre kereste a választ Marques Brownlee az alábbi videóban.

Ahogy láthatjuk, igen, de MKBHD is elmondja, hogy valójában Siri nem ilyen gyors. Ugyan rengeteget fejlődött az utóbbi időben, még mindig többet kell várni rá, mint azt a videókban láthatjuk, és erről egyébként a reklámok végén tájékoztat is minket az Apple. Mindenesetre Siri egy nagyon fontos technológiája az Apple-nek, azért is, mert a HomeKites okos otthonunkat akár hanggal is irányíthatjuk, illetve jövőre a HomePod segítségével még könnyebb lesz használni ezt a funkciót, hanggal vezérelni a lakásunkat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Szerintem szégyen hogy Magyarország beletartozik azon országokba ahol a legdrágábbak az Apple keszülékei. De a siri még most sem tud magyarul 🙁 kicsit túltoltolták szerintem a kisfilmet!

  2. Mondjuk vezetés közben mennyire frankó lenne egy sms vagy üzenetet elküldeni siri segitségével. Vagy olyan funkciókat elérni ami nem megengedett vezetés közben! Egy ilyen reklámfilmel szerintem a siri jelentösege sokkal nagyobbat nőne a felhasználók szemében!

  3. @boki1981: hazánkban 27% az ÁFA. ez nyomja rá a bélyegét az árra. Siri anyanyelvi elérhetősége független attól, hogy mennyibe kerül az adott országban a készülék. nem hazánk az elsődleges célközönség az Apple szemében, hanem az USA.


Add a Comment