fbpx Skip to content

Mivel tegnap este váratlanul felbukkant a semi-tethered jailbreak az iOS 9.3.3-hoz, így frissítettük két cydiás csomagunkat is, amit észre is vehettetek.

Borítókép: Szifon.com cydiás csomagok.

Azok számára viszont, akik nem nézegették a Cydiát, ezeket a frissítéseket most az alábbi cikkben is külön kiemelnénk. Ezek ismét a közkedvelt Magyar billentyűzet fix 6.x+, Magyar SMS bill. fix. 6.x+ csomagjainkat érintik, és csak egyszerű, kompatibilitási frissítések, amik engedélyezik, hogy a csomagok egészen a 9.3.3-mal bezáróan is telepíthetőek legyenek.

Frissített csomagok

Magyar billentyűzet fix 6.x+

A Magyar billentyűzet fix csomag kiszedi a feleslegesnek tekinthető külföldi ékezeteket a magyar billentyűzetről, emellett tartalmazza a kettős (vagy hármas) mássalhangzókat, így például a “ty” vagy a “dzs” az adott kezdőbetű hosszú lenyomásával szintén előhozható. Ezen felül az egyes magánhangzók hosszú lenyomása utáni listában az adott magánhangzó már nem jelenik meg, hanem csak az ékezetes alakja, tehát például az “e” lenyomásakor már maga az “e” nem, hanem csak az “é”. Végül pedig a számok begépelését is megkönnyíti az által, hogy a billentyűzet felső sorában helyet foglaló karakterekre hosszan nyomva a számok is megjelennek a lehetőségek között, 0-9 sorrendben:

billfix-iOS9.0.2-01 billfix-iOS9.0.2-02

Mivel az iOS 9 óta a billentyűzeten megjelenő karakterek már tükrözik a shift állapotát (hacsak ezt nem kapcsoltuk ki), így a billentyűzet fix használatakor a felugró karakterek is természetesen ezt a mintát követik.

Itt gyakorlatilag csak kompatibilitási frissítésről van szó, a működésében semmi nem változott. Részletes cikkünk a fixről: Magyar billentyűzet fix iOS 6-hoz.

Magyar SMS billentyűzet fix 6.x+

Az SMS-ben felhasználható karakterek száma 160-ról egyetlen nem megfelelő betű használatakor rögtön 70-re csökkenhet, így aki sokat SMS-ezik, annak érdemes vagy eleve ékezetek nélkül írnia, vagy csak a megfelelő ékezetes karaktereket használnia. Ebben nyújthat segítséget ez a csomagunk.

Például az “U” betűre hosszan nyomva az SMS-ben használható egyetlen 7 bites karakter nagybetűs formában az “Ü”, míg kisbetűsen az “ü” és az “ù” (balra dőlő ékezettel), amik után jön a 6-os szám, mint kvázi vízválasztó, és ezt követik a normál magyar ékezetes betűk:

sms-billfix-iOS9.0.2-01 sms-billfix-iOS9.0.2-02

Itt is csak kompatibilitási frissítésről van szó, a működésében ennek sem változott semmi. Részletes cikkünk a fixről: Szifon Source: Magyar SMS billentyűzet fix.

Ajánlott csomag

Cydia magyar UI

Szifon source-on található Cydia magyar UI csomag nyugodtan telepíthető, ha valaki magyarul szeretné használni a Cydiát (a készülék nyelvét előbb magyarra kell állítani!).

Cydia-1.1.24-01 Cydia-1.1.24-02

Továbbra is van pár olyan rész a Cydiában, ami esetén a nyelvi fájl nem ad lehetőséget azok lefordítására, így néhány esetben marad az angol szöveg – de ezek olyan részek, amelyeket a felhasználók 90%-a sosem használ úgysem. Érdekes módon a nyitóképernyőn az üdvözöl a Cydia viszont a fordítás megléte ellenére sem fordul magyarra, de nem gondoljuk, hogy ez tragédia lenne.

Nem elérhető iOS 9 esetén

Visszaállítási opciók fix

A Visszaállítás fix csomagunk az iOS 9-ben történt változások miatt sajnos nem elérhető, de amint találunk rá megoldást, természetesen frissíteni fogjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

 1. Na végre, ennél jobban csak a magyar siri-t várom… Leragadtam a 9.0.2-n mivel a 9.1-re akkor jött jailbreak amikor már nem írta alá az apple a 9.1et, így az csak azoknak volt opció skik pont 9.1 el vették a cuccot 🙂 ideje lesz frissítenem 🙂 Végre!!!!

 2. Már csak azt kéne megoldani, hogy amikor kisbetűtírok, akkor a billentyűzeten kisbetűket lássak.
  Létezik külön, esetleg ilyen tweek?

 3. @Mazo: Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, Billentyűzet, Kisbetűs billentyűk megjel.

 4. @Jadeye: @Jadeye: Bocsi, azt nem írtam, hogy iOS 8.3-on vagyok, ott nincs a kisegítő lehetőségek közt billentyűzet 🙁 Az általánosban van, de ott nincs kisbetűs bill. megjelenítés 🙁

 5. @Mazo: nyugodtan frissítheted a 9.3.3-ra, és akkor megoldódik a dolog.

 6. @Jadeye: jah, a 4s-t inkább nem 😉
  Bocs, ha lassan csöpögtettem az infót. Szóval ha nincs tweek, akkor így marad 😉
  Köszi az eddigieket!

 7. @Mazo: nekem semmi bajom a 9.3.3-mal iPhone 4s-en. az odysseusOTA segítségével bármikor vissza tudod tenni az iPhone 4s-re a 8.4.1-et, tehát még lehetőséged is van kipróbálni.

 8. Annyi meló van ebben a jb/frissítés/billentyűzet dologban. Miért nem lehet normál programként megírni és azt az app store-ba feltölteni, hisz engedik és vannak is alternatívák. ?

 9. Jailbrake alá van hivasrogzito?

 10. Van ez a cuccos a szifon repo-n: “magyar helyesírás ellenőrző 3.1x verizóra, ezt nem akarjátok megcsinálni hogy a többi verzión is menjen? (gondolom ez az a dolog ha valamit írsz felül megjelenik a szó) vagy nem lehet?

  @Sullivan:
  Megnézném mikor engednék Adblockot az storeba, még az icleaner-t se engedik nem hogy mást…

 11. @Jadeye: Csak 4S-n 9.3.3 alatt nem menne a JB , mert 32 bites.
  Ennek az “odysseusOTA”-nak meg utána olvasok!
  Van esetleg itt az oldalon is leírás?

 12. @Sullivan: @princesama1: Kimondottan csak a billentyűzetről kérdeztem, hisz alternatív billentyűzeteket lehet írni/beküldeni/letölteni. Én több év törés (várakozás, újra törés, visszatöltés és a mostani kínai vonal) után nem babrálom a rendszert, de biztos megvennék egy stabil változatot 0,99 – ért.

 13. Van hivasrgzito jailbreak alá?

 14. @Jadeye: Köszönöm!


Add a Comment