fbpx Skip to content

Az Apple minden év végén kiválasztja az általuk legjobbnak, leginnovatívabbnak tartott alkalmazásokat és játékokat készüléktípusok szerint, és így iPhone, iPad, Mac, Apple Watch és Apple TV kategóriában hirdet nyertest.

Az ilyenfajta kiemelés nem jár semmi külön díjjal, de a fejlesztőknek egy ingyen reklámnak tökéletes, amivel garantáltan rengeteg új felhasználót tudnak szerezni és persze az alkalmazás leírásában is jól néz ki, ha valamelyik évben a legjobbnak ítélte az Apple. Nézzük is végig készülékenként, hogy melyek lett az Apple szerint 2016 legjobbjai. A lista országonként eltérő lehet.

iPhone

Az év alkalmazása – Prisma

A közösségi média az elmúlt hónapokban tele volt és még most is elég sok olyan képpel találkozhatunk, amiket a Prisma segítségével a felhasználók valamilyen ismert képzőművészeti stílus jegyei szerint átalakítottak. Erről az alkalmazásról már többször is írtunk, legutóbb már videós támogatást is kapott.

[appstore id=”1122649984″]

Leginnovatívabb alkalmazás – Bear

Amennyiben egy letisztult kinézetű, de nagy tudású szövegszerkesztő, jegyzetelő alkalmazást keresel, ami szövegíráson túl számos más dologra is képes, akkor a Bear személyében lehet, hogy megtaláltad a tökéletes választást. A jegyzeteket egymáshoz tudod linkelni, aki markdownban szereti a szöveget formázni, az nyugodtan megteheti és ez még csak az alkalmazás tudásának tört része. Az iCloud szinkronizációnak köszönhetően pedig ott folytathatod az egyik készülékeden, ahol a másikon abbahagytad.

[appstore id=”1016366447″]

Az év játéka – Clash Royale

A Clash Royale győzelmét egyszerűen nem értem. Tudom, hogy rengetegen játszanak vele a buszon, metrón, bárhol utazás közben, vagy a Supercell másik játékaival, a Clash of Clans-zal és Boom Beach-csel, de nem értem mit szeretnek benne. Az biztos, hogy rengeteg letöltést és alkalmazáson belüli vásárlást generálnak, de engem úgy ahogy van, taszítanak a játékaik. Ebben a játékban is mindenféle kártya segítségével tudjuk a kis bázisunkat és katonáinkat fejleszteni, hogy legyőzhessük a szemben lévő ellenfelet.

 

[appstore id=”1053012308″]

Leginnovatívabb játék – Reigns

A Reigns sokkal jobban megérdemelte a díját, mint a Clash Royale. Ez egy kártyaalapú szerpejáték, amiben egy király bőrébe kell bújnunk és a játék sikerének a kulcsa nem abban rejlik, hogy mennyire vagyunk ügyesek vagy gyorsak, hanem hogy milyen döntéseket hozunk. Döntéseinkkel fenn kell tartanunk az egyensúlyt, nem lehetünk túl könyörületesek se, de a zsarnokságnak hamar rossz vége lesz és még akár a király is a máglyán találhatja magát.

  

[appstore id=”1114127463″]

iPad

Az év alkalmazása – Memrise

Az idegen nyelvek tanulása és tudása a mai világban elengedhetetlen, viszont sokunknak nincs ideje vagy pénze, hogy különtanárhoz vagy tanfolyamra járjon, így maradnak a mobilos alkalmazások. A Memrise játékos módon segít bővíteni a szókincsünket képekkel és kvízekkel. Az alkalmazás alapból ingyenes és rendszeresen frissítik is, viszont komolyan csak alkalmazáson belül megvásárolható csomagokkal tudjuk még jobban fejleszteni a nyelvtudásunkat.

[appstore id=”635966718″]

Leginnovatívabb alkalmazás – Timepage

A Moleskine fejlesztőcsapatának letisztult naptár alkalmazása lett 2016 leginnovatívabb alkalmazása iPadre. Sokan vannak, akik meetingről meetingre élik mindennapjaikat, ezért nekik nagyon fontos, hogy legyen egy jó naptár alkalmazásuk, ami támogatja a különböző naptárszolgáltatásokat; nem csúnya; számos hasznos információval látja el a használóját, mint például a várható időjárási viszonyok, forgalmi adatok, stb.

[appstore id=”989178902″]

Az év játéka – Severed

Az év játéka iPadre egy szerepjáték lett, de nem is akármilyen. Itt most a családunk megmentése a cél egy olyan mágikus világban, ahol levágott testrészeket kell gyűjtenünk és mindenféle szörnyeket legyőzni a siker érdekében.

[appstore id=”972657175″]

Leginnovatívabb játék – Chameleon Run

Akik szeretik a Temple Run-hoz hasonló endless run típusú játékokat, azoknak biztos be fog jönni a Chameleon Run is, ami nem mellesleg még Apple Design díjat is nyert korábban. A játék egy kézzel is remekül irányítható, köszönhetően annak, hogy a fejlesztője akkor találta ki, amikor épp el volt törve a keze és nem sok minden tudott csinálni. További érdekesség, hogy a fejlesztő színvak, a játék mégis vibráló neon színekkel dolgozik.

[appstore id=”1084860489″]

Mac

Az év alkalmazása – Bear

A fentebb már ismertetett Bear rendelkezik természetesen Mac-es verzióval is, ami szintén megkapta az év alkalmazása címet.

