fbpx Skip to content

Én jóformán napi szinten használom a negyedik generációs Apple TV-met: elsősorban filmezésre a Synology NAS-ról, másodsorban pedig képeket és videókat rakok ki a többi Apple készülékemről a TV-mre.

4K Apple TV - ötödik generáció

Nekem körülbelül két és fél éve van 4K-s TV-m, már akkor úgy voltam vele, hogy a full HD-nak egyszer vége lesz. Nem volt egyáltalán drágább a 4K-s verzió, így a 3D helyett döntöttem a nagyobb felbontás mellett. Azóta egyedül a YouTube-on, és Nextflixen nőttek a 4K-s tartalmak, alig érhető el Blu-Ray formában 4K-s film, illetve az iTunes Store-ban sem vásárolhatunk 1080p-nél nagyobb felbontást. Úgy tűnik, az Apple fejleszt, és idén megérkezhet az új, 4K-s Apple TV.

4K-s, ötödik generációs Apple TV

1 hónapja már felröppentek azok a pletykák, hogy az Apple egy új generációs Apple TV-t tesztel, egyelőre még csak “J105” kódnév alatt. Azóta azonban több alkalmazás kiszolgáló szerverének logjában is megjelentek arra utaló nyomok, hogy az Apple tényleg dolgozik egy új Apple TV-n, ami akár idén ősszel meg is jelenhet. A Firi Games beszámolt arról, hogy az alkalmazásukat egy “ismeretlen” Apple TV-re is letöltötték már és használták rajta. A logokban arra lettek figyelmesek, hogy megjelent az “AppleTV6,2” és a “tvOS 11.0”.

Apple TV 4K

Hasonlóra volt már korábban is példa, mikor az iPhone 5s készülékek jelentek meg más cégeknél a fejlesztői logokban. Szóval abban már biztosak lehetünk, hogy érkezik új Apple TV, már csak az a kérdés, hogy mit tud majd?

Természetesen a 4K lenne a leglogikusabb lépés az Apple részéről, illetve a processzor és a tárhely bővítés. Mindhárom fontos szempont, mert jobb grafikus gyorsítóval és erősebb processzorral még több játék jelenhet meg a platformon. Múltkor írtunk arról, hogy továbbra is a játékok uralják a fizetős piacot, így logikus lépés lenne, ha az Apple TV-re még jobb játékokat fejleszthetnének a fejlesztők.

Mindenesetre a tvOS 11 miatt szinte biztos, hogy ez csak ősszel vagy később kerülhet majd a boltokba.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Synology NAS-ról milyen app-el játszol filmeket? Nekem a HD filmek akadoznak gigabites routerral?

  2. erre apple tv kell? sztem eroltetett. en vettem egy bananapi-t mindenre es a tv melle egy bananapi-t. nincs limitacio. a banana vezerli az okosotthont openhabbal futes meg hasonlok… apple fan vagyok de ha valahol nincs szukseg iosre es inkabb a limitacioit elveznem akkor nem azt valasztom, pedig majdnem megvettem.

  3. szamomra legalabbis.

  4. Sziasztok, tudtok-e segíteni az alábbiban:
    eddig ha bekapcsoltam az Apple TV-t, akkor azzal együtt bekapcsolt a Samsung Tv-m is. Valamiért néhány napja nincs így, mit sikerült szerintetek elállítani? Mi szükséges ahhoz, hogy újra előcsalogassam ezt a funciót? Előre is köszi!


Add a Comment