fbpx Skip to content

Ahogyan egyre közeledünk az Apple Watch hivatalos megjelenéséhez, úgy a fejlesztők is egyre keményebben dolgoznak azért, hogy elsőként lehessen letölteni az általuk készített alkalmazásokat az Apple Watch újdonsült tulajdonosainak.

2971-839950377dc908105d5b8a142cf18e0b

A Wareable csapata felkereste azokat a legnépszerűbb programozókat, akik már elég közel állnak a végleges Apple Watch alkalmazásaik elkészítéséhez. Nézzük csak, mire is számíthatunk áprilisban!

Clear

clear-merge-1424086847-XLic-column-width-inline

A Realmac csapata által fejlesztett Clear alkalmazást gondolom senkinek sem kell külön bemutatnom, hiszen az egyik legnépszerűbb és legjobb értékeléssel rendelkező iOS alkalmazás az App Store-ban.

“A Clear hamarosan az Apple Watch-ra is elhozza számodra a tennivalóidat és az emlékeztetőidet, iCloud szinkronizációval kiegészítve. Az Apple Watch felületének lényege, hogy mindig kéznél legyenek a legfontosabb teendőid és könnyedén ki tudd pipálni a végrehajtott feladataidat a nap folyamán.” – nyilatkozta Nik Fletcher termékmenedzser.

Exact Fitness Timer

exact-fitness-timer-1424086870-nvRz-column-width-inline

Az Exact Fitness Timer gyakorlatilag egy intervall edzést elősegítő óra, amellyel könnyedén nyomon tudod követni, hogy melyik gyakorlat után éppen mi következik, valamint hogy pontosan mennyi ideig kell azt végezni és milyen időközönként.

Feed Wrangler

feed-wrangler-1-1424086897-Uiem-column-width-inline

Ahogyan azt az alkalmazás neve is jelzi, ez egy Apple Watch-ra optimalizált RSS olvasó app. “A cél az volt, hogy a felhasználó gyorsan átlássa az RSS híreket, amelyeket akár el is olvashat, de mivel ezt elég kevesen fogják megtenni, ezért sokkal nagyobb hangsúlyt fektettünk a későbbi olvasásra való mentési opciókra. A Handoff funkció segítségével pedig azonnal folytathatjuk az olvasást, bármelyik készülékünkhöz is nyúlunk.” – nyilatkozta David Smith, a Feed Wrangler fejlesztője.

Fitness Spades

fitness-spades-2-1424086937-1lNz-column-width-inline

A Fitness Spades egy átmenet a játékok és a fitnesz alkalmazások között, hiszen az alkalmazás alapja, hogy bármilyen kártyát húzzon is a felhasználó, az azon szereplő kihívást teljesítenie kell.

Home Remote

Gary Riches már eleve rendelkezett tapasztalatokkal az okosórák és a lakásautomatizálás terén, hiszen már a Pebble-re is készített hasonló alkalmazást. “Imádom az órámmal irányítani az ajtók nyílását, a fények erősségét és színét, sőt még a vízforraló működését is.” – mesélte Riches.

Infinitweet

infinitweet-1424086961-x0YS-column-width-inline

Az Infinitweet segítségével elég lesz csak lediktálnunk az Apple Watch-nak, hogy éppen mit szeretnénk megosztani Twitteren és az automatikusan publikálja is majd helyettünk.

OfficeTime

office-time-1424086984-7Vc9-column-width-inline

Ahhoz, hogy még produktívabbak legyünk a munkánkban, nagyszerű segítséget nyújthat, ha pontosan lemérjük, hogy milyen teendőkkel telik is a napunk nagy része, ezáltal a jövőben még hatékonyabban tudjuk majd beosztani az egyes tevékenységekre szánt időmennyiséget.

Prompt

prompt-edit-1424087032-XnMv-column-width-inline

A Prompt kifejezetten azoknak lesz hasznos, akik gyakran tartanak előadásokat, prezentációkat. Az alkalmazás mutatni fogja az éppen soron következő témáinkat az adott előadásban, valamint hogy az arra szánt időben éppen hol járunk.

Slopes

A Slopes gyakorlatilag olyan, mint a Nike+ vagy a RunKeeper iPhone-ra, csak éppen a sí és snowboard fanatikusoknak lett kifejlesztve.

BMW

bmw-1424097839-sIrV-column-width-inline

A BMW alkalmazás segítségével gyorsan megnézheted majd, hogy éppen hogy áll az elektromos i3 autód akkumulátor szintje, valamint ha elfejetetted, hogy legutoljára éppen hol is parkoltál vele, akkor egy térkép segítségével vissza is navigál a kocsidhoz.

Citymapper

city-mapper-1424098635-L5tt-column-width-inline

A Citymapper figyelmeztetni fog, hogy pontosan mikor kell leszállnod, illetve felszállnod az adott tömegközlekedési eszközre, valamint természetesen megmutatja neked az aktuális menetrendet is.

Az alkalmazás megjelenésekor egyelőre csak Londonban és New Yorkban lesz használható.

Honeywell and Lutron

honeywell-1424098491-6qiT-column-width-inline

A Honeywell segítségével az otthoni fűtést, a Lutron segítségével pedig a világítást tudjuk majd a kanapénkról ülve vezérelni.

Nike

nike-1424098574-QpdD-column-width-inline

A Nike célja, hogy még inkább közelebb hozza hozzánk a mindennapi sportot is mozgást azáltal, hogy folyamatosan versenyezhetünk az ismerőseinkkel, különböző kihívásokat hozhatunk létre és ezeken különféle érmeket és kitüntetéseket is nyerhetünk.

Összességében jól látható, hogy egészen szépen alakulnak az Apple Watch-ra elérhető alkalmazások kezdeti koncepciói. Nagyon fontos viszont észben tartanunk, hogy ezek még csak az első próbálkozások, és az elkövetkezendő hónapok és évek során nagy fejlődés várható a viselhető eszközökben rejlő technológiai lehetőségek kiaknázásában.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. A City apper meg a Prompt is kimondottan jó. Jó látni, hogy a fejlesztőknek vannak ötletei, remélem ez csak még jobb lesz, miután natív alkalmazásokat is csinálhatnak.

  2. Lesznek itt jó dolgok… lehet még várok az óra vásárlással, hátha mégsem napenergiás “atomórás” cuccot veszek… Jó lenne ha a polár (rs 400) órám is ki tudná váltani…


Add a Comment