[appstore id=”1091189122″]

Az év játéka – Mini Metro

A Mini Metro abszolút megérdemelt módon lett az év játéka Mac-re, bár szerintem iPadre is simán befért volna. A Mini Metro-ban a világ számos nagyvárosának (London, Párizs, New York, Berlin, Melbourne, Hong Kong, Oszaka, Szentpétervár, Montreal, San Francisco, Sao Paolo, Kairó, Auckland) metróhálózatát gondolhatjuk újra. A játék során a folyamatosan megjelenő új megállókat kell bekötnünk a hálózatba úgy, hogy vagy új metróvonalat nyitunk vagy egy korábbit vezetünk el addig. A játék elején három megállót kell valamilyen módon összekötnünk, hogy a forgalom meginduljon.

[appstore id=”1047760200″]

Apple Watch

Az év alkalmazása – MySwimPro

Az Apple Watch Series 2 teljes vízállóságának köszönhetően nem meglepő módon az év alkalmazása egy úszással kapcsolatos app lett. Rengeteg futós alkalmazáshoz hasonlóan a MySwimPro is egyfajta edző app, amivel az edzéseink hatékonyságát, az eredményeinket növelhetjük, javíthatjuk, hogy minél gyorsabban minél többet tudjunk leúszni a kiválasztott úszásnemben.

[appstore id=”994386450″]

Az év játéka – Field Day

Az eredeti Apple Watch megjelenésének első napjától kezdve használom az órámat, de eddig alig párszor fordult meg a fejemben, hogy de jó lenne játszani rajta valamit. Az év játékát viszont itt is ki kellett választania az Apple-nek és a választásuk végül a Field Day-re esett, ami sarkítva nagyjából egy Farmville az órára.

[appstore id=”1120218161″]

Apple TV

Az év alkalmazása – Twitter

Az Apple TV a negyedik generációval nagyot lépett előre, hiszen végre nem csak egy kis doboz lett a tévé mellett, amivel áttükröztük a gépünk képét a tévénk képernyőjére. Végre alkalmazások és játékok futtatására is alkalmassá vált a saját App Store-jának köszönhetően. Elég fura, de az Apple a Twittert választotta az év alkalmazásának az Apple TV-re. Nehezen tudom magamat elképzelni, hogy leüljek a tévé elé csak azért, hogy átpörgessem a tweeteket. Akkor jól jöhet, ha épp mondjuk nézünk egy meccset, és közben megnéznénk mit gondolnak a közösségi oldal tagjai az eredményről, de ennél hasznosabb eset nem jut eszembe.

[appstore id=”333903271″]

Az év játéka – Riptide GP:Renegade

Sokat gondolkoztam, hogy érdemes lenne-e egy Apple TV vásárlása, hogy a tévén játszhassak konzol vásárlása nélkül, de végül arra jutottam, hogy nem, mert nem nagyon vannak olyan címek, amik miatt érdemes lenne beruházni erre a termékre. Az év játéka az Apple TV-re egy versenyzős játék lett, de nem a klasszikus autóversenyes fajtából, hanem egy turbózott sci-fi Jet Ski-s fajtából. Osztott képernyőn egyszerre akár ketten is játszhatjuk a játékot, de online multiplayerben akár nyolcan is összemérhetjük tudásunkat.

[appstore id=”1090577736″]

Te mit választottál volna az év alkalmazásának vagy játékának?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Tutuapp, Tongbu, 25pp, Airshou, Happy Chick, Gba4ios, iNDS, Ppsspp

    Ezeket használtam a leggyakrabban.
    Sajnos az áruházban ezek közül egyik sincs.

  2. Timepage nagyon jó, hasznos. Ha nem a IOS naptárt használod alapbeállításként, akkor viszont nem használható. Nem tudja importálni a másik naptár app-ban lévő bejegyzéseket.

  3. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jó az alapötlete a Clash Royalenak, de ezek a freemium fejlesztős/harci játékok iszonyat idegesítőek és frusztrálóak már csak az üzleti modell miatt is. Hitvány mindegyik, kivétel nincs, általában nagy ívben kerülöm őket és inkább a fizetősökből válogatok. A játék eleje mindig a beetetés, viszonylag gyors haladás, sikerélmény, aztán a játék előre haladtával egyre hosszabb várakozási idő és aránytalanul erősebb ellenfelek – hacsak nem fizetsz többször, nagyobb összeget. Őszintén sajnálom, hogy ezek mennek és egyre kevesebb a fix áras fizetős játék.
    A Severed tényleg jó, eredeti, megérdemelten nyert.

    Az Apple TV-s twitteren meglepődtem, én már azon is csodálkozom, hogy még létezik a program:) A Riptide GP meg jó tipp volt, a cikk hatására letöltötte és azt kell, hogy mondjam egész jól el lehet vele lenni, TV-n azért nagyon adja 🙂

    “Sokat gondolkoztam, hogy érdemes lenne-e egy Apple TV vásárlása, hogy a tévén játszhassak konzol vásárlása nélkül, de végül arra jutottam, hogy nem”

    Csak játékok miatt nem biztos, hogy megéri én is alapvetően filmek és tv okosítás miatt vettem, persze az is plusz pont, hogy egyben konzolt is kapunk. És azért azt is érdemes figyelembe venni, hogy olcsóbb mint egy X vagy PS. Igaz a játékok nem Uncharted 4 szintűek, de nem is 20 ezerért hanem max 1-2 ezer forintért vannak. Szóval, ha az arányokat nézzük, akkor megéri az árát. Jó, én Black Friday-n szinte féláron szereztem meg, így egy percig nem volt kérdés, megéri-e 🙂

  4. az év legjobb alkalmazásai a casino app-ok 😀


Add a Comment