fbpx Skip to content

Jó látni, hogy a legnépszerűbb mobilos fotómegosztó szolgáltatás, az Instagram az utóbbi időben folyamatosan, apró dolgokban megújul. Bár a flat alkalmazás ikon és a iPades verzió valószínűleg talán örökre álom marad.

instagram-new-flat-cover

Nemrég 15-ről 60 másodpercre emelték a videók maximális hosszát, vagy épp új képrendező algoritmust kezdtek el tesztelni, de a négyzetes képek korlátjának feloldása, a többfelhasználós mód és a nagyobb felbontású tartalmak is az elmúlt idők újításai. Az alkalmazás designja évek óta szinte semmit se változott, a menü ikonok mai szemmel nagyon vaskosak, bumfordiak, nem is értem, hogy legalább azok miért nem változtak már meg.

instagram-new-flat-2 instagram-new-flat-1

Most viszont eljött annak az ideje, hogy a felhasználók kis százalékánál teszt jelleggel egy új, sokkal letisztultabb, nagyon fehér designnal rendelkező alkalmazást tettek elérhetővé. Az új kinézet nem egy külön alkalmazás, nem lehet sehogy előcsalogatni, egyszerűen csak ha a legújabb Instagram van a telefonodon és benne vagy abban a pár százalékban, akik akarva-akaratlanul is megkapták az új designt, akkor neked már így fog elindulni. A Szifon csapatból egyedül Daninál jelent meg az új kinézet, aki szerint elsőre tök fura volt, de amúgy nem rossz, bár egy dark mode-ot szívesen megnézne. Ez egy nyilvános teszt, de semmi se garantálja, hogy a végleges világszintű megjelenésig nem esik még át jópár változáson, így akár a Tweetbothoz hasonlóan talán még a dark mode is elképzelhető.

instagram-new-flat-3 instagram-new-flat-4

Amint láthatjátok, az alsó menüsorban az ikonok szebbek, vékonyabbak lettek és mindegyik kicsit át is alakult. A kamera ikon már nincs kiemelve kékkel, és nekem kifejezetten tetszik a profil ikonja, hogy mikor nincs kiválasztva, a test része nyitott, kiválasztva meg zárt. Az értesítések eddigi narancssárgája sokkal pirosasabbá vált, amivel szerintem nincs is baj, bár elsőre elég fura volt. Én nem vagyok ellene a változásoknak, főleg, ha tudatosan átgondoltak.

Kíváncsian várom, hogy mikor fog mindenkinél megjelenni, illetve hogy ti mit gondoltok az új designról.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Csak egy kérdés, ha valaki röviden meg tudná fogalmazni. Ahogy a képeken látom itt is lehet like-olni, hozzászólni, stb. Mégis miért jobb itt fotót megosztani mint mondjuk a facebookon? Facebookja minden ismerősömnek van, Instája meg kitudja… Vagy mi a lényeg az instagramban?

  2. Nekem is most ilyen az insta 🙂

  3. Jailbreakkel elő lehet csalogatni. 🙂


Add a Comment