fbpx Skip to content

A 2017-es év akkumulátor szempontból szempontból eddig teljesen jól indult. Túl vagyunk már a hírhedt Samsung Galaxy Note 7 esetén, a kikapcsoló iPhone 6s-eken és az égből aláhulló GoPro Karma drónokon is. Mindegyik esetben akkumulátorral volt gond és ahogy látjátok, nemcsak régi készülék telepével lehet gond, hanem a vadi újakéval is.

Épp a minap a kondiban az egyik barátom mutatta az iPhone 5-ösét, ami már az ötödik életévét tapossa, hogy bizony a kijelző elkezdett kinyomódni és nem értette, hogy mi a gond. Gyorsan felvilágosítottam, hogy nem csodálkozzon, hogy egy ilyen idős készülék esetén az akkumulátor már egyrészt bőven nem hozza az elvárt üzemidőt, de még akár fel is púposodhat, ami komoly károkat is okozhat a készülékben. Szerencsére a probléma megoldása egy egyszerű akkumulátor csere, ami se sok időt nem vesz igény, se a pénztárcánkat sem terheli meg nagyon.

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. A gyors merülésen túl előfordulhatnak olyan problémák is, melyek egyértelműen az akkumulátor elöregedésére, meghibásodására utalnak, aminek egyetlen megoldása van csak, az akku cseréje. Ilyen problémák lehetnek a váratlan újraindulások, fagyások, a felhasználói beavatkozás nélküli kikapcsolások (ez legtöbbször hidegben szokott előfordulni) és akár a teljes használhatatlanság. A hibákért gyakran a nem megfelelő töltőadapterek a felelősek, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket. Az iPhone 6s-em érintett volt az akkumulátor problémában, de még anno a 3GS-em is akksi problémákkal küzdött, így sajnos első kézből tudom, hogy milyen bosszantó tud lenni, ha szeretett készülékünk nem úgy működik, ahogy annak kellene.

Amennyiben úgy érzed, már nem bírja olyan sokáig egy töltéssel a telefonod, érdemes az ebben a cikkben található lépeseket végigcsinálni, mert lehet, csak ennyi a gond. Az akkumulátor állapotának otthoni megtekintésére mi az iBackupBot mellett coconutBattery-t ajánljuk, melyekkel könnyedén ellenőrizheted, hogy telefonod akkumulátorában mennyi élet van még, illetve hány ciklust sikerült már beletöltened.

Az iPhone 4/4s szériától eltekintve az összes iPhone modell esetén az akkumulátorhoz a kijelzőn keresztül vezet az út. Ez a széria némileg eltér a többi iPhone-tól, ugyanis itt ha kijelző aljának kimozdításánál túl nagy erőt használunk, akkor elszakíthatjuk a Touch ID szalagkábelét, amivel ugyebár bukjuk a készülék egyik legjobb funkcióját, az ujjlenyomat olvasást. Az előlap kábeleinek épsége miatt mindenképp érdemes az előlapot leválasztani az alaplapról akkumulátor csere esetén is. Az akkumulátor ragasztócsíkokkal van rögzítve a házba, így először azokat kell kimelegíteni, hogy a helyére beragaszthassuk az új telepet. Ezután már csak össze kell szerelnünk a készüléket és ki kell próbálnunk, hogy minden rendesen működik-e. Mi az iSamurai-nál csak minőségi, kipróbált akkumulátorokat szerelünk be a készülékeitekbe, hogy úgy bírják, mint fénykorukban, a dobozból kikerülve.

A következő akciónkban az iPhone 5s akkumulátorokat cseréljük kedvezményesen (április 16-ig), a részletekért kattints ide. A csere mindössze 30 percet vesz igénybe és a jól megszokott 6 hónap garanciát vállaljuk rá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Én korábban körbejártam az akku témát de még most sem látok teljesen tisztán, ugyanis vannak a nagyon gagyi helyek (most így konkrétumok nélkül), van pl. a cikkben említett és van a – itt is direkt név nélkül – gyári szerviz, ez utóbbinál a többszöröse egy új akku ára. Ez alapján ebben bíznék de ott is azt mondták olyan, hogy gyári akku nem létezik. Hogyan lehet így új “gyári” akku a telefonban?

  2. @satti77: eredeti alkatrészeket kizárólag az Apple és hivatalos szervizpartnerei tesznek a készülékbe – az Apple ugyanis nem ad ki alkatrészt másnak. hogy a nevén nem nevezett gyári szervizben miért mondtak ilyet, azzal kapcsolatban ők tudnak felvilágosítással szolgálni. elképzelhető, hogy ők is épp arra utaltak ezzel, hogy a hivatalos szervizpartnereken kívül senki más nem tud eredeti, az Apple-től beszerzett akkumulátort beszerelni.

    új, gyári akkumulátor tehát kizárólag egy hivatalos szervizpartnernél végzett akkumulátorcsere esetén kerülhet a készülékbe.

    Magyarországon ezek a hivatalos szervizpartnerek: https://szifon.com/2017/02/21/gyakori-kerdesek-melyek-az-apple-hivatalos-szervizpartnerei-magyarorszagon/


Add a Comment