fbpx Skip to content

Néhány havonta megjelenik egy–egy új fényképszerkesztő/filterező alkalmazás, ami felkavarja az állóvizet. Annyi ilyen alkalmazás van már az App Store-ban, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni.

prisma-cover

Ezek az alkalmazások sok esetben nem hoznak semmi újat, egyszerűen csak szebben, jobban, érthetőbben kínálják a már ismert funkciókat a felhasználóknak. A mai alkalmazáshoz is volt már hasonló, a Prisma mégis úgy adta a kezünkbe a különböző híres festők stílusának lehetőségét, ahogy más alkalmazások eddig csak kevesen.

prisma4

Bizonyára sokan észrevettétek, hogy ismerőseitek, hírességek, akiket követtek, érdekes, festményszerű képeket osztanak meg mostanában, hát ez a Prisma. Az alkalmazás június elején jelent meg, de akkor még elég kevesen használták, így még én se halottam róla, viszont kevesebb mint egy hónappal később már megjelent a 2.0-s verzió rengeteg újdonsággal, ami meghozta az alkalmazás sikerét. Olyan híres festők munkásságának jegyeivel tudjuk felruházni képeinket, mint például Van Gogh, Picasso, Levitan, Hokuszai, Mondrian vagy épp Munk és még sokan mások.

A Prisma lényeg, hogy festménnyé vagy festményszerűséggé tudja alakítani a képeket úgy, hogy híres művészek stílusát alkalmazza rájuk. Egy gyors elemzés után a jelenleg 35 különböző stílusból álló palettát aszerint rendezi, hogy az algoritmusa szerint melyik illene legjobban az adott képhez. Egy már elkészült képet is használhatunk, vagy az alkalmazással is fotózhatunk, de sajnos csak 1:1-es képarányban. Sok képszerkesztési lehetőségünk nincsen, de erre bőven van sok másik alkalmazás, így ez nem is akkora gond. Miután kiválasztottuk a nekünk tetsző stílust (sajnos nem a legfürgébb a töltés még 6s-en se) jobbra-balra húzással tudjuk a stílus intenzitását állítani kedvünk szerint.

prisma1 prisma2

A beállítások közt számomra fura módon a vízjel ingyen leszedhető – ami nagyon jó, csak mások ezért pénzt kérnek és így nem értem, akkor miért teszi rá alapból. Na mindegy. Továbbá az is beállítható, hogy automatikusan elmentse a képet, ha másik stílusra váltunk, ami szerintem egy idő után azt eredményezi, hogy a telefonunk csak ilyen képekkel lesz tele és már mi sem fogjuk tudni, melyik is tetszett. Az alkalmazásból egyből közzétehetjük a képet Instagramra és Facebookra, de persze a gyári megosztási panel segítségével a megosztási lehetőségek tárháza végtelen.

prisma3

A Prisma nagy hátránya, hogy csak négyzetes arányú képeket képes készíteni, ami már nem annyira divatos, főleg, hogy már az Instagram is elhagyta ezt egy ideje. Remélhetőleg egy soron következő frissítésben ez is meg fog változni. Ezt leszámítva egy remek alkalmazással van dolgunk, amivel szép dolgokat lehet csinálni. Persze túlzásba esni és ezentúl minden képünknél ezt használni nem érdemes.

[appstore id=”1122649984″]

Neked melyik a kedvenc stílusod a Prisma esetén?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Tenyleg jokat kilehet belole hozni, foleg nekem aki tok h*lye a kepszerkeszteshez 🙂

  2. Negyzetes keparany, rossz felbontasban torteno lementes, nem valaszthato idegen kep csak olyan amit iphone-nal lottem, tobbszori fokuszalas eseten hajlamos kilepni a beallitasokba (ez teljesen ertelmezhetetlen es random csinalja), internet nelkul nem csinal semmit sem a kepekkel. Ezeket leszamitva poen 🙂

  3. Nalam semmi ilyesmi nincs. 5s

  4. én úgy tudom, hogy szerver oldalon történik a művészeti csoda, ezért a készülék sebessége csak korlátozottan befolyasolja a feldolgozást


Add a Comment