fbpx Skip to content

Az Intel végre publikussá tette az új processzorai árait, és ebben a listában néhány Skylake processzor is megtalálható már, amiket az Apple valószínűleg az új Retina MacBook modellekben fog majd használni.

15720-12174-macbookpro-2015fish-l-2

Külföldi oldalak arra tippelnek, hogy még a márciusi eseményen frissülhet a 12 colos Retina MacBook, és ez tulajdonképpen nem is lenne meglepő, sokszor frissíti az Apple év közben a gépeit. Azonban a Skylake processzorok lehetnek az alapjai az új 13-as és 15-ös Retina MacBook Pro-knak, és az utóbbi 15-ös már lassan 1 éve nem frissült, várva az Intel új processzorára.

A 15-ös gépekbe a következő processzorok kerülhetnek: 2.6 GHz Core i7-6770HQ, a 2.7 GHz Core i7-6870HQ, és a 2.8 GHz Core i7-6970HQ. Az alap modell jelenleg 2.4 GHz-en ketyeg, tehát 0.2 GHz-es gyorsulás várható, de természetesen ez csak egy szám. Sokkal fontosabb hogy az új processzorok kevesebbet fogyasztanak és kevesebb hőt is termelnek, ezáltal csendesebb gépeket kapunk majd. A csökkenő fogyasztás miatt természetesen az akkumulátor idő is növekszik majd, tehát az új Skylake processzoros gépek nagyjából 1 órával tovább bírhatják majd, mint az elődeik és mindezek mellett a beépített GPU is 16-30%-kal erősebb lesz, típustól függően.

Retina-MacBook-USB-C-800x211

A legutóbbi frissítéskor tavasszal érkezett minden Retinához frissítés 1-1 hónap különbséggel, azonban most a külföldi kollégák arra számítanak, hogy először a 12-es MacBook, majd a 13-as és végül a harmadik negyedévben a 15-ös gép fog frissülni.

Igazából ez a szokásos ráncfelvarrásnak minősül, de szerintem ahogy magam, úgy sokan mások is már szeretnénk valami újdonságot is látni, főleg a 13-as és 15-ös Retina szériában, akár egy új billentyűzetet, vagy valami formabontó dizájt. Persze valószínűleg egyiket sem kapjuk meg. Mindenesetre várhatóan kapunk USB-C-t, és én csak reménykedek, hogy megmarad a MagSafe töltő. Bővebben érdemes elolvasni a MacRumors illetve az AppleInsider cikkeit is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Szerintem sem lesz új kinézet, maximum hozzá raknak egy USB-C-t , de ez is kérdéses, a Magsafe biztosan marad, addig amíg új kinézetű gépeket nem kapunk.
    Én inkább az Air-re leszek kíváncsi, állítólag jön egy 15″-es modell valamikor nyár folyamán, talán a WWDC-n (vagy 14″, de nem vagyok benne biztos).

  2. Nagyon varom, most lesz ideje cserelni a 2013 late( elso asszem) mbp mat, kezd lassucska lenni neha, viszont az akksi meg 5 orat bir:)

  3. nekem a 2014-essel semmi bajom de 3 ev gari van ra, vettem kiegeszitest. eladaskor par honapbak ebbol meg maradnia kell legalabb… de szerintem sem lesz nagy valtozas. a pro-sag miatt remelem az usb megmarad, van egy csomo usb cuccom (bill, ethernet, etc)

  4. Ha nem lesz usb meg sem veszem… Jatekhoz kell a kabeles eger, kulonben a valaszido nagyon sok lenne:/


Add a Comment