fbpx Skip to content

A jailbreak használatának kérdése mindig is megoszlott az emberek között, van aki elutasítja, és van aki nem is tudná elképzelni mindennapjait nélküle. Ez hasonló ahhoz, mint amilyen az autóknál a tuningolás. Van, aki nem szeretné megpiszkálni a kocsiját, és a gyári állapot híve, viszont van, aki mindenféle tuninggal szereli fel a járgányát, a nagyobb teljesítmény elérése érdekében.

Tény, hogy a jailbreak miatt a készülékünk garanciális javítását az Apple és a hivatalos szervizpartnerek elutasíthatják, viszont egy restore segítségével vissza tudjuk állítani azt a gyári állapotba, így a korábbi jailbreaknek nyoma sem marad, tehát aggodalomra semmi ok. De nézzük inkább a pozitív dolgokat.

A jailbreakről az első, ami az eszünkbe juthat, az talán az ingyen letölthető alkalmazások és játékok lehetősége, noha a jailbreak önmagában ezt nem teszi lehetővé, és soha nem is tette, ahhoz mindig is egy külön kiegészítő telepítése volt szükséges. Viszont ettől függetlenül sokaknak továbbra is ez az elsődleges szempont a jailbreakre, hogy ingyen tölthessenek le fizetős alkalmazásokat. Igaz, hogy a 80 eurós iGO már a necces kategóriába tartozik, de azért az 1-2 eurós alkalmazások szerintem mindenki számára vállalható árúak, és ha a magyar fejlesztésekre gondolunk, akkor pedig ennyivel minimum honorálhatjuk a hazai iOS fejlesztőket.

A jailbreak elsődleges célja kezdetektől fogva a különböző modding, szoftveres módosítások lehetővé tétele volt, mint például a kinézet megváltoztatása és egyéb hasznos kiegészítők, extrák hozzáadása, amiket az iOS alapból nem tartalmaz. Ezek az úgynevezett tweak-ek segítenek nekünk, hogy egyrészt teljesen egyedivé varázsoljuk készülékünket, másrészt pedig hogy megkönnyítsék mindennapjainkat a különböző programok, módosítások segítségével. Ezeknek a kiegészítőknek a tárháza a Cydia, melyben rengeteg ingyenes tartalom van, de találkozhatunk fizetős programokkal is.

A következő videóban 100 darab tweak-et, illetve lehetőséget mutatnak be, hogy mit lehet még kihozni a készülékünkből. Érdemes mindenkinek megtekintenie, mert még én is találtam olyan tweak-et, amit eddig még nem is láttam, nem is ismertem.

Aki a tweak-ek neveire kíváncsi, az ezen az oldalon megtalálja a teljes listát, mely a név és a leírás mellett videós illusztrációt is tartalmaz mindegyikről, így egyből meg is nézhetjük, hogy melyik valójában mire is jó, és hogyan használható.

Olvasd el a hozzászólásokat is

107 Comments

  1. Meg még lehetne még vagy 200 okot adni hogy,miért érdemes ! Én sokat járok Ausztriába és ott rengeteg embernek van iPhoneja,mindig szoktam kérdezni hogy fent van nekik a Cydia? De 99%-k az sem tudja hogy mi az.
    Egy kérdés… Most vettem meg az új Apple TV-t 1080p ! Azt lehet már jailbreakelni?

  2. @Jadeye: Lehet sokan kérdezik, de mostanában nagy csend van e körül. Igazából vártam hogy legyen valami jailbreakes cikk hogy megkérdezhessem 🙂
    Szóval van e valami hír az A5 -ös 5.1 -es jailbreakről, bármi kis infómorzsa jól jönne. Mert heteket mondtak, de már hónapoknál járunk lassan.

  3. nekem meg folyamatosan valami hibát dob ki ma cydia mi lehet a gond 😀 valami maulaity fix vagy mi az istenre panaszkodik 😀 ?

