fbpx Skip to content

Június 30-án indult el az Apple új zenei szolgáltatása, az Apple Music, mely lehetővé teszi többek között 30 millió dal streamelését, illetve a Beats 1 rádióállomás hallgatását. Ha valaki Magyarországon akar előfizetni, akkor ezt a három havi ingyenes próbaidő után havi 5 euróért vagy családi csomagban 6 felhasználóval 8 euróért teheti meg.

applemusic

De vajon hányan fizettek eddig elő a júniusi WWDC-n nagy dirrel-durral beharangozott Apple Music-ra?

Korábban már napvilágot látott olyan találgatás, hogy egy hónap alatt az előfizetők száma elérte a 10 milliót, de biztos adat nem állt rendelkezésre. Azonban Eddy Cue, az Apple internetes szoftverekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke minapi nyilatkozata szerint 11 millió regisztrációnál tartanak, amiből kétmillió a családi csomagot választó előfizető. Arról nincs információ, hogy a 11 millióból hányan kapcsolták ki a későbbi fizetőssé válást. A miheztartás végett: a legnagyobb konkurensnek számító Spotify 80 millió előfizetővel rendelkezik, amiből 20 millió fizet rendszeresen havi díjat a szolgáltatásért. Cue minden esetre elégedett volt a számokkal.

Az Apple Music rendelkezik egy Connect elnevezésű szociális hálóval is, melynek célja a zenészek összeköttetése rajongóikkal. Jimmy Iovine, a cég egyik vezetője szerint a Connect is nagy siker, a zenészek megkapták az Apple-től, amire vágytak. Arról nincs számszerű információ, hogy hányan használják ezt a szolgáltatást.

A 11 millió előfizető nem kevés, azonban még bőven kell dolgozni azon, hogy megközelítsék a Spotify számait. Eddy Cue szerint tisztában vannak azzal, hogy néhány felhasználónak problémája akadt a szolgáltatással (például törlődtek a lejátszási listák, miután szinkronizáltak az iCloud Music Library-vel), de amint tudnak, kiadnak egy frissítést a probléma kezelésére.

Az Apple Music folyamatosan fejlődik, drasztikusan nő a lejátszási listák és a felhasználó zenehallgatási szokásait figyelembe vevő ajánlások száma, ami mindenképpen pozitívum. A cég szinte utolsóként lépett a steaming piacra, így elég nagy a lemaradása (legalább is felhasználószámban), de mivel a fogyasztók zenehallgatási szokásai az elmúlt pár évben megváltoztak, ezért pozitív vagyok a jövő tekintetében. Kiváncsi leszek, hogy a szeptemberi iPhone-keynote-on mekkora felhasználói bázist jelentenek be.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Ugyan az a véleményem mint a watch-ról. Jó lesz. A hangsúly a lesz-en van. Most még kaotikus, abszolút nem felhasználó barát. Szerintem hangminőségben is alulmúlja a spotifyt. Pedig szívesen lennék elfogult, mert az iPhone om imádom. De ez még igen gyenge és meg sem közelíti (még) a riválisait.
    De minden szubjektív. Aki szereti használja és élvezze

  2. Az még milyen jó lenne hogyha beállítom hogy az explicit tartalmakat letudjam játszani akkor az úgy is maradna ameddig én vissza nem akarom állítani! Sajnos erre nem képes mert hetente legalább 1x visszaállítja magától…
    Amúgy nem lenne rossz hogyha nem lassulna be tőle az iPhone6 meg ha benne lenne minden zene ami a store-ba is.

  3. most valtottam spotifyrol es ugy latom ez a szolgaltatas tele van buggal. most talalkoztam eloszor azzal, hogy az apple megoldasa nem ugy megy ahogy kene.

    -neha megall a zene, teljesen magatol.

    -mindig offlineozon az albumokat, mert erre szvsz a mobilnet draga mulattsag.. de pl: 10-bol 2 szamot tuti nem tud leszedni csak ha masodjara vagy harmadjara probalom.

    -legidegesitobb hiba viszont a explicit (szokimondo) szamoknal van. hiaba allitom be a korlatozasoknak, hogy az is mukodjon a telefon restartolasaval rogton visszaall. de neha random modon restart nelkul is. volt, hogy szam kozben is. eleg idegesito.

  4. @Zapolap: Akkor megnyugodtam hogy nem csak nálam jelentkezik a probléma. Ma délelött 10 óta 9x kellett visszaállítanom! Azért ezt elég durvának érzem. Lassan 7 éve használok iphone-t de ilyennel soha nem találkoztam még…

  5. esetleg nem tud valaki irni az applenek errol a hibarol? sajnos, en angolul nem tudok

  6. Borzalmas csalódás.Sok számom eltűnt és vannak olyanok is amiket kiír de nem lehet lejátszani.A gépemen Itunes-ban megvett számokat nem tudom szinkronizálni.A lejátszási listáim eltűntek.A számok maguktól leállnak és van amit nem tudok letölteni mert úgy mint a korábban letöltött számok halványabban vannak kiírva és nem lehet se letölteni se meghallgatni őket.Nagyon kéne egy új szoftverfrissités az apple-től.Addig is ha tudtok vmit kérlek segítsetek!

  7. Kivancsian varom hogy a 3 honap ingyenes probaverzio utan hany elofizetoje marad. Kicsit kozmetikazottnak tunik igy ez a szam. 🙂


Add a Comment