fbpx Skip to content

Mivel június 23-án előzetes hírek után felbukkant a TaiG 2 untethered jailbreak az iOS 8.3-hoz, így frissítettük két cydiás csomagunkat is, amit észre is vehettetek.

szifon_cydia_logo

Azok számára viszont, akik nem nézegették a Cydiát, ezeket a frissítéseket most az alábbi cikkben is külön kiemelnénk. Ezek a közkedvelt Magyar billentyűzet fix 6.x+, Magyar SMS bill. fix. 6.x+ csomagjainkat érintik, és csak egyszerű, kompatibilitási frissítések, amik engedélyezik, hogy a csomagok 8.3-ra is telepíthetőek legyenek.

Frissített csomagok

Magyar billentyűzet fix 6.x+

A Magyar billentyűzet fix csomag kiszedi a feleslegesnek tekinthető külföldi ékezeteket a magyar billentyűzetről, emellett tartalmazza a kettős (vagy hármas) mássalhangzókat, így például a “ty” vagy a “dzs” az adott kezdőbetű hosszú lenyomásával szintén előhozható. Ezen felül az egyes magánhangzók hosszú lenyomása utáni listában az adott magánhangzó már nem jelenik meg, hanem csak az ékezetes alakja, tehát például az “e” lenyomásakor már maga az “e” nem, hanem csak az “é”. Végül pedig a számok begépelését is megkönnyíti az által, hogy a billentyűzet felső sorában helyet foglaló karakterekre hosszan nyomva a számok is megjelennek a lehetőségek között, 0-9 sorrendben:

billfix_iOS8.3_01 billfix_iOS8.3_02

Itt gyakorlatilag csak kompatibilitási frissítésről van szó, a működésében semmi nem változott. Részletes cikkünk a fixről: Magyar billentyűzet fix iOS 6-hoz

Magyar SMS billentyűzet fix 6.x+

Az SMS-ben felhasználható karakterek száma 160-ról egyetlen nem megfelelő betű használatakor rögtön 70-re csökkenhet, így aki sokat SMS-ezik, annak érdemes vagy eleve ékezetek nélkül írnia, vagy csak a megfelelő ékezetes karaktereket használnia. Ebben nyújthat segítséget ez a csomagunk.

Például az “U” betűre hosszan nyomva az SMS-ben használható egyetlen 7 bites karakter nagybetűs formában az “Ü”, míg kisbetűsen az “ü” és az “ù” (balra dőlő ékezettel), amik után jön a 6-os szám, mint kvázi vízválasztó, és ezt követik a normál magyar ékezetes betűk:

sms_billfix_iOS8.3_01 sms_billfix_iOS8.3_02

Itt is csak kompatibilitási frissítésről van szó, a működésében ennek sem változott semmi. Részletes cikkünk a fixről: Szifon Source: Magyar SMS billentyűzet fix

Ajánlott csomagok

Cydia magyar UI

Az iOS 8.3-as jailbreak megjelenésével saurik is frissítette a Cydiát 1.1.18-ra, de a TaiG 2.1.2 még csak az 1.1.7-es verziót tartalmazza. Természetesen a Cydia frissítése előtt vagy után a Szifon source-on található Cydia magyar UI csomag nyugodtan telepíthető, ha valaki magyarul szeretné használni a Cydiát (a készülék nyelvét előbb magyarra kell állítani!).

cydia_1.1.12_01

Továbbra is van pár olyan rész a Cydiában, ami esetén a nyelvi fájl nem ad lehetőséget azok lefordítására, így néhány esetben marad az angol szöveg – de ezek olyan részek, amelyeket a felhasználók 90%-a sosem használ úgysem. Érdekes módon a nyitóképernyőn az üdvözöl a Cydia viszont a fordítás megléte ellenére sem fordul magyarra, de nem gondoljuk, hogy ez tragédia lenne.

Visszaállítási opciók fix

A leggyakoribb hiba, amibe szinte kivétel nélkül minden újdonsült jailbreakelő belefut, hogy rányom a Beállítások appban az Általános menüpontban a Visszaállítás alatt az Összes tartalom, beállítás törlése opcióra, és ennek  a vége restore.

A csomagunk telepítése után tehát eltűnik a jailbreakelt rendszereken problémát okozó lehetőség a választható opciók közül:

resetfix_01 resetfix_02

Részletes cikkünk a fixről: Szifon Source: Visszaállítási opciók fix

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Sziasztok!

    Egy gyors kérdés: ezt a magyar billentyűzet fixet nem tudnátok esetleg külön egyedi billentyűzetként feltenni App Storeba?

    Így azok akik nem szeretnének jailbreakelni (én most idetartozom), szintén hozzájutnának eme nagyon nagyon hasznos kiegészítőhöz…
    Tényleg imádtam, és kb jailbreak után az elsők közt telepítettem annó ezt a csomagot.
    Én pl. fizetnék is érte pár eurót, nem tudom ki hogy áll hozzá.

  2. Amennyiben felkerulne az appstorba az engem is erintene. Illetve egy copic jellegu progi is johetne. 😉

  3. A bill nekem is kene

  4. Hát ha nincs jailbreak akkor nincs bill fix! Ennyi 🙂 A jailbreak nem csinál semmi olyant ami miatt félni kell tőlle! Inkább az a felhasználó aki minden sz@rt feltesz ész nélkül, annak kell félnie! És emiatt indulnak a mendemondák!

  5. Put2 ez igaz, de 8.4 elott par nappal ertelmetlen jb-zni mar.

  6. Put2: van akinek van ideje szórakozni vele, van akinek nincs. Régen nekem is volt, de a frissítéssel mindig szívás volt. Backup visszaállítás nem volt tuti stb stb.
    Továbbá azért nem mondanám hogy nem csinál semmit.

    Ha meggondolod, gyakorlatilag kinyitod a rendszert egy kínai progival. Innentől kezdve bármelyik cydia csomag garázdálkodhat a telóddal, ahhoz fér hozzá amihez akar.

    Ez mindenkinek az egyéni döntése.

  7. Halihó!

    Ez a kérdés nekem még nyitva maradt. Van esély tehát natív app formájában megkapni ezt a bill.fixet?

  8. @Andoro: a gyári billentyűzet módosítására nincs lehetőség, tehát teljesen nulláról le kell másolni a gyári billentyűzetet és annak működését, grafikai elemeit, és csak úgy lehetséges mindez. az meg nem olyan egyszerű sajnos.


Add a Comment