  4. Tud róla valaki, hogy a Iphone 4 5.1- et mikor lesz jailbreak ?

  5. @takacspeter: Sima iPhone 4 5.1-re van jailbreak.

  6. @Jadeye: A Szifon.com appról van valami infó ?Mármint úgy értem lesz e frissités mert,ha lesz a komment írás lehetőségének és a keresőnek piszkosul örülnék ugyanis a Safari igen lassan tölti be a szifont

  7. Hello az a kérdésem hogy adott 1 iPhone 3Gs újboot 5.0.1 untethered jb na most ha bemegyek a beállítások/általános/visszalitás menüpontba

  8. És ott rá nyomok az összes beállítás törlésére akkor elmegy a jb??

  9. @buksikka: A “manualy fix” azt azt jelenti, hogy van egy olyan probléma amit nem tud automatikusan javítani és neked kéne megcsinálni. 🙂

    Amúgy én is azok közé tartozom akiknek kell a jailbreak. Az Apple regeteg korlátozással látta el az iPhone-t. Így viszont tényleg olyan lesz amilyennek lennie kell.

  10. @Jadeye: Az jó sok sikert 🙂

  11. “Igaz, hogy a 80 eurós iGO már a necces kategóriába tartozik”
    Ezzel legitimizálod a drága alkalmazások eme megszerezhető módját. Ne írj ilyet.

  12. @Belnir: már miért legitimizálna ezzel bármit is? csak az van leírva, hogy a 80 euró már necces. de azt senki nem mondta, hogy akkor inkább warezolnod kéne. csak annyit, hogy az azért már drága.

    és akár tetszik, akár nem a többség azt sem tudja, mire jó egyébként a jailbreak, csak azt látja, hogy a haverja ingyen töltöget bármit. egyáltalán nem a 80 eurós iGO-t töltögetők a túlnyomó többség, hanem akik azon pörögnek, hogy egy 200Ft-os angry birds-ért nehogy már fizetniük kelljen.

    abba kár belemenni, hogy ez minek köszönhető pontosan, de ameddig a jailbreaktől parázók nem azt kezdték hangsúlyozni, hogy a jailbreak az csak warez lehet, addig nagyon kevesen warezoltak. de azzal, hogy a warezt kezdték emlegetni, jelentősen megnőtt az az iránt érdeklődők száma, és azok is jailbreakelni kezdtek, akiknek egyébként eszükbe sem jutott. avagy a negatív célzatú reklám is reklám, és ezzel pont azt érték el, ami ellen fel akartak lépni.

  13. Kellene egy cikk “100 ok, amiért nem érdemes jailbreakelni” címmel!

  14. @Jadeye: Egyet értek kár,hogy ez az egész idáig süllyedt.De az apple-nél is érdekes lehet.Egy részt az Apple kénytelen harcolni a jailbreak ellen a warez miatt,másrészt az Apple-nek kell a jailbreak hiszen ha csak megnézzük,hogy az Apple mennyi mindent bele rakott az iOS 5-be amit korábban csak jailbreak-el lehetett megcsinálni akkor rögtön látjuk,hogy azért a jailbreak egy útmutató az Apple számára.A kreatív tweak fejlesztők fejlesztenek egy ötletes adott esetben hasznos szoftvert ami,ha tetszik az almásoknak akkor bele írják az új oprendszerbe.Persze ahogy fejlődnek az iKészülékek és velük együtt az oprendszerek egyre több hiányosságot javítanak és végül tényleg eljutunk oda,hogy a jailbreak csak a warez miatt kell.Így persze az egész illegális lesz.

