fbpx Skip to content

Az Apple hivatalosan is elismerte, hogy sokkal nagyobb mértékű azon iPhone 6s készülékeknek a száma, amelyek teljesen véletlenszerű módon maguktól kikapcsolnak a nap folyamán.

iphone-6s-battery

Az Apple eredeti állítása szerint a hibát az okozhatta, hogy az iPhone 6s akkumulátorok összetevőinek egy jelentősebb része több időt töltött a levegőn a gyártás közben, bár úgy tűnik, nem kizárólag ez okozza a problémát.

Az elmúlt időben az Apple egyre több olyan bejelentést kapott, amelyekben azon iPhone 6s felhasználók is tapasztalták a fent említett “véletlenszerű kikapcsolódási” hibát, akiknek az akkumulátora nem tartozott bele abba a bizonyos hibás szállítmányba.

Annak érdekében, hogy az Apple pontosabban ki tudja nyomozni, hogy mi okozhatja ezt a hibát, a valószínűleg jövőhéten megérkező iOS 10.2 tartalmazni fog egy olyan szoftveres diagnosztikai megoldást is, amely segít majd a hiba megtalálásában.

Az Apple hivatalos közleménye szerint elképzelhető, hogy szoftveresen javíthatóak lesznek azok az iPhone készülékek, amelyek akkumulátora nem tartozik az eredetileg hibás szállítmányba.

“A hibás akkumulátor szállítmányon kívül, a felhasználók egy kis része szintén jelentette a véletlenszerű kikapcsolással járó problémát. Ezen kikapcsolások egy része normális, hiszen az iPhone-ok így védik a belső eletronikus alkatrészeiket az esetleges külső vagy belső meghibásodásokkal szemben. Annak érdekében, hogy több adat álljon a rendelkezésünkre, a következő héten megjelenő iOS frissítés tartalmazni fog egy speciális szoftveres diagnosztikai funkciót, amelynek segítségével pontosabban elemezni fogjuk tudni az akkumulátorok viselkedését és működését. Amennyibe a probléma elhárítható lesz szoftveres módon, mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető leghamarabb orvosoljuk a hibát.”

ifixit-6s-battery-700x5252x

Természetesen mindemellett továbbra is elérhető lesz az Apple ingyenes akkumulátor csere programja az érintett készüléktulajdonosok számára. Amennyiben kíváncsi vagy, hogy vajon a te iPhone 6s készüléked is jogosult-e az ingyenes akkumulátor csere programra, kattints ide.

Olvasd el a hozzászólásokat is

29 Comments

  1. Jogosult vagyok a cserere de azthiszem akkor varok meg mielott kitalaljak, hogy a majdani cserelt akksival is van valami es vihetem megegyszer, vagy eppen pont azt, hogy egyikkel sem az amit korabban sejtettek.

  2. Sziasztok nekem a lassan 1 éves 6osom produkál hasonlót, de csak ha kint van kb 20 percnél tovább a hidegben (2 c°-tól kevesebb tapasztalatom szerint) ha visszarakom kicsit a zsebembe és újra átmelegszik szépen bekapcsol. Mekkora az üzemi hőmérséklet tartomány? Január végéig van még gari ha addig nem javul természetesen visszaviszem csak kíváncsi vagyok tapasztalt-e valaki még hasonlót.
    Ricsi

  3. @aw123: Inkább cseréld, legalább nulla ciklussal lesz új akkumulátorod, megéri azt a kényelmetlenséget, főleg a későbbiekben.

  4. HÁÁÁÁ ez jó. 😀
    “nnak érdekében, hogy az Apple pontosabban ki tudja nyomozni, hogy mi okozhatja ezt a hibát, a valószínűleg jövőhéten megérkező iOS 10.2 tartalmazni fog egy olyan szoftveres diagnosztikai megoldást is, amely segít majd a hiba megtalálásában.” -> És aki nem akarja felrakni a 10-t, de kijön mondjuk egy szoftveres megoldás rá, az levan már szarva? nem kap a 9-es új buildet?

  5. Nekem az egy éves iPhone 4S csinálta ugyanezt. Kemény ötezer forintért kicseréltettem benne az aksit még 2013-ban, azóta is azzal megy. Van ilyen, nem kell tőle sikítófrászt kapni.

  6. A feleségem i6s-e nincs bent a csere programban. Viszont dettó azt a hibát produkálja. Egyszer csak gondol egyet és kikapcsol. Vissza kapcsolva bőven van még az akksiban.Akkor most mi lesz??..!!

