fbpx Skip to content

Ennyire korán azért az Apple nem szokta bejelenteni a nyári eseményét, a WWDC-t. Ez tulajdonképpen egy fejlesztői konferencia, de ilyenkor szokta az Apple bemutatni az új szoftvereket és adott esetben egy-egy hardver frissítést.

Borítókép: Az idei WWDC meghívója, ami igazából Swift kód.

Tegnap már szemfülesek Siri segítségével megtudták az esemény dátumát, azonban mára az Apple is kiküldte emailben és frissítette a hivatalos weboldalát is. Az idei WWDC június 13-tól 17-ig tart majd, ami azt jelenti, hogy június 13-án lesz a keynote. Nézzük, mi várható ezen az eseményen.

A WWDC’16 leginkább a szoftverekről fog szólni, így például a meghívó alapján a Swift programozási nyelv is kiemelt helyet kap majd. Ahogy korábban már szó volt róla, az OS X-ről macOS-re keresztelheti a cég az asztali és hordozható gépekre szánt rendszerét. Ez igazából ismét egy ráncfelvarrás lehet, nagyobb felületváltásra én nem szavaznék. Bemutatják majd az iOS 10-et, amiről még semmit sem tudunk. Itt is inkább új funkciókat kapunk majd, illetve várhatóan az iPhone 4s tulajdonosok már nem tudják majd frissíteni a készülékeiket erre a rendszerre.

Unknown-2

watchOS 3-at is várunk, mivel ősszel érkezhet egy ráncfelvarrás az Apple órájához is, amivel így nyilván új szoftververzió is érkezni fog, amiben apróbb újításokkal találkozhatunk majd. Természetesen lesz mindenféle fejlesztői bejelentés, ami sokunkat nem érint, csak a fejlesztőket.

Végül pedig a hardver. Az Apple az utóbbi időben nem mutatott be új hardvert, ezen az eseményen, de én továbbra is hajlok arra, hogy idén mégis így lesz. Az Intel már készen áll az új Retina és nem Retina MacBook gépekhez is használható processzorokkal, az Apple-nek lényegében csak bele kell raknia ezeket. A már évek óta csak apró frissítéseken áteső Retina gépek pedig végre kaphatnának egy komolyan design-beli változást. Persze ezt csak én tippelem, meg én szeretném, kérdés, mi lesz majd a nyáron.

A WWDC-re csak regisztrálni lehet, ilyenkor még nincs jegyünk, majd az Apple sorsolja ki, hogy végül ki kap. A jegy ára 1599 dollár, közel 440.000Ft. Akik most jelentkeznek, azok között április 25-én sorsol majd a cég.

Egyébként a pletykák szerint még most tavasszal érkezik egy új 12-es Retina MacBook frissítés, ezt sem a WWDC-re tervezi az Apple.

Ti mit gondoltok, lesz vajon hardver frissítés az idei WWDC-n? Milyen lesz az iOS 10?

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Ipad 2 is kiesik a iOS10 ből. Szerintem Siri, 3D touch, meg kisebb apróságok, hibajavítások várhatóak

  2. Ideje lenne már, hogy Siri megtanuljon magyarul…
    Hardver szempontból talán a iPhone10? Esetleg új Watch?

  3. Remelem ios10-et iphone 6-ra es 6s-re optimalizaljak még, nem a még meg sem jeleno iphone7-re

  4. Remélem a felhasználói felületet is frissítik.. iOS 7 óta nem nagyon nyúltak a felülethez.

  5. En arra leszek majd kivancsi, hogy az uj MacOS-t mely keszulekeken lehet majd frissiteni.

  6. Én nagyon örülnék neki, ha a retro jegyében vissza hoznák a 6-os dizájnt 🙂
    Magyar siri biztos nem lesz, de ma már szinte mindenki beszél annyira angolul, hogy elboldoguljon sirivel.


Add a Comment