  15. @Belnir: Én nem buzdítottam ezzel a mondatommal senkit arra, hogy alternatív módon szerezze meg az alkalmazásokat. Csupán annyit akartam ezzel mondani, hogy a 80 eurós árcédula láttán meggondolja az ember, hogy befektet-e rá. És akkor még nem is kapunk teljes elérhetőséget mindenhez, hanem például egy traffipax és 3D-s csomag még 10-10 euró… Vagy akkor legyen 80 euró fixen és mindent megkapunk, vagy legyen 40 euró és akkor mindenki a maga kénye, kedve szerint megveszi, ami számára szükséges. De persze a T-Mobile és a Vodafone is biztosít az ügyfelek számára navigációs programot, nem az. 🙂 Csak abból a 80 euróból akár 80 darab alkalmazást, játékot is vehetsz.

  16. @Tian: ne feledd, hogy a 80 eurós alkalmazást 5 készüléken használhatod ám !

  17. Eddig én is jailbreakeltem de rájöttem ha valamiért fizetek akkor sokkal jobban bele tudom magam élni. Pl. nekem nincs bankártyám de adtam egy havernak 1.500ft-ot és elküldte az adott játékot ajándékként. Sokkal élvezetesebb így játszani mert tudod, higy megdolgoztál az áráért. Navigációt ingyen ad a t-mobile. Így már nem is kell a jailbreak. Ha viszont annyira kellene az a sok bizbasz akkor nem Apple-t vettem volna hanem Samsungot. Ez így egyedi és jó.

  18. Sziasztok! Remélem nem off:
    iPhone 3GS-t szeretnék jailbreakelni, és függetleníteni, utánna olvastam a dolgoknak, de biztosra megyek. Ha felrakom rá a 4.3.3-as iOS-t (custom) akkor azt tudom jailbreakelni jailbreakme-ről majd utánna cydiaból telepítem az ultrasn0w-t és kész? Ez működik régi és új ibootos készüléken is?
    Előre is köszi a választ!

  19. @nyosz: De hát a custom firmware jailbreakelt a telepítése után nem kell szórakozni a jailbreakme-vel.

  20. Régen ipad 1 meg az iphone is jailbreakelve volt, pl netmegosztás miatt.

    Ios 5 óta nem jailbreakelek. Sem ipadot sem iphonet. Nekem már nincs annyi előnye amennyi hátránya. Igy sokkal egyszerűbb az icloudot használni, frissíteni stb. Appshoppert használva pedig megvettem ami kell, összesen 15-20 ezer ft-ért.
    Nekem ez ennyit megért.

    Navi: nem kell 80 eurós navit venni. Sygic europa 20 eur volt. 6000 ft. És az egész család tudja használni.

  21. @Jadeye:

    Én is ilyen voltam, nemrég vagyok iphone tulaj, kb egy fél éve, és féltem feltenni a jb-t a telefonra, mert hack meg stb. Testvérem ismerőse aki régóta iphone tulaj felvilágosított mi is az a jb, és hogy semmi hátránnyal illetve problémával nem jár.
    ki is jb-ztem a telót, és tökre örültem, hogy innentől egy appot nem kell megvennem, mert ez a jb lényege, hát, a hetekben realizáltam hogy rettentő nagyot tévedtem, találtam pár tweaket amivel rettentően megkönnyítettem a telefon használatát, igaz programokat azóta sem vettem rá, de ez nem zavar, a lényeg a kezelhetőség megkönnyítése lett már számomra, egy barátom mondta és igaza is lett: Míg a legtöbb ember azt látja hogy ingyen cuccok, addig kevesen veszik észre hogy szabadságot hoz el:)

  22. 5.1 alatt az untethered egy nagy szar. Nem raktam tele minden szarral, kb 3 programot nyomattam fel, mire úgy elszállt a telefon, hogy csak a restore segített.

  23. OFF: Van olyan App persze jb-re gondolok ami úgy elcs.eszi a szoftvert ,hogy nem ismeri fel a telefont a gép? Restorolni sem tudok,de tölteni meg tölt szval valószínű a szoftverhiba…

  24. OFF

    Sziasztok!

