fbpx Skip to content

Többször is írtunk már a mostanság igaz csökkenő népszerűségű, de még most is kedvelt fénykép effektező alkalmazásról, a Prisma-ról. Akinek esetleg nem ugrana be, hogy micsoda ez, annak azt tudom mondani, hogy ez az app, amivel az ismerőseid festményszerűvé varázsolják a képeiket.

prisma-cover

A folyamatosan bővülő stílus gyűjtemény mellé már az internetkapcsolat nélküli effektezést is megkaptuk előző frissítések formájában, most viszont végre nemcsak álló képeket alakíthatunk festményekké, hanem videókat is.

Számomra a Prisma egyik nagy hátránya, hogy csak négyzetes arányú képekkel tud dolgozni és ezt sajnos az 1.0 óta nem sikerült megváltoztatniuk. A 1:1-es arány sajnos a videókra is érvényes és a hosszuk is csak 15 másodperces lehet. Mintha az Instagram egy korábbi változatával lenne dolgunk. Ezek az értékek manapság már szerintem nem elfogadottak. Na mindegy is, nem ezért szeretjük a Prisma-t.

A video posted by Prisma (@prisma) on

A videókra jelenleg még nem alkalmazható az összes stílus, csak 9, de ez várhatóan változni fog hamarosan. A videókat a 15 másodperces kereten belül szabadon vághatjuk és akár az appban is felvehetjük a rögzíteni valót. Természetesen a “festménnyé” alakítás időtartama a videó hosszától függ. Lehet, hogy pont emiatt korlátozták 15 másodperce, nehogy valaki a telefonja vagy szerverek kárára megpróbálja átalakítani a Gyűrűk Ura: A Király visszatér bővített változatát Van Gogh stílusúvá.

[appstore id=”1122649984″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment