fbpx Skip to content

Folyamatosan fejlődik és átalakul a legnépszerűbb közösségi fotómegosztó szolgáltatás, az Instagram.

instagram1080_cover

Eleinte csak négyzetes fotókat lehetett feltölteni, majd jöttek a videók, nagyobb felbontású képek, más képarányú tartalmak. Most pedig 60 másodpercre nőtt a feltölthető videók hossza.

Bizonyára sokan észrevettétek, hogy egy ideje már nem a lájkok számát látjuk a videók alatt, hanem azt, hogy hányan nézték meg az adott videót és a lájkokat csak akkor látjuk, ha erre a számra rányomunk. Szerintem ez egy nagyon jó kis újítás, mert sajnos a lájkok száma egy átlagos felhasználónál közel sem azt mutatja, ahányan egyáltalán látták a bejegyzésed.

Az Instagram állítása szerint az elmúlt 6 hónapban a videók nézettsége 40%-kal nőtt, ami arra ösztökélte őket, hogy nagyobb teret és szabadságot adjanak a videókészítőknek azzal, hogy megnövelik 15-ről 60 másodpercre a videók maximális hosszát.

Egy rég elfeledett funkció is visszatér az újítás mellé, ez pedig nem más, mint az a lehetőség, hogy több videóból vágjuk össze a feltöltendő alkotást. Ez az opció korábban benne volt az alkalmazásban, de valamikor a videó feltöltő részt átdolgozták, leegyszerűsítették, és ez a funkció áldozatul esett az akciónak. Jómagam videót csak igen ritkán töltök fel és megnézni is csak a közelebbi barátaim videóit szoktam, de kíváncsian várom, milyen változásokat fog hozni a hírfolyamba ez az újítás. A korábbi 15 másodperc szerintem tökéletes volt valami rövid, frappáns megosztására, de egy percben már komolyabb dolgokat is lehet közölni, csak kérdés, hányan nézik majd végig őket.

Az Instagram 7.19-es verziója már képes mind a több klipes videószerkesztésre, mind a maximum 60 másodperces videók feltöltésére. Senki se ijedjen meg, ha neki még nem megy a 15 másodpercnél hosszabb videó, ugyanis jól bevett szokásként ez is csak szép fokozatosan fog megjelenni a felhasználóknál.

Ti több videót fogtok feltölteni vagy épp megnézni a maximálisan 60 másodperces limit hatására?

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. De jó! Ennek örülök. 🙂


Add a Comment