fbpx Skip to content

Szépen lassan frissülnek az iOS-t futtató eszközök, a mixpanel szerint elértük az 50%-ot: most már több készüléken fut az iOS 10, mint az iOS 9.

18489-17440-160930-ios10-l

Az iOS 10 szeptember 13-án jelent meg, tehát több mint 2 hét telt már el, ez pedig azt jelent, hogy nem túl gyorsan frissítenek az emberek. Az iOS 8-9 közötti 50% eléréséhez csupán 4 napra volt szükség tavaly. Az iOS 10 egyelőre komolyabb hibáktól mentes, bár sokan panaszkodnak ismét a Bluetooth-t érintő hibára. Ez szinte minden évben előfordul.

Pénteken 55.29%-on állt az iOS 10, ami természetesen csak nőtt, az Apple hivatalos oldalán egyelőre azonban nincs információ erről, a cég még nem frissítette az oldalt. A mixpanel szerint az első pár órában az iOS felhasználók 14%-a frissített, ami azért szép teljesítmény, több millió készülékről beszélünk.

A Szifon.com Csapat nem tapasztalt komolyabb problémákat az iOS 10-re való frissítés óta, de mi mindig azt ajánljuk, hogy ha bármilyen hibát tapasztaltok, akkor tiszta újratelepítéssel rakjátok fel, tehát új iPhone-ként beállítva.

Ezzel kapcsolatban már több cikket is írtunk:

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. Az eddigi legrosszabb IOS a 10-s. Konkrátan a Naptár 20 másodperc a képernyő felesben megáll oldalrahuzásnál. Az átűnések tetű lassúak a dupla homegombos felébresztés szőrnyű. A képernyő lezárását m csak másodikra veszi be. Stb stb. Ez nagyon gyenge az apple-től.

  2. Köszönöm a linket de ez iphone elvileg nem kell telepítgetni,törölni, reszelni hogy jó legyen hsnem csak használni. Ha már frissitek akkor legyen jobb ne pedig rosszabb.

  3. @mightymo3: olvasd végig a linkelt cikket, és menj végig az abban leírt lépéseken, és el kell háruljon a hiba. egy adott esetben szoftveres hibát természetesen gond nélkül továbbgörgethetsz, ha folyamatosan csak frissítesz. az új iPhone-ként való beállítás az esetek döntő többségében megoldja a hibákat.

  4. Én iPad Air 2-re visszaraktam a 9-es iOS-t… Drasztikusan merült. Egy éjszaka alatt 80%-ról teljesen lemerült, úgy hogy nem is használtam. Kipróbáltam az akku kímélő leírást, de nem javított. Visszalállítást is csináltam, de semmi… Így maradt a downgrade. Most teljesen jó…

  5. @mightymo3: Valami nagyon nem jó nálad, mert a rendszer nagyszerűen fut, még i5-ön is. Aki pedig az akku időtől bepánikolt: nyugi, frissítés utáni 1-2 nap alatt normalizálódik a helyzet, megtanulhatnátok már. Ez teljesen természetes,olvass utána.

  6. @Krisztián:
    Nem egy-két napot vártam…

  7. Én egyelőre maradok 9.3.5-nél, (mini 3 és SE), ha frissítek az valószínűleg a ‘raise to wake’ miatt lesz, de valószínű megvárom a ráncfelvarrást, a 10.1 vagy 10.2-t.

  8. En ota frissitest hanyagolom mindig es nem szokott gond lenni,geprol szerintem mindig jobb frissiteni

  9. @pete66: mindkét frissítési módszer esetén bitről bitre ugyanazok a fájlok lesznek a rendszerben.

  10. @Jadeye: A végeredmény biztosan, de a folyamat teljesen más. Én mindkettővel szívtam már meg, mindkettőnél lehetnek problémák. Amúgy meg lásd az iOS 10 megjelenéskori problémáját.

  11. @Krisztián: nem írtam, hogy a folyamat egyezne. de ha a végeredmény ugyanaz, semmit sem számít maga a folyamat.

    az aláírószerver(ek) terheltsége miatt még iTunes-szal próbálkozva is kifoghattál olyan pillanatokat, amikor megakadt a folyamat, ahogyan az OTA esetén.

  12. Jelzem, hogy nekem tokeletesen fut az ios10.0.2 (iphone 6s).

  13. Látássérült vagyok ezért vásároltam iPhone telefont és a Boyce Over segítségével tudok tájékozódni a világ dolgairól a gondom az hogy a készülék nem tudja olvasni a PDF fájlokat valami furcsa kódokat mond minden betű illetve bekezdés előtt angolul tudó unokám szerint ez a adott betű betű

  14. Nekem tökéletesen működik i6S.
    Viszont azt a nagyarázatot soha nem értem, hogy “új iPhone ként” telepíteni. Akkor minek az iCloud????!!!
    Nekem pl. Fontosak az üzeneteim, beállitásaim.

