fbpx Skip to content

Lassacskán már mindenki az idei WWDC-re koncentrál, valamint az ott bemutatandó újdonságokra, az Apple azonban addig sem ül tétlenül. Az előző héten egy váratlan bejelentés keretein belül bemutatták a 12″-es MacBook frissített változatát, ami a rozéarany szín mellett valamicskével erősebb hardvert és nagyobb akkumulátort kapott.

articlesApple-MacBook-2016-Rose-Gold-Top-KeyBoard.transformed

Az új MacBook akkumulátorának kapacitása 4%-kal nőtt, ami üzemidőben nagyjából egy órával több használatot jelent a tavalyi, első generációs modellnél. Ehhez hozzájárul az Intel legújabb, hatékonyabb energiagazdálkodással rendelkező Core M processzora, valamint néhány apróbb, számunkra felfedezetlen változás az Apple részéről. 

Szintén javulás tapasztalható az SSD gyorsasága kapcsán is, a TSMC által gyártott új generációs Apple vezérlő 80-90%-kal nagyobb írási sebességet tesz lehetővé. Az új vezérlő nem csak sorozatszámában tér el,  de az alaplapon is máshol kapott helyet, ezzel rögtön feltűnést keltve a szakavatott szemeknek.

16646-13602-ukDyHtRLGUDtumtb-l

Az Apple termékeinek – illetve minden más gyártónak – megszállott szétszerelői, az iFixit csapata szerint a most megjelent modell az eddigieken felül még rosszabb szervizelési szempontból. Több a ragasztott, forrasztott, vagy rosszabb esetben egybeépített alkatrész, ami nehézkessé, sokszor lehetetlenné teszi a javítást.

Mindettől függetlenül az új MacBook összességében jobb teljesítményt kínál a tavalyi modellnél, ami némi bizakodásra adhat okot azok számára, akik panaszkodtak, hogy adott körülmények között érezhetően lassabb a készülék a Pro változatokhoz képest.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Még mindig nem érzem a lényegét ennek a MacBook-nak a Pro és az Air között. 🙁

  2. @ef-dani: Mesterségesen akarják helyette ezt nyomni, ezért nem csinálnak Retina Air-t. Pedig azt többen vennék mint ezt. Már csak az USB-C is sokmindenkit elriaszt. Pl. engem is. Szerinted hova küldene el a párom ha meglepném egy ilyennel? Még egy pendriveot sem tudna beledugni adapter nélkül. Aztán mikor látná, hogy a töltője is milyen, miközben az én Pro-mon a szupi kis mágneses töltőcsati van. Azt hinné ki akarok b*szni vele 😀

  3. Ügyes ez az Apple… Haver vett egy Core M-es laptopot… Megkért, h a win 10et vakarjuk le… És tegyük fel a 7 est… Megtörtént… Ha nem haver gépe lett volna, kivàgtam volna az ablakon… Iszonyat lassu… Gondolom Apple formban sem szalad… Csak vagy 10x többe kerül.. Aki ilyent vesz, annak gondolom sok az ideje????????????????

  4. vajon a zsanért is újra tervezték? az első generációban borzalmasan lötyögött a kijelző!

  5. @Kovács Péter: A pendrive megy szépen a helyére a floppy meg az optikai meghajtó mellé. A magsafe elhagyása valóban szopatás, de 10 órás üzemidővel ezt is ugyanúgy lehet éjszaka tölteni, mint az iPadet, kényelmetlenséget valóban okoz, de szvsz nem dealbreaker.
    A MacBook Air azért van még a piacon, hogy akik nem hajlandóak – egyelőre, mert úgyis rá fognak kényszerülni, ahogy a optikai elhagyására is – átállni a felhő alapú adattárolásra, nekik ott legyen a messiás pendrive opció. Technológiailag a MacBook Airnek a jelenlegi palettán semmi értelme. 100 dollárral olcsóbb, számottevően szarabb kijelzővel, egy előző generációs (bár PC-s körökben még mindig megközelíthetetlen) trackpaddel, mechanikus alkatrésszel, egyáltalán nem jelentős sebességbeli előnye a célközönségnél. Csak amiatt az elcseszett Type-A miatt veszi bárki is azt a gépet valószínűleg.

    @Put2: Ha a legelső generációs CoreM-el szerelt gépet vett, akkor valóban lehet gondja. Ha már a módosított verziójú az a gép, akkor nem szabad, hogy gondja legyen, ezzel a Skylakekel pedig főleg. Mondjuk ezek a gépek ugyanennyibe kerülnek Windowsos körökben is, így feltételezem az a gép inkább valami Atomos ipari hulladék, mert azok tényleg produkálnak ilyet.

  6. @Put2: Nekem a hét elején jött meg, a sebességével semmi baj nincsen. Windows 10 is fut rajta és tökéletesen használható. Mondjuk ez bármelyik üzletben élőben is tesztelhető.

  7. @BoRRoNeo: Melyik verziot valasztottad ? Billjei nem ragadnak be,mert olvasok ilyen panaszokat?!

  8. @Ombika: A legkisebbet (pontosabban leglassabbat). Eddig semmi gond nem volt vele, sem a billentyűvel, sem a zsanérral. Könnyebben lehet nyitni a fedelét, nem olyan határozott, mint a Pro esetében, de ez gondolom a gép tömegének köszönhető és nem a silány munkának. A sebessége bőven megfelelő én nem érzem lassabbnak, mint a Pro-t, miközben használom.


Add a Comment