    Annyi a problémám, hogy 5.0.1-en vagyok és le szeretném venni a jb-ket, anélkül, hogy frissítsek 5.1-re van erre mos lehetőség..? iphone hangszóró OFF meghalt vinném vissza a t-mobilba, de nem akarok felfrissiteni átha megjavul.. 😀

    köszönöm

  25. ja 4s. ! nem szól az ipod se fülessel se anélkül.. kicsöng kicsöng de süket a telefon : ) köszönöm még1x!

  26. @samgar: 5.1-re nincs untethered, csak régi ibootos 3GS esetén.

    @lanw: szoftveresen ki lehet nyírni az iOS-t úgy, hogy nem tölt be, de azt DFU-ban mindenképp helyre tudod hozni egy restore-ral.

    @bubuyod: restore, és vidd vissza. nem lehetséges az 5.0.1-et visszatenni rá, de gyakorlatilag teljesen mindegy is lenne, mert ha hardveres, akkor úgyis új telefont kapsz. ha meg az 5.1-re való restore miatt megjavul, akkor legalább van egy működő telefonod.

  27. @Jadeye: Ha mondjuk 5.0.1-en vagyok a Redsn0w stitch opciójának a segîtségével készîtett speciális firmware-t se lehet vissza tenni ?Mindenképpen updatelsz ?

  28. @hSn0wQ: iPhone 4S és iPad 2 és iPad 3 esetén nem működik a stitch opció. de próbáld ki.

  29. @Jadeye:
    Nekem is tudnál segíteni?

  30. most nézem törölték

  31. @Jadeye: Ja tényleg az A5 processzor miatt.Elfelejtettem,hogy a Redsn0w nem műkszik A5-nél.Köszi.

  32. @nyosz: Most mondom neked másodszorra,hogy a custom firmware jailbreakelt tehát nem kell a jailbreakme-t használni.Már itt rögtön sántit a dolog.
    Amúgy az egész baseband függő.Hiába írod le,hogy milyen fw-re frissítesz nem lesz senki se okosabb.

  33. sziasztok..
    hatalmas gondom van…
    elromlott a be -ki kapcsoló gomb az Iphoneon… olvastam, hogy van progi amelyik tud szoftveresen restartolni. De ehhez Jailbreak kell.
    Igen ám, de nem tudok jailbreakelni, mivel nem tudok DFU módba menni, mivel a gomb nem működik..
    Ha valaki tud egy megoldást megköszönném! Pontos leírás jó lenne. tehát a jailbreakre és a szoftveres restartra is várok javaslatot.
    Iphone 3GS ről van szó. 4.2.1
    várom a válaszokat

    Kösz előre is.

  34. @hSn0wQ: tudom h bb függő, de a redsn0w-os custom is tartalmazza már a cydiát? azt hittem az után még kell jailbreakelni….
    @Jadeye: elírtam mégse törölték 🙂 ott van feljebb

  35. @nyosz: Igen tartalmazza a Cydia-t.A custom fw-t akármivel csinálhatod tartalmazni fogja a Cydia-t.De senki nem tud neked addig segíteni amíg nem mondod meg a baseband-ed verzióját.A firmware-ből nem lehet megállapítani,hogy függetleníteni lehet e ?
    Úgy tudod megnézni a baseband verzióját,hogy bemész a settings—->general—->about-ba és leolvasod a moden firmware elötti számot.De azt gondolom,hogy a szolgáltatón keresztüli fúggetlenítés jobban megéri.

  36. Off!

    Sziasztok.

    Adott egy 4s. Kínai utángyártott gagyi átalakítóval töltöm szegényt. Az eredeti az angol. Eléggé melegszik a teló töltéskor. Nem gáz szerintetek? Nem szeretnék kinyírn az akkut idő elött…

    Köszi.

  37. Hmmm…DFU-ba annyit ír a win,hogy az usb eszközt nem lehet felismerni! Normál boot-nál meg nem is érzékeli a gép..Ezért gyanakszom a szoftverre amit végérvényesen kinyírt valamit amit dfu-ba sem tudok helyretenni,mert ugye hiába tallózom be neki a driver-t semmit nem reagál rá :’-(

  38. @godan: minden töltővel melegszik, de akkor ne használd a kínait. a töltők feje cserélhető.

