fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan 1 héttel az iOS 9.2 megjelenése után az Apple pár perce elérhetővé tette az iOS 9.2.1 első béta verzióját a fejlesztők, majd egy nappal később a vállalkozó szellemű tesztelők számára.

iOS9.2.1b1-hero

Mivel a 9.2.1-ből ez az első beta verzió, így az a letöltött IPSW-t betallózva iTunes segítségével telepíthető a fejlesztői készülékekre. A béta programban résztvevők pedig most is a béta profil telepítése után frissíthetnek a Szoftverfrissítés menüpontban.

Az iOS 9.2.1 beta 1 buildje 13D11. Összehasonlításként a 9.2 pedig 13C75.

Újdonságok

Az iOS 9.2.1 beta 1-ben a jelek szerint nincsenek szemmel látható újdonságok a 9.2-höz képest.

Letöltési linkek

Az iOS 9.2.1 beta 1 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod touch:

Kérdésem van!

Az iOS 9.2.1 várható megjelenési idejéről egyelőre nincs információ. Az iOS 9.2.1 még az iPhone 4s-t is támogatni fogja.

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ha kérdésed van az iOS 9.2.1 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9.2.1 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. Nem szoktam hozzászólni az ilyen témájú cikkekhez, mert örülök, hogy az Apple legalább dolgozik, fejleszti az oprendszert, amivel eddig nekem, mint egyszerű felhasználónak, soha semmi bajom nem volt. De az, hogy kiad egy egy x.2.0 verziót, ami kicsit nagyobb frissítés, aztán rá egy hétre egy x.2.1-et, kicsit furcsa. Ebben az egy hétben milyen apróság juthatott az eszükbe? Ami eddig nem. Ha egyedi lenne ez, azt mondom oké. De nem az. Nem vagyok az összeesküvés elméletek híve, de ez a folyamatos frissítgetéssel kicsit úgy is tűnhet, mintha a JB kiirtásán dolgoznának. Mintha el akarnák lehetetleníteni a fejlesztését ezekkel a gyors és rövid idő után kiadott update-ekkel. Mi más ésszerű oka lehet ezeknek a sűrű frissítéseknek?

  2. @petyus33: ahogyan a cikk címéből és tartalmából is látható: ez egy béta. ezt az Apple még nem adta ki. ez a fejlesztők számára van. a hivatalos megjelenésről jelenleg nincs információ.

    a jailbreaket lehetővé tévő hibák legtöbbjét már a 9.1-ben javította az Apple. a jailbreak ellen ettől függetlenül folyamatosan tesz az Apple, akár kiad béta verziót, akár nem.

  3. Jadeye: A hivatalos tesztelők is letölthetik, vagy csak a fejlesztők?

  4. @redcar: ez jelenleg még csak a fejlesztői verzió, tehát fizetős fejlesztői fiók kell az IPSW letöltéséhez. ha lesz tesztelői verzió, az majd később érkezhet.

  5. @petyus33: Látod? Ha hallgattál volna bölcs maradtál volna 😀

  6. Tök mindegy hogy béta, vagy végleges kiadás. A lényegen nem változtat. A béta megjelentetése is ugyan azt jelenti, amiről írtam. Egy hét után már elkezdték javítani a frissen kiadott verziót. De tök mindegy, ez csak egy eszmefuttatás volt, amit úgy látszik nem nagyon értettek meg egyesek.

  7. @petyus33: persze, hogy elkezdték javítani. vagy te komolyan azt gondolod, hogy egy ilyen összetettségű rendszerben, mint az iOS, majd nem lesznek hibák? ha nem lennének, akkor jailbreak sem lenne egyáltalán, mert az is ilyen hibákat használ ki. ameddig emberek fejlesztik, akik hibáznak, addig hibák is adódnak, bármennyire is odafigyelnek arra, hogy a lehető legkevesebb hiba legyen. teljesen felesleges ebből bármit is összekombinálni, a szoftverfejlesztés egyszerűen ilyen műfaj – és nem volt ez másképp Steve korában sem.

  8. Istenem ez a sok szerencsétlen, aki azon van felakadva, hogy az Apple sűrűn ad ki kisebb, nagyobb frissítéseket. Váltsatok más oprendszerű telóra és ne nyavalyogjatok ezen az oldalon. Vicc emberek.

  9. @petyus33: Az a helyzet, hogy Jailbreak mindig is lesz, nyugi. Az Apple tömi befelé a réseket… de ugyanakkor egyre többet tudó, ezáltal bonyolultabb op.rendszereket készít. Majdhogynem lehetetlenség úgy elkészíteniük, (főleg ilyen gyors tempóban szórva kifelé az ios-eket) hogy ne maradjon egy két biztonsági rés. Valamikor ios 5.0 körül még 4-5 száz MB volt a rendszer, most az ios 9.2 ha jól láttam valakinél telepítéskor 2 GB. És ez még azt hiszem kitömörítésre kerül a letöltés után, tehát telepítve még több. Semmilyen rendszert nem tud megcsinálni senki úgy, hogy azt ne lehessen megbuherálni. Már a Windows 10-hez is van aktívator, megoldták… Jailbreak is lesz, még az ios 20.2.5-höz is, ha lesz ilyen. Én emiatt nem aggódok.

  10. Nem kötöszködés, de az újdonságoknál a "jelek szerint a 9.2.1-ben nincsenek szemmel látható újdonságok találhatóak a 9.2-höz képest" mondatot nem kéne javítani?:-)

  11. Kötözködes* 😀 elnézést:D

  12. @kampisch: köszi, segítettem rajta. 🙂

  13. Hjajj Istenem, minek ez? Adják ki úgy, hogy ne kelljen javítani, vagy várjanak annak a kiadásával. Régen azért fél évet kibírt a telefon, hogy nem kellett kötelezően frissíteni!:( Mielőtt írná valaki, hogy nem kötelező, leírom, hogy de az! Nem lehet kikapcsolni a frissítés értesítését, és amíg nem frissíti az ember, addig ott virít. Ebből is látszik, hogy fejetlenség van és rengeteg mára a hiba az Apple-nél!:(

  14. @petyus33: Elárulom, hogy házon belül még pár alverzión biztosan dolgoznak már most is. Ugyanis ilyen a szoftverfejlesztés, van egy üteme, vannak prioritások. Mindenki ezt csinálja, aki nagyban dolgozik, például a Microsoft is, csak mivel ott követhetetlen a buildek számozása, inkább elnevezte a köröket. A leggyorsaban haladók 3-4 verzióval előrébb járnak, mint a publikus verzió.

  15. Nincs olyan oprendszer, amit ne lehetne feltörni!

  16. Urak! Az európai 5s az melyik sorszám alatt fut?

  17. @gunar: iPhone 5s (Model A1457, A1518, A1528, A1530)

  18. Köszi szépen! A fejlesztői reg lejárt és akinél volt ő mar nem foglalkozik ezzel így lehet kell saját

  19. Public beta elérhető. Nem vagyok Facebook user szóval bocs ha ott már rég kint van és bárkit untat 😉

  20. @Burgesz: Igen kint van a public béta. I5s-re 1.3 gb-os.

  21. Ebből vajon hàny beta ledz…

  22. Srácok észrevétel a béta verzióval ? Akadás hívás utáni rezgés stb……?

  23. Nem ide vág a kérdés de kiváncsi vagyok hogy valahol beállítható az hogy a telefont ne lehessen kikapcsolni addig amíg nem adjuk meg a jelkodot? (Mert lezárt állapotban is ki lehet kapcsolni a kikapcsó gombbal)

  24. @pomogacs: nincs ilyen lehetőség.

  25. Köszi a gyors választ! Tehát ha elhagyom a telefonomat és valaki megtalálja simán kikapcsolhatja a tellot és a find my iPhone opciomat akaszthatom a fogasra!? Őrület…!

  26. @pomogacs: teljesen mindegy, mert resetelni minden esetben tudná, függetlenül attól, hogy kéri-e a jelkódot, vagy sem, hiszen adott esetben szétfagyott készüléket a resettel tudsz életre kelteni. így meg akkor mindegy, hogy hogyan tudod kikapcsolni vagy sem. a készülék lopását nem fogja megakadályozni a jelkódos kikapcsolhatóság, mert mondjuk kiveszik belőle a kártyát, és már meg is szakadt az internetkapcsolat (vagy ha engedélyezve van a lezárt képernyőn a Vezérlőközpont, akkor benyomja a repülős módot). erre van az elveszett mód és az aktiválási zárolás, ahol megadhatsz üzenetet, hogy hova juttassa vissza a becsületes megtaláló.

  27. Ha reset-eli a telefont 1 perc múlva a telefon ugyan csak online lesz és ugyan úgy jelkód védi tehát lenne esélyem megtalálni. A kártya kivevése egy jó megoldás lenne a rosszindulatú megtalálónak de biztos vagyok benne hogy 10 átlag emberből 7 nek nem jutna eszébe az első órában, a maradék háromnak meg időre, meg egy tűrte lenne szüksége ami igen csak értékes perceket jelenthetne a károsultak! Viszont 10 emberből 9 en megpróbálják kikapcsolni ha nem szeretnék visszaszolgáltatni a tulajdonosnak… Számomra ez felfoghatatlan!

  28. @pomogacs: ki van kapcsolva a SIM-kártyán a PIN-kód kérése? letiltottad a lezárt képernyőn a Vezérlőközpontot? tettél rá valami nem könnyedén leszedhető tokot? ha ezek bármelyikére “nem” a válasz, akkor csak a legkisebb probléma az, hogy ki lehet-e kapcsolni a készüléket jelkód megadása nélkül, vagy sem.

  29. Igen, a SIM kártya kód évek óta ki van kapcsolva pont ebből a megfontolásból, a vezérlő csak feloldott állapotban működik! Tokom csak egy sima Apple bőr tok, de Gizike néni vagy Alfonz bácsi, vagy csak egyszerűen valaki akinek még nem volt iPhone-a nem hinnem hogy a SIM kártyával kezdené! Annál inkább próbálná kivenni az akksit vagy megnyomni azt a három rohadt gombot amit lát és kikapcsolni valamelyikkel a készüléket. Na de mindegy! Csak nem értem hogy milyen funkcionális szerepe van amiért ezt így kellett csinálni, vagy legalább dönthessem el én a beállitasokban!

  30. Pomogacs: Csak kicsit lépj tovább a telefon kikapcsolása utáni részre! Egyszer úgyis be fogja kapcsolni a megtaláló, egyszer úgyis internet kapcsolathoz jut a készülék. Ha ez megtörtént akkor ismét működik az iPhone keresése funkció amit nem tudnak kikapcsolni csak jelkód ismeretében. (legalább is úgy tudom)

  31. @pomogacs: 10 lopásból/rablásból 9 “megrendelésre” történik és 1 óra múlva már darabokban van a készüléked valamelyik SarkiGSM-nél akik 10-20.000 forintot fizettek a becsületes tolvajnak, neked meg 30.000-ért kicserélik a kijelződet abból a kijelzőből. Ezeknél a lopásoknál a SIM kártya már a következő sarkon sincs benne, de vannak akik az akksit is kiszedik egy kapualjban pillanatok alatt még az iPhoneból is.

    @wildtiger: Jól tudod, az elv ez, de ez baromi ritka eset. iPhonet az Activation Lock bevezetése (és elterjedése) óta elsősorban alkatrésznek lopnak. Ritka az olyan magányos hülye, aki eladja, vagy elkezdi használni. De még közülik is sok beszarik az Activation Locktól és felteszik apróhirdetési oldalra az “iCloud záras” telefont. Persze áron felül ezért nem viszi el senki, aki ebben utazik, másnak pedig nem kell.

  32. @ef-dani: nem jól tudja, lásd alább.

    @wildtiger: az iPhone keresése opció kikapcsolásához nem a jelkód kell, hanem annak az Apple ID-nak a jelszava, amivel az iCloudba be lett lépve a készülék. (no persze ehhez be kell jutni a Beállítások appba, ami egy jelkóddal lezárt készüléken először valóban a jelkódot igényli, de attól nem fog kikapcsolni az iPhone keresése.)

  33. @jadeye
    @pomogats
    De van, vagy legalábbis volt, fizetős, icaughtyou v vmi ilyesmi, annyit tudott hogy ha elszurtad a jelszót akkor kamera csapdával elkapott es elküldte a képet egy előre beállított e-mail címre, hogy addig nem engedte kikapcsolni a telot amíg nem írtad be a kódot

  34. Ez azért jo dolog merk aki nem életvitelszerűen lop telefonokat az minimum 1x megpróbál kíváncsiságból belenézni

  35. @gezahofi: kizárólag jailbreakelt készülék esetén, és a reset ellen az sem véd.

  36. Sziasztok! Segítség kellene. Régebbi szoftver verziónál a hívás előzményében ha beléptem a kontakt infóba akkor kék volt a szám amiről hívtak ( ez akkor volt hasznos ha egy kontaktnál több szám volt elmentve) és most megszűnt. Viszont most van ami kék van ami nem de semmi rendszert nem fedeztem fel benne sőt ismerőseim sem akinek megmutattam. Lehet sima szoftver hiba? Az biztos, hogy az eredeti funkciója, hogy tudjuk melyik számról kerestek az nem megy és ez csúnya visszalépés funkcionalitásban.

  37. @yoker: ez egy béta szoftver, tehát lehetnek benne hibák, ezért nem javasolt a napi használatú készülékre feltenni. a tapasztalt hibát jelezd az Apple felé, nyilvános béta esetén a készüléken található Feedback appon keresztül, fejlesztői béta esetén pedig a bugreport.apple.com címen.

    Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

  38. Én nem a bétát használom és ez már legalább a 3. Szoftver verzió aminél ez fenn áll. Elnézést, hogy ide írtam csak nem tudtam, hova tudnám

  39. Most 9.2 van de ugyan ez volt 9.1 nélkül is.

  40. Azaz 9.1 nél is

  41. Ezek nem segítenek de nem hiszem, hogy egyedi jelenség lenne. Az ismeretségi körömben minden iPhone tulajdonosnál ez van és volt már restor is valamelyiken szóval ezt szerintem simán elcseszte az Apple a 9 es szoftverrel. Nem találkoztam olyannal amin ez a szoftver van és ne produkálná. Nagyából értek is az iphonhoz, szereltem egy ideig de erre nem találtam magyarázatot csak, hogy elcseszték. Azt is furcsállom, hogy ezt eddig senkinek nem tűnt fel.


Add a Comment