fbpx Skip to content

Tegnap az Apple frissítette a 12-es Retina MacBook modelleket, amiről mi is írtunk korábban, azonban a specifikációkon túl eddig nem volt semmi információnk arról, hogy ugyan mennyivel lett gyorsabb, jobb az új Retina gép.

Borítókép: A 12"-es MacBook modellek négy színben.

Verge viszont már tesztelte, illetve Twitteren is találkoztunk több sebességteszttel, így nagyjából már látható, hogy az új gép 25%-kal gyorsabb az elődjénél. Már a tegnapi cikkben is kitértem az SSD sebességre, arra azonban egyáltalán nem számítottam, hogy 90%-kal lett gyorsabb az új hardvernek köszönhetően. Nézzük meg ezeket számokban.

A Geekbench is ezt az eredményt támasztja alá, itt a következő adatokat kaptuk:

Kép: Geekbench eredmények összehasonlítása az előző évi és az új modell esetén.

(Balra a régebbi, jobbra pedig az új, 2016-os típus.)

Tehát körülbelül 18-20%-kal gyorsabb a processzor, a Verge szerint összesen 25%-kal gyorsabb maga a gép. A SSD-nél azonban annál durvább sebességet mértek, közel 90%-kal lett gyorsabb:

Kép: BlackMagic sebességteszt: 852,3MB/s írás, 930,9MB/s olvasás.

Az akkumulátor idő 9-ről 10-órára növekedett, ami annak is köszönhető, hogy 41.4 wattórásra növelt lítium-polimer akkumulátor került az új típusba. Azért ez egy egész értékelhető frissítés lett ennél a gépnél – úgy, hogy az ára végeredményben nem változott.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. vajon a zsanért is újra tervezték? az első generációban borzalmasan lötyögött a kijelző!


Add a Comment