  7. Egyre gyakrabban csinálja nekem is, legutóbb ma este.
    Egyszercsak kikapcsol, és csak töltőre dugva hajlandó életre kelni.
    iPhone 6S, májusban vettem, Londonban.

    Ja, és persze a hivatalos csereprogram oldala szerint nem érintett… :-/

  8. A 6s-em ugyanazt produkálja, 30-40% környéken magától kikapcs, majd kézzel vissza, és megy tovább nulláig. Néha meg simán leesik 20%-ot a toltottseg 5 perc alatt. 2 hete még nem volt online check, egy hetes elojegyzessel kaptam időpontot a szervizben, szereztem másik iPhone-t, klonoztam ra mindent, majd bevittük, és megmondták, sajnos nem szerepel a garis listán a sorozat szám. Aztán megnéztem, tényleg nem. De örülök, hogy pár nap, és felfedezték, hogy ez lehet általános hiba is, és van igényük helyretenni. Mondjuk kicsit tűzoltás jellege van

  9. Érik az akksi gate….. Samsung után szabadon…. Az asszony, és a lányom 6S-e érintett…. a fiamét még nem néztem…..

  10. @saabi: Ne hasonlítsunk már össze…
    1. 6s akksicsere nem ötezer forint.
    2. Többünknek garancia idő alatt (1 évnél korábban) csinálja a kikapcsolást.

    Ez nem a sima akkuelhasználódás. Megnéztem az akkumulátor állapotát 87%-os. Erre 51%-nál úgy kapcsolt ki, mint a huzat. Töltő nélkül nem is engedi ilyenkor visszakapcsolni.

    Az enyémet holnap viszi a futár a szervízbe. Legalább 8 iPhone-om volt, egyikkel se volt sohasem hardveres bajom. Az, hogy szoftveresen még midig létezik a “hívás-bug” (kb. 4sóta), azzal még együtt tudok élni.

    Milyen érdekes, hogy az Öreg halála óta folyamatosak a szoftver, majd hardver hibák…

    Apple ökoszisztémában élek – és még mindig ez a legjobb – de ha lenne jobb már erősen gondolkoznék a váltáson…

    Az meg, hogy Magyarországon egy prémium termékkel mit szopatnak support néven csak még jobban elkeserít.

  11. Nekem is ugyanez van csak 5C-vel…

  12. @talamasca: “Milyen érdekes, hogy az Öreg halála óta folyamatosak a szoftver, majd hardver hibák…”
    ugyan már, Steve ideje alatt is volt egy csomó hiba. persze azóta mondjuk a legkönnyebb erre ráfogni, hogy nincs Steve, de érdemes azt is észben tartani, hogy sokkal több lett azóta a felhasználók száma is, így többen is írják le itt vagy ott, hogy nekik mi nem stimmel épp.

  13. Remélem a 7-tel nem lesz gond…
    Azt lehet tudni mióta van ez a probléma a 6s-nél? Csak mert nekem is volt és nem produkált ilyen hibát.

  14. Viccnek jó…
    “de érdemes azt is észben tartani, hogy sokkal több lett azóta a felhasználók száma is, így többen is írják le itt vagy ott, hogy nekik mi nem stimmel épp.”
    Nekem volt 1-2 Iphoneom, Iphone 3GS-től kezdve Iphone 5S-ig minden típus, de egyetlen hibás darabbal találkoztam(Ez hibásan került hozzám).Teszem hozzá nem frissítettem soha ész nélkül firmwaret… csak akkor ha hiba volt a szoftverben. IOS 6 óta a stabilitás nem javul hanem romlik. Az IOS dizájn az már szubjektív… nekem nem tetszik IOS 7 óta.

  15. A csaladban ket i6 van. Mindkettő produkalja ugyan ezt. Tobbszor ra is probaltam direkt. Az erkelyen toltott 20-25 perc utan barmilyen app elinditasa utan (kamerat szoktam) rogton kikapcsol. Probalva a bekapcsolast azt irja, hogy le van merulve. 30 perc szobaban es minden ok, vissza lehet kapcsolni.
    Amennyiben nem hasznalod nem biztos, hogy kikapcsol ha vissza tud melegedni.
    Volt szervizben az egyik. Azt mondtak minden ok. A masikat inkabb el sem kudtem.
    Gyakorlatilag nem lehet szabadban telen hasznalni, mert tuttira kikapcsol.

