fbpx Skip to content

Ismertek már minket, az új Apple termékeket mindig ki szoktuk próbálni és írunk is róluk. Sok külföldi portált, cikket olvashattatok már, illetve mi is lefordítottunk nektek párat.

 IMG_5307

Azért persze, miután a saját kezünkbe is fogtuk őket, és némileg a véleményünk is megváltozott. Ez egyébként azért is igaz, mert ilyenkor, ha már a kezünkben van, sokkal könnyebb véleményt formálni. Ilyenkor próbáljuk nektek átadni az érzéseinket, a tapasztalatainkat, hogy még közelibbnek érezzétek, jelen esetben az Apple Watch-ot. Most videót is készítettünk nektek, ami ugyan nem profi, de amit lehetett, azt kipróbáltunk és megkérdeztünk.

Az Apple Watch első látásra “szerelem”. Olyan terméket rakott le az Apple, amibe rögtön beleszeret az ember, ha tehetitek és külföldön jártok, mindenképp nézzétek meg. Az Apple nem véletlen döntött úgy, hogy különlegesen mutatja be az óráját, speciális tartókkal, 1v1-gyel. Bővebben ide kattintva olvashattok erről, hogy hogyan zajlik egy ilyen felpróbálási alkalom.

IMG_5242

Érdekes volt látni a kezünkön az órát, a szíjak gyönyörűek, kipróbáltuk a klasszikus bőrt, a Leather Loop-ot, a Milanese Loop-ot is. A Milanese Loop számomra hatalmas meglepetés volt, eddig a Leather Loop-ban hittem, mert így nem karcolnám meg a MacBookot, azonban Milanese Loop annyira férfias, és erőteljes, hogy elgondolkoztam azon is.

IMG_5293

A 38 és 42mm között látható a különbség, de annyira nem érezhető. Azt gondoltam, a 38mm-es változaton sokkal nehezebb lesz kezelni az órát, de tévedtem, ugyanolyan könnyedén nyithatóak meg az alkalmazások, illetve használhatjuk a menüt. A legnagyobb kérdés számomra az asztroszürke változat volt, végül annyira nem győzött meg, mint amennyire előzetesen tetszett.

IMG_5222

Apple Watch Sport tulajdonképpen az Apple belépő órája. Egyelőre nem tudtuk érdemben összehasonlítani a többi készülékkel, azontúl, hogy külsőleg picit máshogy mutatnak. Leginkább a rozsdamentes acél házas Apple Watch változatokat próbáltunk fel, és noha a felpróbálható darabokon csak a demó szoftver futott, de még így is sokat segített a választásban.

IMG_5276

IMG_5336

Érdemes szót ejteni a szoftverről is, amiben magyar nyelvet egyelőre nem találtunk, de ez persze nem jelent semmit. Amennyire csak lehetett, kipróbáltuk, és megnéztük minden részét. Egyelőre picit “laggosnak” mondanám, olykor akad, de ettől függetlenül gyönyörű és rögtön kezelhető. Alig 3-5 perc alatt hozzászoktunk a rendszerhez, egy iOS-t használó minden bizonnyal problémamentesen tudja majd kezelni az elejétől fogva.

IMG_5246

A Haptic Engine meglepett. Egyáltalán nem hasonlít a vibrálásra, őszintén nem tudom megmondani, milyen érzés, mintha erősebben megérintenék a bőrödet, de ez sem adja vissza azt az érzést, amit ez a “motor” ad. Amikor az óra értesítést küld, akkor olyan, mintha “suttogna” hozzád, míg a vibrálásnál ez “kiabálásnak” minősül, hátha így érthetőbb talán, milyen.

Apple_Watch_Selfridges_04

Még reggel a repülőn tettünk fel pár kérdést magunknak, amikre mindenképp választ szerettünk volna. Többé-kevésbé ez sikerült is:

Mennyiben különbözik színben a szürke és asztroszürke Sport változat, és az alumínium-ötvözet mennyire tűnik ellenállónak?

