fbpx Skip to content

Tegnap felröppentett a hír, hogy az Apple február végén rendkívüli bemutatót tart. Majd nem sokkal később jött a cáfolat.

A megbízható információiról híres, francia iGen nevű blog szellőztette meg, hogy az Apple valószínűleg február 24-én tartana egy médiaeseményt. De vajon mi lenne ennek az apropója?

A cég még tavaly októberben mutatta be az Apple Watch-ot, idén év eleji értékesítéssel indulva. Tim Cook a múlt heti, a vállalat előző negyedéves eredményeinek közzétételét követő beszélgetésen áprilisi indulást ígért. Mivel új termékkategóriáról van szó és még sok minden homályos az órával kapcsolatban, ezért egyáltalán nem lenne meglepő egy újabb bemutató tartása. Ezen nyilvánosságra hoznák az árazást, azt, hogy mely országokban lehet megvásárolni a terméket, és több technikai részlet mellett azt is, hogy végül is mennyi az óra üzemideje. Az Apple néhány fejlesztőtől azt kérte, hogy február közepéig készítsék el alkalmazásaikat az órára. A színpadon kiválóan lehetne ezeket prezentálni, bemutatva, mire is képes valójában az óra.

De nem csak az Apple Watch szerepelne a bemutatón, hanem minden bizonnyal szóba kerül majd az iOS 8.2-es verziója is, amiből pár napja jelent meg az ötödik béta verzió. A 8.2 megjelenése valamikor a bemutató utánra tehető.

Persze lenne egy „one more thing” is. Ez pedig nem más, mint a régóra rebesgetett 12 colos MacBook Air. A laptopot az Apple tovább vékonyítaná, elég sok csatlakozót elhagyna belőle. Megfordítható USB C-port biztosítaná a töltést, alacsony fogyasztású Core-M processzor dolgozna benne, elhagynák a ventilátort, átalakulna a tapipad is. A gépet márciustól árusítanák.

Nem sokkal a hír megjelenése után jött a cáfolat. A belső Apple-információkkal is rendelkező Mark Gurman, a 9to5mac újságírója cáfolta a február 24-i bemutató hírét. Ő is valószínűsít egy eseményt, de azt nem február végén tartanák.

Így pedig marad a homályban tapogatózás. Biztossá mindez csak akkor válik, ha az Apple kiküldi a hivatalos meghívókat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Remek cikk, csak épp nem tudtunk meg belőle semmit, így gyakorlatilag nem is lépett tovább a címben szereplő kérdésnél, egy mondattal el lehetett volna intézni az egészet. Legközelebb ha lehet, akkor kicsit több konkrét infót kérnék, ami biztos és nem csak fiktív találgatás, mint ez a soha be nem jelentett MacBook.

  2. @Jecy: azt tudhattad meg a cikkből, hogy az iGen szerint lesz egy esemény február végén – és azt is megtudhattad belőle, hogy ez a 9to5mac szerint nem valós. ennél több konkrét információ jelenleg nincs, így nem lehet több konrétumot írni.

  3. Jó, de ilyet én is mondhatok. Szerintem egy hónapon belül bejelentik a légdeszkát. Vagy a 60 colos macbookot. Szerinted meg mondjuk nem lesz ilyen. Akkor ez most hír? Nemár 😀 Jobban örülnék neki, ha valamit tényleg tudni lehetne, vagy mondjuk az iOS 9ről valamit, de ilyen találgatásoknak mi értelme. Ha kiposztolom, hogy március 7én lesz konferencia, azt is lehozza mindenki hírnek? 😀 Legalább arra lenne valami indoklás, hogy miért gondolják úgy, hogy ez a február 24 reális lehet, a másik fél meg miert ugy, hogy nem? Ha 24 lehet, akkor ugyanúgy lehet 25, 26 vagy akár elseje is, nem?

  4. @Jecy: “Ha kiposztolom, hogy március 7én lesz konferencia, azt is lehozza mindenki hírnek?”
    ha megbízhatóak az eddigi évek során ilyen jelleggel tett kijelentéseid, akkor igen. lásd: “A megbízható információiról híres, francia iGen nevű blog” és “A belső Apple-információkkal is rendelkező Mark Gurman, a 9to5mac újságírója”

    az elmúlt évek alapján pedig te magad is tudhatod, hogy márciusban szokott lenni, így nincs nagyon mit indokolni ezen.

  5. Igen, a március stimmel, de hogy ezt a február 24et honnan szedték? Úgy látom rejtély marad.


Add a Comment