fbpx Skip to content

Az Apple Watch előrendelése múlt hét pénteken, április 10-én indult, amiről mi is többször írtunk. A termék elérhetősége korlátozott volt, mivel csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Kanadában, Ausztráliában, Japánban, Kínában és Hongkongban lehetett rendelni belőle. Az újságíróknak kiadott példányok alapján készült előzetes tesztek vegyes fogadtatásúak voltak, az óra nem aratott egyértelmű sikert. Ezek után vajon kelendő volt-e?

Watchok

A Slice Intelligence becslése szerint csak az Egyesült Államokban 957 ezer órát rendeltek meg. Ennek csaknem kétharmada (62%-a) a legolcsóbb, Sport változat lehetett, a 42mm-es Space Grey volt a legnépszerűbb típus.

A számok becslése elég érdekes módszer alapján történt. A Slice Intelligence-nek lehetősége nyílik 2 millió online vásárló vásárlási szokásait monitorozni (a lehetőséget a vásárlók tették elérhetővé). Ők megengedték emailfiókjuk figyelését, így a beérkező emailek alapján történt a következtetések levonása. Jelen becslés 9080 ügyfél vásárlása alapján történt.

Az Apple Watch előrendelések 71%-a a 42mm-es modellre érkezett. A vevők 32%-ának választása az alumíniumból készült Sport modell esetén a kisebb, 38 mm-es órára esett, míg ez az érték a rozsdamentes acélból készült óra esetén mindössze 24%. Tehát látható, hogy a nagyobb óra „döntő fölénnyel nyert”. Ebből le lehet vonni azt a következtetést, hogy az Apple Watch-ot általában férfiak rendelték, hiszen a hölgyek nem járnak nagy, bumszli órával a kezükön.

A Slice Intelligence azt is felmérte, hogy a Sport változatra átlagosan 382 dollárt, míg a sima Watch-ra 707 dollárt költöttek a vásárlók, az aranyból készült Edition változat az alacsony darabszám miatt nem volt becsülhető.

A szíjakat is górcső alá vetették. Kiderült, hogy a legnépszerűbb az összes rendelés 28%-ával a fekete Sport szíj volt. Ezt követte a Milanese Loop 25%-kal, majd a Link Bracelet 14%-kal.

Apple-Watch-Bands-Slice-Intelligence

A becslés csak az Egyesült Államokban eladott órákra vonatkozik, a többi ország értékesítésére a Slice Intelligence-nek nem volt rálátása. Mivel az Apple még nem adott ki hivatalos közleményt az értékesítésre vonatkozólag, ezért a darabszámokat illetően vakrepülést végzünk. Van olyan vélemény is, miszerint összesen körülbelül 2 millió óra találhatott gazdára. Amíg Cupertinóban nem adnak ki hivatalos sajtóközleményt, addig csak becslésekre támaszkodhatunk.

Azt nem tudni, hogy az alacsony induló darabszám vagy a kiemelkedő kereslet eredményeképpen, de bizonyos típusokra az Apple már csak júniusi szállítást vállal. Az óra kiszállítása április 24-ével kezdődik, amiről mi is tudósítani fogunk. A magyarországi értékesítésről még semmi hír nincs, de ősznél előbb nem valószínű a megjelenés, bár egyes vélemények szerint ez könnyen átcsúszhat akár 2016-ra is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Azert en kivancsi lennek,hogy hanyan lesznek akik azt mondjak hogy ezt vartak teljes mertekben elegedettek. Azert valljuk be nekunk ketszer meg kell fontolni,hogy ra szanjuk-e a penzt


Add a Comment