Hogyan használható az új OTP alkalmazás jailbreak mellett?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A pár napja frissült, új OTP alkalmazás jailbreak mellett alapból nem használható, és noha a legtöbb felhasználónak tetszik az új app, mely sokkal kényelmesebb kezelőfelülettel és ujjlenyomat-ellenőrző funkcióval is bővült, azonban az a régebbi rendszereket sem támogatja már.

Az iOS 7-et sajnos kivették a támogatott rendszerek listájából, és ha nem frissítjük az alkalmazást, a régebbi verzió akkor sem működik már. Ez azért sokak számára fájdalmas lehet, de úgy gondolom, hogy az OTP-nek van megfelelő statisztikája, és így mérlegelték, hogy ez hány felhasználó lehetett. A többség pedig egy sokkal jobb, fejlettebb alkalmazást kapott, bár a jailbreaket használók nem éppen lettek boldogabbak.

Természetesen jailbreakkel erre is van megoldás. A Cydiából három kiegészítő is letölthető erre a problémára, hogy azok az appok, amik jailbreak elleni “védelemmel” vannak ellátva, ne tudják, hogy a készülék jailbreakelt.

Jailbreak “eltüntető” Cydiás kiegészítők

Általában a tsProtector-t szokták ajánlani, mert a trial verzióban egy alkalmazás megengedett, ami jelen esetben bőven elegendő lehet számunkra. A Flex 2 picit komplexebb, de ha nem működik a tsProtector, akkor azzal folytassuk. Az xCon-nal kapcsolatban nem találtam bővebb információt, esetleg, ha Te már próbáltad, írd meg hozzászólásként.

Úgy tűnik, hogy az OTP ezen nem tervez változtatni, mivel viszonylag kevés felhasználót érint. Így marad a fenti megoldás, ha szeretnénk használni az alkalmazásukat.

Android rendszeren az elmúlt napok keresése alapján egyébként ezt az APK-t ajánlják, de mivel nincs androidos készülékünk, ezért ezt nem tudtuk tesztelni.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Én csak arra lennék kiváncsi hogy mennyire kell félni adathalaszattol így hogy Jailbreakelt telefonon használok ilyen adatokat tartalmazó alkalmazást mint az OTP

 2. A 10.2.1 jailbreakelhető? Mert akkor fel tolom azt és csak tiszta fizetős tweakeket teszek fel. Amit gondolom sourceból teszek fel az nem minősül ismeretlen forrásnak

 3. @hszaby csak nem mindegy mikor csináltad a mentést. Ha jailbreakelve csináltál mentést az menthet Jailbreak összetevőket is. Ha Jailbreak nélkül csináltál mentést és azt állítod vissza az nem fog Jailbreak összetevőt tartalmazni és nem fog blokkolni az OTP alkalmazás.

 4. @Jadeye akkor amik fizetős tweakek azoktól nem kell felni jól értem? De vannak olyan tweakek amik nem fizetosek azokból hogy tudom meg hogy megbízható és nincs benne huncutság? Mondjuk a tweak adataiban van olyan hogy előadó vagy mi és amelyiknél van hozzá contact az megbízható? Mert nem mindegyiknél van contact

 5. Én csak gratulálni tudok azoknak akik megveszik több százezerért a telefont majd feltörik az ingyenes OPrendszert, hogy egy 2€ alkalmazást ingyen tudjanak telepíteni vagy legyen valami egyedi háttérképük.

  Nem értem az embereket….

 6. Én se értem az ilyen embereket mint te hogy fogalmuk sincs az egészről akkor minek dumalnak? Ugyanis nem az ingyenes alkalmazasert törik fel a telefont hanem a tweakekert, azokért a kényelmi és opcionális lehetőségekért amit az Apple a 100 ezer forintos telefonjában nem alkalmaz.

 7. Az egyetlen probléma a jailbreakkel, hogy telepítesz a telefonodra valami kínai programozó által összedobott megoldást, amiről igazából fogalmad sincs, hogy mit tartalmaz kód szinten azon kívül, hogy látszatra megnyitja a telefonodat. Mivel nem open source és a lehetőséged sincs meg hogy belenézz a kódba, így elég nagy felelőtlenségnek tartom azért a pár feltelepített extra funkcióért, amit el lehet érni vele.

  Az emberek 99%-a nem programozó, így csak idő kérdése, hogy mikor fog kibukni hogy a jailbreak az adataidat, tárolt jelszavaidat is küldözgeti Kínába.

  Persze akinek nem elég a gyári felállás, az eldöntheti, hogy megéri-e a rizikót egy két feature.

 8. Aki meg annyira hülye, hogy a cikkben is linkelt feltört APK-t telepíti az OTP hivatalos alkalmazása helyett, az meg is érdemli, hogy elvigyék minden pénzét. Honnan tudod, hogy mit raktak még bele?

 9. @Jadeye Van valami trükk arra hogy az összes cydia tweaket és alkalmazást az összes összetevőivel letörölni de a Jailbreak megmaradjon?

 10. Ez jó lenne ha lenne. Meg az a gondom amit már korábban írtam hogy indokolatlanul mindig fogy a ram-om. Mindig nézem és mindig kevesebb pedig nem használok semmit egyszer csak elkezd telni a memória. Az iCleaner mindig töröl 80-90 megát de akkor is egyre kevesebb a hely

 11. @Nrbrtbgg: az iOS maga kezeli a memóriát. totálisan felesleges vele foglalkozni, a sok memóriafelszabadítás pedig még csak lassíthat a rendszeren, mert újból be kell töltenie ezt vagy azt, ami egyébként ott lenne a memóriában.

 12. @Jadeye szerinted azzal mit lehet csinálni hogy vettem korábban egy tweaket. A SmartTap-ot vettem meg mikor felraktam a ios 10-et csak akkor meg valami nem volt jó a tweakkel és lincens mindig kidobott ekkor le is töröltem meg keres nélkül automatikusan visszautalták a pénzt. Viszont frissítve lett és most meg már nem tudom megvenni mert vásárlásnál kiírja hogy a vásárlás állapota visszautalt. És az adott e-mail cimemhez folyamatosan ezt írja és más lehetőség nincs. Nem tudom megvenni a tweaket.

 13. Akár fizetős egy jailbreak tweak, akár nem, bármit csinálhat a telefonoddal és az adataiddal, mert a jailbreakkel pont az alkalmazások és a fájlok közötti átjárhatóságot engedélyezed. Kb admin jogot adsz mindennek.
  Akár egy AppStoreos alkalmazás is csinálhat bármit a készülékeden, ha jb van rajta. Kb ios 8-9 óta nincs értelme a jb-nek, főleg nem az ilyen appleid-vel mókolósnak, ami meg sem marad egy restart után..

 14. Jadeye, igen ez igaz, de ha pl valaki feltört egy AppStore alkalmazást, feltöltötte a netre és te azt telepíted, hogy ne kelljen fizetni érte pl, akkor abban ugyanúgy benne lehet már valami rosszindulatú kód, ami nézi, hogy van-e jb a telefonodon és akkor lefut.
  Szerintem hatalmas biztonsági probléma jailbreakelni a telefont, mert onnantól nincs korlátozás, bárki megtehet bármit, az egyszerű felhasználónak meg fel se fog tűnni. Ha lenne mondjuk egy olyan, mint a supersu droidra, hogy apponként lehetne rootot adni az növelné a biztonságot, csak nem tudom, hogy ilyet lehetne-e.

 15. @Jecy: egy alkalmazás binárisát nem lehet csak úgy módosítani. tudtommal ilyesmire eddig még nem volt példa.

  egyéb iránt az App Store-os alkalmazások jailbreak nélkül is kaphatnak hozzáférést egy csomó mindenhez, ergo legtöbbször szükségük sincs arra, hogy jailbreakelt készüléken garázdálkodjanak mondjuk egy névjegyzék behúzásához.

  mellesleg ha nem warezol valaki, akkor ez a tört alkalmazásos probléma értelemszerűen fel sem merül. nem kell warezolni. a kenyeret sem lopod a boltból.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!