    @lanw: olyan nincs, hogy egy szoftveres módosítás egy hardveres funkciót ki tudjon nyírni. telepítsd újra az iTunes-t, leszedve minden Apple szoftvert, különös tekintettel az Apple Mobile Device Support-ra.

  39. @Fotto68: Hát ha nem jailbreakelt akkor nyugodtan szervízbe viheted.
    Ha pedig nem akarsz szervizet akkor próbálj 4.3;4.3.1;4.3.2;4.3.3;4.2.6;4.2.7;4.2.8 ezen firmware-ekből valamelyikre frissíteni és akkor használhatsz jailbreakme-t.

  40. @hSn0wQ: 4.2.6, 4.2.7 és 4.2.8 sosem volt GSM-es iPhone-ra, kizárólag CDMA iPhone 4-re. egyébként meg SHSH nélkül nem fog neki menni amúgy sem.

    @Fotto68: a szervizünk meg tudja javítani a gombot, és kész, felesleges vacakolni vele.

  41. @hSn0wQ: @Jadeye:
    Modem verzió: 05.11.07 akkor ez új bb-es nem? Akkor mi a teendő? Köszi h segítesz!

  42. @nyosz: ez nem új baseband. ez jó régi. de ha 3GS, és így van lehetőséged 5.x-et feltenni, érdemes lenne azt választani. persze a baseband elég régi, így azzal még a 4.3 magasságában is lesznek gondok, azt frissíteni kéne 05.13.04-re, ami az utolsó, függetleníthető gyári baseband.

    de mielőtt ebbe jobban belebonyolódnánk: mihez van SHSH?

  43. @Jadeye: Korábban kérdeztem már tőled csak nem válaszoltál,hogy ha én nem feltétlenül a legújjabb fw-re akarok frissíteni,hanem korábbira akkor,hogy szerzek SHSH-et.

  44. @Jadeye: De hát ezek szerint,ha jól értelmeztem a cikket akkor például a 4.3.3-hoz már nem lehet shsh-t szerezni.Igazam van ?

  45. @Jadeye:
    Úgy nézem cydiaban (fent) hogy 3.1.3 felett az összes rajta van, illetve most a 3.1.3-as iOS van rajta, hogy tudnám feltenni rá az újabb bb-t?

  46. @hSn0wQ: ahogy a cikkben is le van írva: semmi olyanhoz nem lehet utólag szerezni, amit az Apple már nem ír alá. partial blob is csak az éppen a készüléken lévő iOS verzióhoz tölthető le a készülékről magáról a redsn0w fetch opciójával.

    @nyosz: gyári 4.0 vagy 4.0.1 vagy 4.0.2 segítségével, ha ezek bármelyikéhez van SHSH. aztán utána redsn0w-val készült custom 5.0.1, amit pwned DFU-ban kell feltenned, így megmarad a 05.13.04-es baseband, majd jailbreak, és ultrasn0w a cydiából, és kész. de ha egyedül nem megy, meg tudjuk csinálni neked. ez esetben írj egy emailt.

  47. @Jadeye:
    Köszi szépen! Vidéki vagyok, megpróbálom magam. Akkor redsn0wban régi bb-s customot kell csinálni ugye, mikor megkérdezi a custom elején, hogy ez új bb-s e ott NEM-re nyomni?

  48. @Jadeye:
    magyarol ez kell: NO_BB_OLDROM_iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore

  49. @Jadeye:
    Akkor ezt benéztem, ez **949, azaz új ibootos, akkor rossz a custom, köszi!

  50. @Jadeye: Ezzel meg fogalmaztad a következő kérdésemre is a választ (mi az a partial shsh blobs).Az még a kérdésem,hogy a partial shsh blobs-ot tiny umbrella is letudja szedni nem ?