  15. @Burgesz: abban az esetben lehet erre szükség, ha szoftveres hiba van, mert az a backuppal átörökíthető.

  16. Az iPhone 4S-m azon kevés eszközök táborába tartozik amin még 7-es rendszer fut ????

  17. Pedig van meg benne hiba boven. Es hiaba ujra telwputve semmit nem javitott rajta. A 9.3.5 evezredekkel jobb volt. Talan majd a 10.3.5 jo lesz! 🙂

  18. @meszi83: és az újratelepítés után állítottál vissza adatokat biztonsági mentésből, akár iTunes, akár iCloud backup?

  19. Én most vettem egy 5s-t azon még a 9.3.3 van de nem is fogom frissíteni egy darabig az tuti. Sajna szerintem is elég hulladék még a 10

  20. @László Bai: Én úgy vettem észre, hogy akkor nem működik, ha a pdf képekből áll. Szkennelt könyveknél nem működik, de a pdf-é konvertált szövegfájlokkal igen.

  21. Amióta frissítettem ios 10re, elhatàroztam, a köv. telefonom egy android lesz,eljött a ideje a vàltàshoz. Tudom,hogy az 5s réginek szàmít, de botrányos,hogy a 9es mèg simàt fut rajta, a 10es meg màr rettentôen akadozik..meg amùgy is, idegesítô az új lockscreen,meg widget elhelyezès, ès semmit sem lehet àllítani rajta.. a macos fantasztikus,de az iost mintha direkt visszafognàk..egy vèrbeli iphonost sikerült elijeszteni,gratula nekik:)

  22. @hombee: tedd vissza a 9.3.5-öt, ameddig az Apple még aláírja, és el van intézve.

  23. Nem,teljesen ujkent lett baallitva.

  24. i5S iOS10 Clean Installal ment fel minden újra beállítva . Tökéletesen megy , nagyon minimális a lassúlas 9.3után. Akksi Time sokkal jobb mint eddig bármikor iOS 9 alatt.

  25. I5-ön nekem is teljesen jól ment csak nem voltam megelégedve az újításokkal. Most az i5s-en 9.3.3 van de nem is fogom frissíteni. Lehet hogy tolok rá egy jb-t hogy ne id dobálja fel a frissítéseket

  26. Én a képeket videókat lementettem gépre a telóról , majd teljes törlés ,
    iOS10 update , teló újként beállítva stb stb stb.
    Tökéletesen akadásmentesen megy , akksitime tökéletes .
    Az egész akció nem volt egy óra ….

  27. @hombee:
    Ezzel a dologgal én is hasonlóan vagyok, bár nekem eszem ágában sincs frissíteni.
    Egy iphone SE-m van ( 4, 5s után ) de mindig elgondolkodok hogy ha ez a teló javíthatatlanul behal, mit fogok venni.
    Mert az hagyján hogy az elmúlt 4 évben az OS az maga a vicc kategória mióta nincs Steve, ( a 6.x volt a legutolsó értelmes OS ) de ezek a design-ok számomra nevetségesek az apple-től.
    Abban reménykedek hogy lesz egy cég mondjuk pear néven, és csinál egy értelmes telefont mint az apple tudott míg Steve élt.
    Androidra nyilván nem váltanék, ezért egy nokia 3210 vagy egy 8210-esen gondolkozok, de még nem döntöttem.
    Addig is megpróbálok vigyázni az SE-re….

  28. @hombee:
    Ja és a macos neked bejött? Mert 2014-es mac air-t nem mertem frissíteni a kapitányról, miután megláttam és olvastam az ios 10-ről 😀 😀

  29. @illesjani
    Én most vettem egy 5s-t az 5 után de én is ugyanúgy vagyok ezzel az ios-el mint te. Annyi hogy nekem meg van egy lapom az se ???? de utána jön vissza a Nokia e51. Android nálam sem jöhet szóba de ez se állapot így már….

  30. Az ébresztő hangerejének beállítására csak én nem jövök rá?

    5s-ről 7 plus-ra váltottam, de reggel mocskosul megijedtem olyan hangerővel kezdett ébreszteni a telefonom. Úgy emlékeztem, hogy régebben két csúszka volt a hangerő beállításokba, ahol állíthattam az ébresztést, de most 10.0.2-ön nem találok ilyet.

    Remélem csak én vagyok ekkora pancser, és totál egyszerű beállítani.

  31. @laby: Szerintem nem lehet az ébresztés hangerejét külön állítani.

  32. iPhone SE-ve nincs valakinek bluetooth szakadás gondja? Nekem amióta fent van a 10-es, eldobja a fülhallgatót. Aztán visszacsatlakozik, majd egyszercsak megint leszakad. Random ezt műveli.


Add a Comment