fbpx Skip to content

Mivel az Apple mind a mai napig nem tett közzé hivatalos adatokat az Apple Watch értékesítési darabszámáról, ezért maradnak a becslések és a találgatások. Korábbi cikkünkben megpróbáltuk prognosztizálni a számokat, akkor csaknem 1 milliós nyitó értékesítést jósoltak. Azóta eltelt másfél hónap, az újabb becslés csökkenő darabszámot mutat.

milanese

Nehéz helyzetben vannak az elemzők (és az újságírók), mivel az Apple nem tesz, és az áprilisi elemzői beszélgetésen elhangzottak szerint nem is fog közzétenni Apple Watch értékesítési számokat. Az előrendelés április 10-i indulása után a Slice Intelligence becslése szerint csaknem 1 millió darab óra talált gazdára. A cég azóta is monitorozza az értékesítést, legújabb becslése szerint a számláló 2.5 millió darabnál jár. Ezt 14 ezer olyan online vásárló adataiból vonta le, akik hozzáférést engedélyeztek a Slice-nak adataikhoz.

Értelemszerűen a legtöbb darabszámot április 10-én mérték, azóta viszont csökkenő trendet figyelhetünk meg. Az értékesítésben április 24-én volt egy kiugrás. Ekkor kezdték el megkapni az előrendelők az órákat, amiről széles körben számoltak be az interneten, megosztották kezdeti tapasztalataikat másokkal, így sokan kedvet kaptak a vásárláshoz.

slice-orders

A táblázatból látható, hogy a darabszám enyhe csökkenő tendenciát mutat, ami természetes egy ilyen termék megjelenésekor. Persze Tim Cook nem fog rögtön a kardjába dőlni, mivel a számok még így is jobbak, mint anno hasonló időszakban az iPod, az iPhone vagy az iPad számai voltak. Azt is figyelembe kell venni, hogy a mérés csak az Egyesült Államokra vonatkozik, viszont az órát 8 másik országban is árulják, amiről nem állnak rendelkezésre számok.

A csökkenő tendenciát megerősíti Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője is. Róla annyit kell tudni, hogy a múltban elég pontos jóslatokat tett közzé, tehát érdemes rá figyelni.

Mindenesetre a fizikai Apple Store-okban csak júniustól lehet kapni majd az órát, tehát a kereslet még mindig meghaladja a kínálatot, az online rendelésre is minimum 2-3 hetet kell várni. Az értékesítés további országokra való kiterjesztése június végétől indul, amit valószínűleg a WWDC június 8-i keynote-ján fognak bejelenteni. A magyarországi hivatalos megjelenésről semmi hír nincs, de egyhamar nem fog hazánkba érkezni az óra. 🙁

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. en azt gondolom hogy ennek az ellenkezojere csak elmeleti esely volt.. aki szeretett volna orat az az elejen megrendeli, kesz. ok tobben vannak mint akik valamilyen inger hatasara ugy dontenek hogy megis vesznek. ilyen inger lehet ha nagyobb sw update lehet vagy majd uj verziot adnak ki.

  2. @kchris: inger az az lenne ha lejebb tolnák az árat… sokkal.

  3. @AppleFan: kb. 5000 ft-ra. 1 órát játszódna vele az ember utánna meg a kuka.

  4. @aggressor: ezt tapasztalatból írod gondolom.

  5. Elfogadnam az orat mert nagyon tetszik, de meg nem eleg "okos"szamomra. Majd ha tobb egeszsegugyi szenzorral/tudassal fog rendelkezni racsapok…


Add a Comment