Sajnos ennyi idő alatt nem lehetett ezt kideríteni, de amint április 24-én megérkeznek az újdonsült tulajdonosokhoz az órák, biztosan rengeteg ilyen tesztet fogunk majd látni.

Milyen a fluoroelasztomer szíj, egyszerű-e a szíjak leszedése, visszarakása?

A fluoroelasztomer szíj kényelmes, és stabilnak tűnt, de hosszútávon később mindenképp beszámolunk majd róla. A szíjakat könnyedén, 1-1 apró gomb benyomásával lehet cserélni, így otthon is. Nem kell hozzá semmilyen speciális eszköz.

Milyen a digitális korona?

A digitális korona meglepően használható volt, könnyedén lehetett vele navigálni a menüben, nem úgy tűnik, hogy “könnyedén feladná a harcot”, avagy tönkremenne. Persze ezt majd az idő mondja meg.

Megfordítható-e az óra, hogy bal kéz helyett a jobb csuklón is hordható legyen?

Igen, egyrészt a szíj szárainak felcserélésével, majd pedig ezután a beállításaiban átállítható, hogy melyik csuklónkon hordjuk, és melyik oldalra került így a digitális korona.

Hogyan zajlik az óra ki- és bekapcsolása?

Az nem volt egyértelmű, hogy az órát hogy kell kikapcsolni, erre ugyanis a bemutató készülékek nem adtak semmi támpontot. A jó öreg próba-szerencse módszerrel azonban a digitális korona és az alatta lévő gomb együttes nyomásával úgynevezett hard resetet lehet rajta végrehajtani. Az újraindítás körülbelül 1 percet vett igénybe, ami azért nagyon hosszú. Persze ez demó szoftver.

Mit szólnak a hátulján az érzékelők szőrös és nem szőrös karhoz a pulzusmérésnél?

Sajnos ezt nem tudtuk kipróbálni, mert a felpróbálható készülékeken csak demó szoftver fut, amin ez nem lehetséges, a “kioszkban” lévő, a szoftver kipróbálását lehetővé tévő darabokat meg nem lehet felvenni.

Mennyire tűnik nehéznek?

Elsőre azt hinnénk hogy nehéz, de valójában teljesen átlagos súlya van az Apple Watch-nak. Tényleg érezhető, hogy a kezeden van, de ez lényegében teljesen pozitív.

Watch_banner_1400x100px_b

Illetve a videó, amiben a szoftvert próbáltuk ki:

Itt pedig az Apple Watch Edition sárga arany változata:

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Az arany iszonyatosan búcsús. A másik meg kellllll 🙂

  2. Hogyan lehet kikapcsolni az Önöktől kapott személyes ajánlott cikkeket tehát értesitéseket! Ha érdekel majd megnézem úgy is! Ez Apple Watch már megőrit!

  3. Kár hogy telo nelkul nem tud semmit 🙁

  4. Itt tényleg igaz hogy bolhából elefántot csinálnak!

  5. Aki már meg tud venni egy ilyen órát nem hisuem hogy telefont ne tudná megvenni!

  6. @steve195614: töröld az appot/könyvjelzőt, vegyél samut!

  7. Azert ennyi penzert docog egy kicsit a UI nem?

  8. @Kovács Péter: élőben legkevésbé sem “búcsús”, ha teheted, nézd majd meg, érdemes. tényleg igényesen szépre sikerült.

    @steve195614: a készülék használati útmutatójában le van írva, hogyan kapcsolhatóak ki adott alkalmazások értesítései. illetve: https://support.apple.com/hu-hu/HT201925

    @blake: demó szoftver van rajtuk, nyilván a hivatalosan kapható készülékeken nem ez lesz – de lefotóztuk a build számát, így ki fog derülni azonnal, miután kibontottuk és bekapcsoltuk.

  9. Jozsi@ Nem veszek Samut mivel van1 i5s kitűnő készülék! Szeretem mert jo! Nem a készülékkel van a baj! Hanem azzal hogy mekkora feneket keritenek minden szaros Apple terméknek és ráadásúl még értesitést is küldenek!

  10. Józsi mem törlöm az appot sem mert vannak néha olyan dolgok ami engem is érdekel és hasznosnak tartok! De ez a mindent tullihegés már sok számomra!

  11. Jadeye@ Köszönöm a segitséget!

  12. én sajnos még most sem vagyok meggyőzve erről az óráról inkább csalódott vagyok mint lelkes, hogy rohanjak venni egyet.

  13. Ez egy teljesen felesleges kacat!!! 🙂

  14. @Ed Harley: próbáltad?

  15. @Hori: nem kell próbálni ennyi pénzt egyszerűen nem ér meg sajnos amit én vennék max azért mert Apple fun vagyok a z 1179€ hol ér meg ennyit egy ilyen óra ne vicceljünk már most komolyan ráadásul akár egy napot is kibír viccc!

  16. Hori
    Ha neked ilyen felesleges kacatra szükséged van csak azért, mert van rajta egy alma logó, akkor legyél boldog tulajdonosa ;)!
    Aki nincs meg ilyen nélkül, akkor annak valami nagyon nagy hibája van, mondom ezt apple fanként.
    Sajnos mutogatni ciki és stílustalan, mert elég tré minden téren, luxust meg távolról sem ismeri!
    Pénzkidobás, ha valaki nem ezt valja, akkor annál valami nagyon nem stimmel, ha ennyire szórni akarja a pénzt, akkor adja az egészségügynek, mert ott sokkal de sokkal nagyobb szükség van erre a pénzre!

  17. @Ed Harley: már bocs, de az egyszavas “próbáltad?” kérdésből álló hozzászólásból mégis pontosan honnan látszik az számodra, hogy az adott hozzászólónak nem csak, hogy szüksége van egy ilyen, szerinted “kacatra”, hanem “csak azért” van rá szüksége, “mert van rajta egy alma logó”?

    szerintem egyetlen termékről sem lehet végletekig menő véleményt alkotni úgy, hogy azt nem csak, hogy nem próbáltad ki, de még csak nem is láttad élőben, és kézbe sem vetted, függetlenül attól, hogy milyen termékről legyen szó (jó, mondjuk autót vagy úthengert ugye ne vegyél kézbe).

    azt meg egyikünknek sem tiszte eldönteni, ki mire költi a pénzét. ha valaki történetesen épp Apple Watch-ra szórja el, az az ő dolga. majd adott esetben ő lesz vele elégedett, vagy mondjuk elégedetlen. nekem ez nem fáj. neked igen?

  18. Jadeye:
    Kellő információkat kaptam erről a kacatró, hogy tudjam miről beszélek. Nem kell látnom, nem kell éreznem ahoz, hogy tudjam hogy nem érimeg az árát!!!
    Én is elvakult apple fan vagyok, de azért a valóság talaján járkálok és nem rózsaszínben szemellenzővel ahogyan egyesek! Nekem sem fáj, hogy neked van, legyen, mert mindenki szabadon döntheti el, hogy mire áldoz, de ez minden szempontból óriási pénzkidobás!!! Akár egy napot is kibírhat a semmi, muhahaaaa

  19. @Ed Harley: most mégis hogy keveredtem már én is a történetbe? te egy egyetlen szavas kérdés alapján vizionáltál végletekig menő dolgokat, amiket abból az egyetlen szóból nem lehet sehogy sem kiolvasni.

    “Nekem sem fáj, hogy neked van, legyen”
    nekem nincs. és a világon jelenleg azokon kívül, akinek az Apple előzetesen adott, másnak sincs. neked ezek szerint ez a termék nem kell, tiszta sor, le is van zárva a téma. akkor meg minek ezen ennyit feszülni?

  20. Jadeye:
    Nem feszülök, nem is akarok senkit bántani!!!


Add a Comment