fbpx Skip to content

Az Apple nemrég kiadta a macOS High Sierra első nyilvános béta verzióját, azóta pedig a napokban megjelent a második béta verzió is. A macOS ősszel megjelenő, új változata számos újdonságot rejt, amiről most videó is készült.

macOS High Sierra

Ebben az évben a legnagyobb változás az APFS fájlrendszer, amely nagyobb teljesítményt és natív titkosítást biztosít, és már egy ideje elérhető az iOS-ben, a watchOS-ben és a tvOS-ben is. Az új operációs rendszerben a Metal továbbfejlesztett verziója, a Metal 2 dolgozik, ami növeli a grafikus teljesítményt, valamint az animációk jelentősen gyorsabbak és akkumulátor kímélőbbek.

A macOS High Sierra H.265 video kodekkel rendelkezik, ami 40%-kal jobb tömörítési teljesítményt nyújt, mint elődje. A Fotók alkalmazást továbbfejlesztették, többek között egy új oldalsáv áll rendelkezésre frissített szűrőkkel. Az arcfelismerés is javult,  illetve amikor a felhasználók arcokat adnak hozzá, a címkék automatikusan szinkronizálódnak az összes bejelentkezett iCloud eszköz között.

A Fotók alkalmazásban a szerkesztés is könnyebb lett, az új eszközök közé tartozik a görbe, valamint a szelektív színmódosítás is. További újdonság, hogy a fotók automatikusan szinkronizálódnak más fotószerkesztő alkalmazásokkal, ilyen például a Pixelmator és a Photoshop.

A macOS High Sierra-ról bővebben ebben a cikkben írtunk már korábban: WWDC17: az Apple bemutatta az új macOS High Sierra-t.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Remélem kijavítják azt a bosszantó night shift hibát, hogy néha nem hajlandó kivenni a képernyőt a night shift üzemmódból másnap mikor kinyitom a kijelzőt. Az értesítési sávon látom, hogy a night shift már ki van kapcsolva, de a kijelző mégis sárga… kattintok, bekapcsolom a night shiftet, majd ki, és akkor szép fehér lesz. Szóval így nem sokat ér az automata night shift. Ugyanakkor iOS-ben hibátlan iPhone-on és iPad-en is.

  2. van az apfs-en keresztul meg a fotokon kivul olyan altalanos dolog ami miatt erdemes lesz feltenni? a sierra sem volt tul nagy elorelepes…

  3. @kchris: maga az APFS az eléggé nagy előrelépés.

  4. @Jadeye: Ha a Sierra sem vol előrelépés a Sirivel, tabokkal, tárhely optimalizációval, akkor szerinted egy APFS az lesz? ????

  5. @ef-dani Szerintem új játékokra gondol a Start menüben meg a hasonló, napi szinten használható dolgokra, amik lekötik az embert.. ????????


Add a Comment