  51. @Jadeye:
    0xE8000065 hibát dob ki az iTunes csatlakoztatás előtt, még nem csináltam vele semmit, xp alatt

  52. @nyosz:
    megoldódott, kikapcsoltam, majd be az iphonet, miközben az itunes futott…

  53. @Jadeye:
    valami gond van, elkezdtem felrakni a 4.0-s fw-t de megállt az itunesba illetve az iphoneon a “csík”, mi a gond, kérlek segíts!

  54. @nyosz: sikerült azóta?

  55. @Jadeye:
    nem ugyan ott áll nem nyúltam hozzá….

  56. @nyosz: a telefonon kb hol állt meg a csík?

  57. @Jadeye: kb 65-70%

  58. @Jadeye:
    itunes hibaüzenet nincs

  59. @nyosz: Mióta áll a telefonod ?

  60. @nyosz: az a baseband frissítésének megkezdése előtti rész. ha továbbra sem mozdul semerre, zárd be az iTunes-t, és utána próbáld újra az egészet. simán meg kellene csinálnia.

  61. @hSn0wQ:
    lassan egy órája…….

  62. @Jadeye:
    tinyumbrellaval kell csinálnom valamit?

  63. @Jadeye: itunest csak úgy nem engedi bezárni? feladatkezelővel bezárjam?

  64. @nyosz: Fut a TSS server ?Csak tippelek mi lehet a gond.

  65. @nyosz: na, sikerült?

  66. @nyosz: Én is erre vagyok kiváncsi.Sikerült ?

  67. @Jadeye: @hSn0wQ:
    NEm sikerült még, tinyu-ban előszőr elfelejtettem benyomni a TSS server-t de utánna azzal próbálkoztam, és úgy is ugyan ott megállt, ilyenkor amúgy mi a normális megáll bb frissítésnél valameddig? Tinyumbrellaben miket kell az advanced fül alatt kipipálgni???

  68. Jadeye:Megpróbáltam 3 másik gépen is amin előzőleg nem volt itunes,de továbbra sem ismeri fel sem dfu-ba sem normál boot-nál 🙁

  69. @nyosz:Nem lehet,hogy rossz a gyári firmware amit letöltöttél ?Esetleg próbálj meg mindent ujra tenni ami Apple.Vagy próbáld meg más gépen !Ha ez se megy akkor lehet,hogy hardveres hiba.És figyelj a TSS server-e !

  70. @nyosz: Esetleg próbáld meg nem windows-on csinálni vagy próbáld más windows-on.Ha jó a firmware és rádásul gyári akkor fel kéne mennie.

  71. @hSn0wQ: @Jadeye: na, win7 alatt átment a holtponton:) reménykedek. Akkor ha ez megvan redsn0w pwnd dfu, custom (új iboot-os), cydia, ultrasn0w, köszi, ha van valami jelentkezek!

  72. @lanw: ha van az ismerettségi körödben mac, akkor nézd meg azon. meg másik kábellel. de lehet, hogy hardveres. esetleg hozd be a szervizünkbe, megnézik a kollégák.

    @nyosz: sikerült?

  73. @Jadeye: @hSn0wQ: fent van a 4.0-s fw, próbállom feltenni a 5.0.1 es customost itunessal, de 11es hibát dob ki, tinyu. tss fut, nem tudom mi a baja

  74. @Jadeye: @hSn0wQ:most továbblépet, most megjelenik a csík (csak az iphoneon) és 10es hibát ír ki

  75. @Jadeye: A számbol vetted ki a szót. 🙂

  76. @Jadeye:
    sikerült!!! nagyon köszönöm!@hSn0wQ: neked is!
    Viszont most az aktiválásnál megakadtam, elvileg tmobilos a telo, de nem fogadja el a t-s kártyát, ötlet?

  77. @Jadeye: megvan a hiba t-s de nem itthoni, hogy lehet hacktiválni?

