fbpx Skip to content

Már kevesebb mint egy hét van hátra a szeptemberi iPhone eseményig, így nem csoda, hogy a találgatások is az egekbe szöktek már arra vonatkozóan, hogy mit is várhatunk a következő eseménytől.

iphone-7-mockup

Természetesen az már senkinek sem meglepetés, hogy kapunk új iPhone-okat, azonban az már valóban kérdéses, hogy vajon bemutatják-e az új Apple Watch modelleket, illetve ha a pletykák igaznak bizonyulnak, akkor kaphatunk vezeték nélküli fülhallgatót is az új, jack-csatlakozó nélküli iPhone készülékekhez.

Az elmúlt napokban egy orosz oldal, a mobiltelefon.ru megtalált egy védjegy bejegyzést, amely megerősíti, hogy az új iPhone 7 készülékek A1778 és A1784 modell számmal fognak érkezni. A két különböző modell számról arra lehet következtetni, hogy ismét két különböző mérettel rendelkező készülék fog érkezni, iPhone 7 és iPhone 7 Plus néven. Ezt már eddig is lehetett tudni más forrásokból, ez inkább csak azt bizonyítja, hogy helyes a dokumentum.

Ami ennél már egy fokkal érdekesebb, hogy mivel ez az információ igaznak tűnik, ezért a nyomtatványban levő további információk is hitelesek lehetnek, miszerint jöhetnek új Apple Watch modellek is, amelyek vagy teljesen új órák lesznek, vagy egy kisebb hardveres frissítése a jelenlegi verzióknak.

apple_eac_leak_5_resize

Ezen kívül pedig szó van még egy vezeték nélküli ‘AirPords’ fülhallgatóról is, amely nagy valószínűséggel szériatartozék lesz az új iPhone készülékek mellé. Véleményem szerint ez lenne a legdrasztikusabb változás, hiszen ha valóban nem lesz jack-csatlakozó, akkor az Apple-nek muszáj lesz ezt valahogy pótolnia, ennek pedig két módja van: vagy Lightning-csatlakozós vagy pedig egy vezeték nélküli, Blutetooth-os megoldás jöhet szóba. Ugyanakkor az Apple-t ismerve én kicsit szkeptikus vagyok azzal kapcsolatosan, hogy alap tartozékként adna az Apple vezeték nélküli fülhallgatókat, hiszen azok előállítási költsége lényegesen magasabb, így valószínűleg csak extra opcióként lesz megvásárolható. Ráadásul a nemrég felbukkant kép alapján várhatóan a Lightning-csatlakozós EarPods lesz az, ami a készülékek mellé jár majd alapból, esetleg a Plus modell kiváltsága lehet az AirPods.

Ne feledjük, hogy ezek a hírek még mindig csak spekulációk és következtetések, konkrétumokat jövő hét szerdán, a Keynote után fogunk tudni csak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. nekem volt szerencsém olyan pda-hoz amelyiknek nem volt jack csatlakozója. nagy élvezet, mikor töltöd nincs zene hallhatás. pesze ha lesz vezeték nélküli töltés akkor már nincs olyan nagy baj, de aki séta közben tölti külső aksiról biztos az is örül majd az ötletnek. vezeték nélküli fülest meg lehet majd töltödetni, egy gonddal több. ezt hülye gyerekeknek szánják.

  2. Valakinek egyébként tetszik ez a “pattanás” (kamera kidudorodás) a hátlapon?
    Komolyan nem értem miért nem lehet inkább kicsit vastagabb a ház, már a i6+ on is zavart az a kicsit kiállás, de itt még kerítik is. (Bár gondolom sokan hordják tokban a telefont és nem áll ki annyira, de szerintem valami förtelem)

  3. Az 5svolt az utolsó szép iPhone.
    Onnantól egyre csúnyábbak lettek…
    A technika rámegy az esztétika rovására.

  4. nem ertem miert kell ezen fennakadni hogy eltunik a jack aljzat,regeben egyik headset sem ezt a csatlakozot hasznalta,minden gyartonak sajat csatija volt

  5. @Lipi: ott a iPhone SE 🙂

    Egyébként engem inkább az szomorít el, hogy az új Macbook Pro-ról semmi “kiszivárgott” információ nincs 🙁 Pedig nagyon örülnék neki ha jönne idén valami frissítés…

  6. Kezd picit diszkriminálni az Apple. És az nagyon nemtetszik, hosszú évek használat után. Most amiatt hogy huper hárdvere legyen az embernek, vegyen behemót 7Plus-t valami ultra verzióban? Köszönöm nem. Úgy látom a 7-est kihagyom, pedig mániám volt minden modellre upgradolni…

  7. @aggressor: A Lightningot nem zavarja a kétirányú áram, így egy adapterrel ez a probléma áthidalható lesz.

    @mZoleee: Kiszivárgott infó van dögivel. Alkatrész nincs, de az nem is volt és nem is lesz.

  8. Veletlen meg is hoz vmi jot a 7-es szeria, akkor egy fuggetlen es hibatlan 6s-rol vajon mennyi plussz rafizetessel lehet majd “cserelni”?

  9. pergabb: az majd kialakul. ha jol el tudod adni a regit es az meg garis akkor partizezer ft. kerdes hol veszed az ujat, kulfoldrol vagy megvarod mig itthon is megjelenik..

  10. pho-boy: 6s plusom van. de lehet en is kihagyom a 7plust. ha csak hatulrol eltuntetik a csikot, es jobb lesz a kamera az tokre hidegen hagy, mert mar voltam nyaralni idenre ahol ennek szerepe lenne.. de oda is ha visz az ember legalabb egy kompakt gepet mar nincs jelentosege. a masik ami meg tudna mozgatni az a 3d touch home gomb, biztos valami josagot radefinialnak. de ez meg igy keves.. 3gb ram.. hat, a 2-nek van jelentosege 3-nak meg nincs.. gyorsabb proci? igazabol a 6 ot sem talaltam lassunak, jatszani nem jatszok.


Add a Comment