  16. @Jadeye: Voltak hibák, igen. De ez nem függ össze teljesen.
    Ha több a hiba, és több a felhasználó az csak annyit tesz, hogy ugyanazt a hibát nem 15 millió felhasználó jelzi, hanem 25 millió. Attól még a 15 millió is sok…

    Azért ha a szívedre teszed a kezed, akkor azt mered állítani, hogy egy Snow Leopard OS X-ben ugyanannyi hiba volt, mint pl. egy Yosemite-ben? Vagy egy iPhone 3G-n is volt “hívás-bug”? MacBook Pro 2016-tal nem kompatibilis Apple kijelző?
    És akkor a kiegészítők dizájnjáról (Apple akksis tok, Magic Mouse 2 hasi töltés, stb) még nem is beszéltünk.

    Igen, voltak hibák. De, hogy az Öregnél pics@n rúgás is volt, az biztos…

  17. Így jártunk mi is két 6s készülékkel. Az első hír hallatán én lecseréltem iPhone 7 -re az enyémet. Utóbbi bejegyzések kapcsán mikor már lehetett ellenőrizni a sorozatszám alapján is, az sajnos bele is esett az akksi csere lehetőségébe. Ahogyan a párom készüléke is benne van.
    Érdekes, hogy senki sem írja le a konkrét tüneteket. Az enyémben a következő volt ami úgy látszik folytatódik a 7-es sorozatnál is és ez több mint valószínű szoftveres probléma is.
    A készülékeimen az alkalmazások frissítése a háttérben be van kapcsolva mobil adatforgalom nélkül. Azt vettem észre, hogy ezek frissítéseinél akad meg néha a készülék memóriája és így nem fejezi be frissítéseket. Az appokat nem tölti be. Ilyenkor bármit csinálunk a készülékkel felébresztjük, telefonhívást próbálunk meg kezdeményezni, az azonnal kikapcsol és csak töltővel kell életre.
    A párom készüléke ezt nem csinálja mivel nála nincs bekapcsolva a háttér frissítés. Viszont ahogyan már azt írtam a sorozatszám alapján az övé is cserés.
    Viszont ez a hiba ott lehet a heteseknél is!!!!
    Tegnap este feltetem töltőre a készüléket 28 %-nál és ma reggel lehúztam a töltőről 60 % kos feltöltöttséggel!!!! Amikor felébresztettem a készüléket akkor láttam, hogy kezdenek betölteni az alkalmazások a háttérben!!! Visszarakva a töltőre azonnal elkezdett tölteni, amit szépen be is fejezett.
    Igazából tényleg nehéz eldönteni, hogy most ezt szoftveres vagy hardveres hiba.

  18. Sziasztok. Ez a probléma iPhone 6s plus-ra is érvényes vagy csak a sima 6s-re?

  19. Sziasztok. Ez a probléma iPhone 6s plus-ra is érvényes?

  20. Nálam is meg van a hiba, sima i6-nál…

  21. Szerintem én várok a cserével, úgyis 3 évig cserélik, akkor majd inkább ha súlyosabb lesz a probléma, vagy gyengül az aksi.
    Tiszta telepítés után szinte teljesen megjavult a dolog, noha érintett a készulékem.

  22. A kérdés, hogy ez akkor is fenn áll-e, ha energiatakarékos módba rakjuk a készüléket? Akkor ugyanis nem engedélyezi a rendszer az appok frissítését a háttérben, sőt, az egész „automatikus frissitések“ lehetőség elhalványodva megszűnik létezni…
    Kiváncsi fáncsi vagyok…

  23. Az hogy hidegben kikapcsol a teló az siman a lipo aksi velejárója. 0 fok alatt/környékén durván leesik a teljesítményük. A NiMH asszem -20 foktol csinálja ugyanezt. Es mivel a fém ház meg jobban lehulik mint egy műanyag igy erősebben jelentkezik amiatt is.

  24. @Sanya: Hát, persze… A típus miatt… Eddig meg évekig nem volt hideg, mi? 😉

  25. Melyik appal lehet a legmegbízhatóbban megnézni az akku állapotát?

  26. iPhone 6, nálam is csinálja, tavaly nyári a készülék

  27. Ios 10.1 frissítés óta “ami kb 1hónapja volt” 3-4 alkalommal kapcsolt ki vagy indult újra az 5C.legutobb 34%-on volt.Egy éves készülék, előtte egyszer sem volt vele gond…
    2 hete ment le róla garancia!


Add a Comment