  78. @Jadeye: eredeti sim nincs, csak hacktiválás jöhet szóba:( sn0wbreez?

  79. @nyosz: Mi van ?A Sn0wbreeze ugyanúgy custom fw-t készit.Ha Redsn0w-ban készítettél már custom-ot mit akarsz még a Sn0wbreeze-től ?
    Már telepítetted a custom-ot vagy nem ?

  80. @Jadeye: baseband preservation mode kell? vagy expert mode?

  81. @Jadeye: Tényleg ?Ezt nem tudtam köszi !

  82. @nyosz: Bocs akkor félre vezettelek.

  83. @Jadeye:
    redsn0w jb a custom fw-el? majd sam cydiaból? majd redsn0w deactivate stb?

  84. @Jadeye: vagy simán amikor a jailbreak és a extras menüpontokból kell választani a legelején ott a jb?

  85. @nyosz: ha most fentvan a custom 5.0.1, akkor már csak a jailbreak gombra kell rányomnod, és követni az utasításait. nem kell extras, nem kell semmi. a SAM tud deaktiválni is, így ahhoz nem kell a redsn0w.

  86. @Jadeye: magyarul csak cydiaból felteszem és kész?

  87. @nyosz: hát úgy azért nem, mert még be kell benne állítani, hogy milyen szolgáltató kártyáját szimulálja, meg hogy deaktiválja a készüléket.

  88. @Jadeye: lehet egyszerre több szolgáltatóét is szimulálni?

  89. @nyosz: nem. egyszerre csak egyet. vagy hagyd automatikuson, de az nem nagyon jellemző, hogy sikerül.

  90. @Jadeye: beállítom, hogy ország és carrier szerint keressen, be is állítom, mo. vodafone, sim id amit kiad (egy darab) de nem talál szolgáltatót…

  91. @nyosz: ez nem függetleníti, ahhoz az ultrasn0w kell, ez csak arra van, hogy az eredeti szolgáltatóját beállítva azt szimulálja, és így aktiválja az iTunes. de ez le van írva a linkelt cikkben. a magyar vodafone-t nem értem.

  92. @Jadeye: értem, feltettem rá az ultrasn0w-t is, rádugom gépre, de itunes ezt írja: this iphone cannot be used because the apple mobile device service is not started… nah most ez miért?

  93. @Jadeye: most jó, de itunes még mindig nem fogadja el a sim-et, ultrasn0w fen, sam beállítva, (azért voda, mert azzal akarják használni)

  94. @Jadeye: sikerült, félreértettem, azt hittem azt kell beállítani amelyik most benne van, bocsánat.
    Nagyon köszönöm a segítséget illetve a türelmet!@hSn0wQ: Neked is! Köszönöm!

  95. @nyosz: Szivesen máskor is 🙂

  96. nekem nagyon bejönn a post az lenne a kérdésem hogy az miét van hogy leszedtem aszem a autocorrection bar az idegesitet és letöröltem de ugyan úgy rajta maradt vagyis nem hanem már letöröltem de nem jó mert még mindig kiirja a szavakat de az nagyon idegesit pl.egy szót se tudok úgy leirni szval az hogy ez miért van hogy ugyan úgy müködik pedig le van törölve ??igy nem tom használni

  97. @iapple: Ilyen nekem is volt csak más tweakel.Erre nem nagyon van megoldás illetve nagyon macerás.Meg kell találnod azokat a fájlokat amikbe beleíródott és át kell írnod.De nem hiszem,hogy érdemes belekezdeni.Ha tudod akkor próbáld meg deaktiválni akár a settings-be akár máshol.Esetleg meg lehet nézni a /Library/MobileSubstrate/DinamicLibraries mappát vagy a /Applications mappát hát ha van esetleg app mappája vagy .dylib esetleg .plist fájl róla.Azokat érdemes törölni.
    De mondom macerás.


Add a Comment